16 Aralık 2019, Pazartesi 08:47:36

Amazon uçak filosunu büyüttü... UPS ve FedEx'e kafa tutuyor!

Amazon bir yıl içerisinde 2,5 milyar kargo teslimatı yaptı. Dev e-ticaret şirketinin yakın zamanda UPS ile FedEx'i geçebileceği düşünülüyor. UPS yılda 4,7 milyar, FedEx ise 3 milyar kargo ulaştırıyor.
  • Adamların şirketine bak,büyüklüklerine,yatırımlarına bak. Biz de iha yapıyoruz,thy bilmem kaç uçak aldı bilmem ne kadar yere uçuyor,güya yerli ve milli bilmem ne yaptık diye dünya bize gıpta ediyor diyoruz.
  • Havada güçlü Amerikan FEDEX geçen yıl karada güçlü (Avrupada) Hollandalı TNT'Yİ satın aldı ;operasyonları aynı çatı altında müştereken yürütüyorlar.Gelecek yıl muhtemelen TNT'Yİ kapatıp aynı portföyle FEDEX çatısı altında devam edecekler;sektörde liderlik kesin olacak.
  • Haberin 1. ve 2. paragrafi arasinda ne dark var. ayni seyi yazmissiniz. Fazla yazinca daha onem mi arz ediyor haber?
  • Bizim cikgin projemizde insaat
  • Tüm dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolunun çılgın projesi olarak zamanla büyümesi gereken kocaman bir sektör olan kargo sektöründe hala genele yayacak bir projenin olmaması çok ilginç. 10 senelik bir plan yapıp DHL veya FedEx e rakip olacak bir TK Cargo oluşumunu acilen oluşturmak gerek. 1 tl ye AliExpressten aldığın paketi adamlar seninle uçuruyor. Ama DHL aynısını 50 dolara uçuruyor. Senin de aynı yerden her gün uçuşun var, DHL nin de. Aynı alt yapıyı oluşturursan her kalkan uçağın 50 yolcu uçağı kadar karlı kalkar. Bunun acilen yapılması gerekiyor.

Amazon bir yıl içerisinde 2,5 milyar kargo teslimatı yaptı. Dev e-ticaret şirketinin yakın zamanda UPS ile FedEx'i geçebileceği düşünülüyor. UPS yılda 4,7 milyar, FedEx ise 3 milyar kargo ulaştırıyor.

E-ticaret devi Amazon'un kargo teslimatı rakamlarında UPS ve FedEx gibi kargo şirketlerini yakalayabileceği belirtiliyor. Açıklanan verilere göre, Amazon 1 yıl içerisinde 2,5 milyar kargo teslimatı yaptı. Kargo teslimatında ilk sırayı 4,7 milyar ile UPS alırken, FedEx 3 milyar kargo ile ikinci sırada.

Morgan Stanley'in tahminlerine göre, Amazon kargolarının yaklaşık yüzde 50'sini kendi imkanlarıyla teslim etmeye başladı. Şirket özellikle kent merkezlerindeki teslimatları kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor.

Analizler, yakın zamanda Amazon'un ABD içinde evlere teslimat rakamlarında UPS ve FedEx'i yakalayacağını gösteriyor. Şirketin 2020 yılına kadar 10 dolarlık paketlerde 6,5 milyar sayısına ulaşacağı düşünülüyor.

Amazon'un kendi teslimatları geçen sene yüzde 20'lik bir dilimi oluştururken, bu sene bu oran yüzde 46'ya fırladı. Ancak şirket, özellikle kırsal bölgelere yönelik teslimatlarda hala başka kargo firmalarına ihtiyaç duyuyor.

FedEx ile olan hava taşımacılığı sözleşmesinin bitmesinin ardından Amazon 15 yeni kargo uçağını daha filosuna kattı. Amazon'un 2021 yılına kadar 70 kargo uçağına sahip olması bekleniyor. Geçen Ağustos ayında FedEx, artan rekabet nedeniyle Amazon ile sözleşme yenilememe kararı almıştı. FedEx, daha önce Amazon'un şirket için çok büyük bir müşteri olmadığını, Amazon siparişlerinin, FedEx'in toplam kargo teslimatlarının yalnızca yüzde 1,3'üne tekabül ettiğini söylemişti. Artan rekabet nedeniyle FedEx ve UPS haftanın 7 günü kargo teslimatı yapacaklarını duyurmuştu.

Şirketin kurucusu Jeff Bezos Twitter hesabından yaptığı açıklamada hava aktarma merkezlerine 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını duyurmuştu. Yaklaşık 279 bin metrekarelik merkezde 3 bin kişinin çalışacağı da Bezos'un verdiği bilgiler arasında.

Ancak Amazon'un uçuş filosunda hala onlarca uçak 1 haftada yüzlerce uçuş yaparken, UPS ve FedEx'in filosundaki yüzlerce uçak her hafta binlerce uçuş gerçekleştiriyor. (WebTekno)

Amazon uçak filosunu büyüttü... UPS ve FedEx'e kafa tutuyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

herşey ortada ~ 4 yıl önce
Adamların şirketine bak,büyüklüklerine,yatırımlarına bak. Biz de iha yapıyoruz,thy bilmem kaç uçak aldı bilmem ne kadar yere uçuyor,güya yerli ve milli bilmem ne yaptık diye dünya bize gıpta ediyor diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali veli. ~ 4 yıl önce
Senin savunman olmadan sen ticaret yapabileceğini mi saniyorsun ? Ayrica abd nin nufusu 300 milyon. Çok bilmiş
Detailed ~ 4 yıl önce
Havada güçlü Amerikan FEDEX geçen yıl karada güçlü (Avrupada) Hollandalı TNT'Yİ satın aldı ;operasyonları aynı çatı altında müştereken yürütüyorlar.Gelecek yıl muhtemelen TNT'Yİ kapatıp aynı portföyle FEDEX çatısı altında devam edecekler;sektörde liderlik kesin olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 4 yıl önce
Haberin 1. ve 2. paragrafi arasinda ne dark var. ayni seyi yazmissiniz. Fazla yazinca daha onem mi arz ediyor haber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 4 yıl önce
Bizim cikgin projemizde insaat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El sallarız ~ 4 yıl önce
Tüm dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolunun çılgın projesi olarak zamanla büyümesi gereken kocaman bir sektör olan kargo sektöründe hala genele yayacak bir projenin olmaması çok ilginç. 10 senelik bir plan yapıp DHL veya FedEx e rakip olacak bir TK Cargo oluşumunu acilen oluşturmak gerek. 1 tl ye AliExpressten aldığın paketi adamlar seninle uçuruyor. Ama DHL aynısını 50 dolara uçuruyor. Senin de aynı yerden her gün uçuşun var, DHL nin de. Aynı alt yapıyı oluşturursan her kalkan uçağın 50 yolcu uçağı kadar karlı kalkar. Bunun acilen yapılması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No DHL ~ 4 yıl önce
DHL tum kargolari kirmizi hatta sokuyor. Musterisini zarara sokuyor!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000