17 Ocak 2020, Cuma 15:38:33

Almanya'nın 'vize şakası' ters tepti

Alman Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabındaki ‘vizeniz onaylandı’ şakası için özür diledi.
  • Biz kendi icimizdeki ayrimciligi gormuyoruz,ulkemizin her kurulusu bir kartel gibi isliyor,kendi nemleketimde ikinci sinif insanim,soy ismine gore muamele gordugun bir ulkeden ne hair gelir,bence avrupalilar haklkli: biz turklerin kendi milletini iten,yabancilarada yalakalik eden millet olarak taniyorlar.biz her seyi hak eden milletiz.Hayret bu aralar THY de ucan Danimarkali pilotlardan haber yok,hani biz THY de pilotuz fakat guvenipde ailemizi ucurmayiz THY le diyen pilotlar.
  • keske Almanyada calışma imkanı olsa şu borcu bitirip kaçalım diyorjz arkadaşlarlan
  • İngilizce metinde people’s yerine peoples’ kelimesini tercih etmeleri bile vizede ayrımcılık yaptıklarının göstergesidir. Veya İngilizce gramerini tam olarak bilmiyor olabilirler.
  • Alman vizelerini boykot edelim. Dalga geçmişler resmen.

Alman Dışişleri Bakanlığı, dün resmi Twitter hesabından yapılan esprili vize paylaşımına gelen tepkiler üzerine özür mesajı yayımladı. Bakanlık, dün sosyal medyada #SeduceSomeoneInFourWords (Dört sözcükle birini baştan çıkarın) etiketiyle birlikte şu mesajı paylaşmıştı : Your visa got approved (Vizeniz onaylandı).

Alman Dışişleri, daha sonra yine İngilizce resmi hesabı üzerinden ‘Görünen o ki; mizah her zaman güçlü yanımız değil’ diyerek özür diledi ve önceki paylaşımın silindiğini duyurdu.

Mesajın devamında ise ‘Vize sürecinin karmaşık olduğunu ve vize sonuçlarının insanların hayatlarını derinden etkileyebileceğini biliyoruz. Çalışma arkadaşlarımız bu kararları ciddiyetle alıyor.’ Ifadeleri yer aldı.

Esprili ilk mesaja çok sayıda tepki gelmişti. Sosyal medya kullanıcıları, sonrasında gelen özür paylaşımı üzerine de farklı yorumlarda bulundu.
 

Almanya'nın 'vize şakası' ters tepti

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Gurbetci ~ 4 yıl önce
Biz kendi icimizdeki ayrimciligi gormuyoruz,ulkemizin her kurulusu bir kartel gibi isliyor,kendi nemleketimde ikinci sinif insanim,soy ismine gore muamele gordugun bir ulkeden ne hair gelir,bence avrupalilar haklkli: biz turklerin kendi milletini iten,yabancilarada yalakalik eden millet olarak taniyorlar.biz her seyi hak eden milletiz.Hayret bu aralar THY de ucan Danimarkali pilotlardan haber yok,hani biz THY de pilotuz fakat guvenipde ailemizi ucurmayiz THY le diyen pilotlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cadetaefoafa ~ 4 yıl önce
keske Almanyada calışma imkanı olsa şu borcu bitirip kaçalım diyorjz arkadaşlarlan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizceleri bile ayrımcı ~ 4 yıl önce
İngilizce metinde people’s yerine peoples’ kelimesini tercih etmeleri bile vizede ayrımcılık yaptıklarının göstergesidir. Veya İngilizce gramerini tam olarak bilmiyor olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce öğren de gel ~ 4 yıl önce
İngilizce öğren de gel
hemen BOYKOT edelim ~ 4 yıl önce
Alman vizelerini boykot edelim. Dalga geçmişler resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andromega ~ 4 yıl önce
Adamların canına minnet!
vizeyi değil ~ 4 yıl önce
Alman arabalarını, otobüs ve kamyonlarını boykot et bakalım.
Someone ~ 4 yıl önce
Zaten vermiyor çok şeyapma
Serkan Yurt ~ 4 yıl önce
Adamların parası güçlü, buraya 50 euro ya uçak bileti alıp geliyor. Günlüğü 20 euro ya airbnb den ev kiralıyor. 1 hafta tatili ulaşım ve konaklaması dahil takriben 250 euro tutuyor. 2000 euro maaş alan düşük gelirli birisi, aylık gelirinin yüzde 13 üne gelip ülkende tatil yapıyor. Sen boykot etmek istiyorsan kendi sınırını kapat, gelişmiş ülke olma kavramını ucuz boykot tavırları yerine akılcı kalkınma politikaları ile başarabiliriz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000