25 Haziran 2022, Cumartesi 09:37:55

Almanya'nın personel istihdamı için gözü Türkiye'de

Almanya'da tatil sezonu nedeniyle havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısında çare Türkiye olarak görülüyor. Havalimanı işletmecileri 2 bin Türk işçi için talep edilen özel iznin hızla çıkmasını umut ediyor.
  • gelecek Turk elemanlarin adina cok sevindim, caliskan Turkler gelsin calisinlar. simarik almanlar, is begenmezler, maas begenmezler, mesaye saatleri begenmezler, ne calisirlar nede calistirirlar, herseyden rahatsiz olurlar, hava soguk olur kotu, cok sicak olur kotu, yagmur yag kotu, bulutlu olur kotu, kar yag kotu, bir kucuk kaza ve ya burun dan biraz akinti gelince sonsuza kadar hasta kalirlar ise gelmezler. almanlar calismadigi icin Turkleri davet ediyorlar cunku Turkler caliskan bizim elimizden her is gelir, dedelerimiz gibi, onlar cok agir islerde ve cok zor sartlar altinda calisti. Turkler is secmez, her is yapariz. Yeni ruzgar sart,hemen gelin. ciddiyim.
  • Frankfurt havalimanında pilottan tutun yer hizmetleri personelinde güvenlik memuruna kadar ihtiyaç olduğu yazıyor. 3000 kişi istihdam edilecekse bunun en az 2000 kişisi tgs’den olur bir Almanya’dan buraya gelen bir çok arkadaş başvuru yapmaya hazırlanıyor. Aldığımız eğitimler sertifikalar bizi bir çok alanda öne geçirir. Keşke tüm personelin özlük hakları iyileştirilse ve personel vatanında kalsa.
  • Saatde €12 brut icin calisilirmi?
  • Bizi alsınlar şirkette pilot kalmaz
  • Hem A2 almanca bileceksin hemde gideceksin ambarda hamallık edeceksin bakın siz A2 derecesini bırakın işçi bulursanız hemen alıp götürün yoksak bizim işimiz bize yetiyo yani barabalik yapacaksın onuda sosyetikmi yaptiracaksiniz peki ücret saat artı birde sen mesai yaptiracaksiniz bunları yazaydinda herkezin bilgisi olaydı hem dört dörtlük iş isteyeceksin hemde bilgi vermeyeceksin bunlar kesin dolandırıcılar
  • kısa süreli çalışsa bile almanya'da sigortalı olmak zorunda, bu çok güzel bir şey tamam da çalışma süresi, maaş, sosyal haklar, vs vs bir sürü soru var. Burada klavye başında sevinç çığlığı atmasın kimse, verirler sana 1800 euro maaş perişan olursun oralarda. Öyle 30 kişi bir dairede yaşayamazsın orada, illa ki ev tutman gerek, hoop kafadan gitti 800 euro. Avrupa rüyası bitti artık!
  • TR deki yer hizmetleri firmalarından geçici eğitmen ve tüm departmanlardan personel talebinde bulun. Sonra yeni personel alım sürecini başlat ve geçici personel ile de süreci yürüt. Sınav nedir Allah aşkına. TR deki yer hizmetleri firmalarından gelecek herkes bu işi sizdekilerden daha iyi ve daha ciddiyetle yapar...
  • Alsın kokpit personeli gidelim..
  • A2 Almancalı işçi mi var? Kalifiye havaalanı personeli bulamazlar a2 Almancalı. He alırlarsa bizim arkadaşlar çok iyi yapar işini o ayrı. Ama dil konusuna lütfen girmesinler.
  • Bizimkiler ingilizceyi konuşamıyor bunlar bir de almanca istiyor :D :D

Almanya'da tatil sezonu nedeniyle havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısında çare Türkiye olarak görülüyor. Havalimanı işletmecileri 2 bin Türk işçi için talep edilen özel iznin hızla çıkmasını umut ediyor.

Almanya'da okulların kapanmaya başlamasıyla girilen tatil sezonu nedeniyle havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısına çözüm arayışı sürüyor.

Aralarında Alman Sivil Havacılık Ekonomi Birliği'nin (BDL) de yer aldığı sektör temsilcisi kurumlar sorunun giderilmesi amacıyla Türkiye'den havalimanı personeli getirilmesi için başlatılan sürecin hızlandırılmasını bekliyor.

BDL, Türkiye'den getirilmek istenen 2 bin işçi için talep edilen özel iznin Alman makamlarınca bir an önce verilmesini ümit ediyor. BDL sözcüsü bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunun çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini umut ediyoruz" dedi.

Alman haber ajansı dpa, Türkiye'den gelmesi planlanan 2 bin işçi ile ilgili gerekli incelemelerin altı hafta içinde bitebileceğini ve bu kişilerin yaz sezonu bitmeden Almanya'daki havalimanlarında çalışmaya başlayabileceğini belirtti.

Aranan şartlar

Almanya'da bu pozisyonlar için uygun aday olmadığını belirten havacılık sektöründen birlikler geçtiğimiz haftalarda Almanya Çalışma Bakanlığına sundukları teklifte Türkiye'den 2 bin işçi getirebilmeleri için yasal engellerin kaldırılmasını talep etmişti.

Teklifte, Almanca konuşabilen kalifiye işçi bulunması için İstanbul'daki bir firmayla anlaşıldığı belirtilmişti. Alınacak işçilerin A2 seviyesinde Almanca bileceği, tehlikeli maddelerle ilgili olarak Uluslararası Hava Taşımacılığı (IATA) standartlarını karşılayabilecek düzeyde eğitim almış olacağı açıklanmıştı.

Pandemi etkisi

Almanya dâhil bazı Avrupa ülkelerindeki havalimanları ve havayolu şirketleri, pandemi kısıtlamalarının iki yılı aşkın bir sürenin ardından kaldırılması sonrası personel sıkıntısı yaşıyor.

Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanları, personel sayılarında kesintiye gitmişti.

Almanya'nın personel istihdamı için gözü Türkiye'de

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

grbt ~ 2 yıl önce
gelecek Turk elemanlarin adina cok sevindim, caliskan Turkler gelsin calisinlar. simarik almanlar, is begenmezler, maas begenmezler, mesaye saatleri begenmezler, ne calisirlar nede calistirirlar, herseyden rahatsiz olurlar, hava soguk olur kotu, cok sicak olur kotu, yagmur yag kotu, bulutlu olur kotu, kar yag kotu, bir kucuk kaza ve ya burun dan biraz akinti gelince sonsuza kadar hasta kalirlar ise gelmezler. almanlar calismadigi icin Turkleri davet ediyorlar cunku Turkler caliskan bizim elimizden her is gelir, dedelerimiz gibi, onlar cok agir islerde ve cok zor sartlar altinda calisti. Turkler is secmez, her is yapariz. Yeni ruzgar sart,hemen gelin. ciddiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fliegender deutsch ~ 2 yıl önce
Frankfurt havalimanında pilottan tutun yer hizmetleri personelinde güvenlik memuruna kadar ihtiyaç olduğu yazıyor. 3000 kişi istihdam edilecekse bunun en az 2000 kişisi tgs’den olur bir Almanya’dan buraya gelen bir çok arkadaş başvuru yapmaya hazırlanıyor. Aldığımız eğitimler sertifikalar bizi bir çok alanda öne geçirir. Keşke tüm personelin özlük hakları iyileştirilse ve personel vatanında kalsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 2 yıl önce
Saatde €12 brut icin calisilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Bizi alsınlar şirkette pilot kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs sofor ~ 2 yıl önce
Hem A2 almanca bileceksin hemde gideceksin ambarda hamallık edeceksin bakın siz A2 derecesini bırakın işçi bulursanız hemen alıp götürün yoksak bizim işimiz bize yetiyo yani barabalik yapacaksın onuda sosyetikmi yaptiracaksiniz peki ücret saat artı birde sen mesai yaptiracaksiniz bunları yazaydinda herkezin bilgisi olaydı hem dört dörtlük iş isteyeceksin hemde bilgi vermeyeceksin bunlar kesin dolandırıcılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şartlar ~ 2 yıl önce
kısa süreli çalışsa bile almanya'da sigortalı olmak zorunda, bu çok güzel bir şey tamam da çalışma süresi, maaş, sosyal haklar, vs vs bir sürü soru var. Burada klavye başında sevinç çığlığı atmasın kimse, verirler sana 1800 euro maaş perişan olursun oralarda. Öyle 30 kişi bir dairede yaşayamazsın orada, illa ki ev tutman gerek, hoop kafadan gitti 800 euro. Avrupa rüyası bitti artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teklif et Almanya ~ 2 yıl önce
TR deki yer hizmetleri firmalarından geçici eğitmen ve tüm departmanlardan personel talebinde bulun. Sonra yeni personel alım sürecini başlat ve geçici personel ile de süreci yürüt. Sınav nedir Allah aşkına. TR deki yer hizmetleri firmalarından gelecek herkes bu işi sizdekilerden daha iyi ve daha ciddiyetle yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY FO ~ 2 yıl önce
Alsın kokpit personeli gidelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne saçmalık ~ 2 yıl önce
A2 Almancalı işçi mi var? Kalifiye havaalanı personeli bulamazlar a2 Almancalı. He alırlarsa bizim arkadaşlar çok iyi yapar işini o ayrı. Ama dil konusuna lütfen girmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Bizimkiler ingilizceyi konuşamıyor bunlar bir de almanca istiyor :D :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000