27 Mart 2023, Pazartesi 12:06:54

Almanya'da grevler sürüyor; Hava trafiği durma noktasında

Almanya'da son 31 yılın en büyük ulaşım grevi; uçak, tren ve otobüs seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirdi.
  • Adamlar boyuna greve gidiyor ama zenginliklerinden de hiç bir şey kaybetmiyor bizde de havacılık sektöründe ancak meclis izin verirse greve gidilebiliyor. Zam talepleri de sadece %8 lik enflasyona karşı ve burda enflasyon %150 civarında ama kimsede tepki yok. Haklarını her yerde her zaman koruyan, arayanlara ve onlara bu hakları verenlere helal olsun,örgütlü bir şekilde hakkını aramayan, kendini sömürten,sorgulamaz,neme lazımcılara ve grevi yasaklayanlara,azla yetinin deyip kendilerini zengin edenlere de yuh olsun...
  • Buradaki satılmış işbirlikçileriyle gezi olaylarını düzenleyip Türkiyeyi karıştırmaya çalışmışlardı. Oh şimdi beter olsunlar. Keyifle izliyoruz.

Almanya'da son 31 yılın en büyük ulaşım grevi; uçak, tren ve otobüs seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirdi.

Almanya'nın en büyük sendikalarından Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) ile Demiryolu Çalışanları Sendikası'nın (EVG) çağrısının ardından işverenleri yüksek enflasyona karşı daha iyi ücrete zorlamak için ulaştırma sektöründe çalışanlar, dün gece yarısından itibaren 24 saatlik greve gitti.

Sendikaların üyelerinin iş bırakma eylemi nedeniyle Almanya'nın en büyük havalimanlarında birçok uçuş iptal edildi.

Ülkenin en büyük havalimanlarından Münih ve Frankfurt'ta uçuşlar askıya alınırken, Alman demir yolları Deutsche Bahn tarafından uzun mesafeli demir yolu seferleri iptal edildi.

Ver.di Sendikası Başkanı Frank Werneke, işçi grevlerinin yüksek enflasyonun ortasında milyonlarca işçi için hayatta kalma meselesi olduğunu belirtti.

Ver.di, Almanya'da alışılmışın dışındaki yüksek enflasyonun etkilerine karşı çalışanlara yüzde 10,5 veya en az 500 avro ücret artışı istiyor.EVG ise çalışanların ücretlerine yüzde 12 zam veya ayda en az 650 avro daha fazla talep ediyor.Öte yandan, Almanya'da ocakta yüzde 8,7 olan yıllık enflasyon, şubatta beklentiler dahilinde değişim göstermemişti.

Almanya'da grevler sürüyor; Hava trafiği durma noktasında

Yorumlar

Hans ~ 1 yıl önce
Adamlar boyuna greve gidiyor ama zenginliklerinden de hiç bir şey kaybetmiyor bizde de havacılık sektöründe ancak meclis izin verirse greve gidilebiliyor. Zam talepleri de sadece %8 lik enflasyona karşı ve burda enflasyon %150 civarında ama kimsede tepki yok. Haklarını her yerde her zaman koruyan, arayanlara ve onlara bu hakları verenlere helal olsun,örgütlü bir şekilde hakkını aramayan, kendini sömürten,sorgulamaz,neme lazımcılara ve grevi yasaklayanlara,azla yetinin deyip kendilerini zengin edenlere de yuh olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qqq ~ 1 yıl önce
İşte demokrasi, işte gerçek sendika.
oh suyundanda ~ 1 yıl önce
Buradaki satılmış işbirlikçileriyle gezi olaylarını düzenleyip Türkiyeyi karıştırmaya çalışmışlardı. Oh şimdi beter olsunlar. Keyifle izliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000