28 Nisan 2017, Cuma 14:23:15

Alman şirketler o kuralı kalıdırıyor

Almanya havayolu şirketleri, Avrupa Sivil Havacılık Kurumu’nun tavsiyesi üzerine kokpitte devamlı iki kişi bulundurma zorunluluğunu yeniden kaldırıyor.
  • o olayda pilotun bilerek çaktığı yalanını destekleyecek bir kuraldı, misyonunu tamamladı ve şimdi kaldırılıyor.
  • Yanlis karar.
  • Sonunda anlamaya basladilar. Hala donumuza kadar bizi ariyorlar ucaga gecerken. Ulan kokpitte balta var kimi neyden koruyorsun. İzmir ve ankarada pas ucarken suyumu aldilar
  • Almanlar ilk önce bi pilotlarınin psikolojik sorunu var mı yok mu öğrenip sağlık lisanslarini dikkate alıp iyi arastirsinlar... Almanlar da kim oluyor ki benim piskolojimi ölçüyor...Sınav olur almanlar değerlendirir, piskolojiyi almanlar değerlendirir... Yahu arkadaş, benim her biseyimi araştıran havayolu firmaları ilk önce bunu da bi kendi araştırıp değerlendirmeyi öğrensin, Türkiye de olsa herhalde o pilot kendini içkiye filan verir...Ki üzücü olan benim milli havayolumun bu testi yapma ve bu sorunu ortadan kaldırmak gibi bi çabası yok... Yazık... Kabinde ki peraonele gelirsek, ilk önce seviyesini bilecek ki genç fo arakadaslarimiza sarkma fırsatı vermesin,bunu da iyi seçmek lazım, büyük bi çoğunluğu ne yazık ki, yarım saat önce portakal suyu verdiği kabinden dışarı çıkınca kendini Victoria Secret zannediyo... Bu sorunları havayollarimiz kaldırıp doğru seçimler yapsa çok daha farklı ve iyi olur...!!!
  • İyi olur ya yaşlı amir suratı görmekten kurtuluruz. Son numaraları da içeri göndermiyor hele erkek amirler kıskançlıktan. Aramızda bir şey olur diye olacak tabi son numara genç ben genç olacak tabi. Erkek amirler yatacak yeriniz yok.
  • Düşünün bir kez o kız pilotun yanına girdi ve oturdu. Kaptan tuvalette. O arada pilot birşeyler yapmaya başlıyor. Yanında 18 yaşında bir hostes. Ne diyecek bu kız? Hoop duuur kaptan gelmeden hiçbirseye dokunma, seni yakarım mı diyecek? Gereksiz bir uygulamaya son verilmiş. Pilot uçağı düşürmek isterse herzaman düşürür. Yanındaki pilotu devre dışı bırakmak da zor değil. 2 dakika da ona harcar gerekirse.
  • E kardeş pilot çıkmak için zaten kapı açılacak ki o sırada memur girer !!
  • Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır inanılmaz. O kapı zaten kaptanlardan birisi çıkınca açılıyor. İçeri kabin amirinin girmesi kapının nasıl sürekli açılıp kapanmasına neden olduğunu anlamadım. Kural gereği zaten kaptan çıktığı an kabin amiri giriyordu. ABD'nin saçma sapan taraflı laptop yasağından sonra EASA da bu değişiklikle uluslararası havacılık alanında saçmalamaya devam ediyorlar. Germanwings vakasındaki gibi benzer bir olay yaşansa vebali kimin boynuna olacak. Ortada acı bir örnek var yahu. Hakikaten inanamıyorum.
  • almanlar hakkaten kuralcılıkla kafayı yemiş. dostum perde çekeceksin o da yoksa troley çekeceksin. gözümü seviyim thy. adam ol da avrupanın en büyüğü koltuğunu bunlardan alalım.
  • Sen cikabilirsin Cikiyim mi kaptanim Cik Tamam bir isteginiz var mi Yok Olay buydu zaten simdi legal olur.

Almanya havayolu şirketleri, Avrupa Sivil Havacılık Kurumu’nun tavsiyesi üzerine kokpitte devamlı iki kişi bulundurma zorunluluğunu yeniden kaldırıyor. Gerekçe ise uygulamanın daha fazla tehlike oluşturması.

Dünya kamuoyu 2015 Mart’ında yardımcı pilotun Germanwings yolcu uçağını kasıtlı olarak Fransa Alpleri’ne düşürmesinin şokunu yaşadı. Psikolojik sorunlu yardımcı pilot Andreas Lubitz, pilotun tuvalete gitmesini fırsat bilip kokpiti kilitledi ve ardından uçağı düşürdü. Kazada 153 yolcu hayatını kaybetti. Alman havayolu şirketleri, kazanın ardından benzeri bir olayın tekrar yaşanmaması için kokpitte hep iki kişi bulundurma zorunluluğu getirdi. Şimdi ise Avrupa Sivil Havacılık Kurumu’nun (EASA) tavsiyesi üzerine uygulamayı kaldırıyor. Kokpitte iki kişi uygulamasını inceleyen EASA, bunun ek riskler barındırdığı sonucuna vardı.

YOLCULARDAN BİRİ GİREBİLİR

Bir pilot kokpiti terk etmeden önce kabin amirlerinden birisi kokpite gelmek zorunda. Bu da kokpit kapısının sık sık ve uzun süre açık kalmasına yol açıyor. Bu durum yetkili olmayan kişilerin kokpite girme tehlikesini artırıyor. EASA’ya göre maksatlı bir kişinin kokpite girme tehlikesi, bir pilotun psikolojik sorun nedeniyle kokpiti kilitleme tehlikesinden çok daha yüksek. EASA’nın tavsiyesini dikkate alan Alman havayolu şirketleri de haziran ayından itibaren ‘kokpitte iki kişi’ zorunluluğu uygulamasını kaldıracak. Bu uygulama Türk havayolu şirketlerinde de var.

Alman şirketler o kuralı kalıdırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

yalan hikaye ~ 7 yıl önce
o olayda pilotun bilerek çaktığı yalanını destekleyecek bir kuraldı, misyonunu tamamladı ve şimdi kaldırılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 7 yıl önce
Yanlis karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GR ~ 7 yıl önce
Sonunda anlamaya basladilar. Hala donumuza kadar bizi ariyorlar ucaga gecerken. Ulan kokpitte balta var kimi neyden koruyorsun. İzmir ve ankarada pas ucarken suyumu aldilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
Almanlar ilk önce bi pilotlarınin psikolojik sorunu var mı yok mu öğrenip sağlık lisanslarini dikkate alıp iyi arastirsinlar... Almanlar da kim oluyor ki benim piskolojimi ölçüyor...Sınav olur almanlar değerlendirir, piskolojiyi almanlar değerlendirir... Yahu arkadaş, benim her biseyimi araştıran havayolu firmaları ilk önce bunu da bi kendi araştırıp değerlendirmeyi öğrensin, Türkiye de olsa herhalde o pilot kendini içkiye filan verir...Ki üzücü olan benim milli havayolumun bu testi yapma ve bu sorunu ortadan kaldırmak gibi bi çabası yok... Yazık... Kabinde ki peraonele gelirsek, ilk önce seviyesini bilecek ki genç fo arakadaslarimiza sarkma fırsatı vermesin,bunu da iyi seçmek lazım, büyük bi çoğunluğu ne yazık ki, yarım saat önce portakal suyu verdiği kabinden dışarı çıkınca kendini Victoria Secret zannediyo... Bu sorunları havayollarimiz kaldırıp doğru seçimler yapsa çok daha farklı ve iyi olur...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakana ~ 7 yıl önce
Eyyyy Hakan...çok eziksin... vah vaaahhhh...
Hakana ~ 7 yıl önce
Hakan sen rakıyı nalburdan mı alıyosun?
HAKAN'a ~ 7 yıl önce
Sen ne yazdığının farkında mısın. Gereksiz bir şekilde kokpit-kabin tartışması başlattın. Lütfen yazmadan önce yazacaklarını beyninde filitreden geçir ondan sonra yaz. Kabinden yapılan yorumları görüyorsun değil mi. Ezik ve esnaf yakıştırmasını hak ediyor musun. Belli ki sen hala protokolu öğrenememiş birisin maalasef. Çok yazık
kokpit-kabin ~ 7 yıl önce
kokpit-kabin tartışmasını gülerek takip ediyorum
Genç F/O ~ 7 yıl önce
İyi olur ya yaşlı amir suratı görmekten kurtuluruz. Son numaraları da içeri göndermiyor hele erkek amirler kıskançlıktan. Aramızda bir şey olur diye olacak tabi son numara genç ben genç olacak tabi. Erkek amirler yatacak yeriniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç KM ~ 7 yıl önce
Uçuşa damacana getirelim senin için, lakin senin dengin olur içi boş.
Lakin ??? ~ 7 yıl önce
Çünkü demek istemişsin lakin "lakin" i yanlış kullanmışsın. Lakin, Fakat denektir.
denektir?? ~ 7 yıl önce
yeni bir kelime mi?
Fo mu? ~ 7 yıl önce
Amirden başkasına yasak zaten sen neyin fo susun
Edep ~ 7 yıl önce
Senden değil genç fo yüksekkaldırım esnafı bile olmaz ayip
Zuha ~ 7 yıl önce
Kol gibi steward var verelimmi?
Komik ~ 7 yıl önce
Düşünün bir kez o kız pilotun yanına girdi ve oturdu. Kaptan tuvalette. O arada pilot birşeyler yapmaya başlıyor. Yanında 18 yaşında bir hostes. Ne diyecek bu kız? Hoop duuur kaptan gelmeden hiçbirseye dokunma, seni yakarım mı diyecek? Gereksiz bir uygulamaya son verilmiş. Pilot uçağı düşürmek isterse herzaman düşürür. Yanındaki pilotu devre dışı bırakmak da zor değil. 2 dakika da ona harcar gerekirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapı ~ 7 yıl önce
kapıyı açacak en azından kapıyı.
Mantik ? ~ 7 yıl önce
E kardeş pilot çıkmak için zaten kapı açılacak ki o sırada memur girer !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çaylak ~ 7 yıl önce
Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır inanılmaz. O kapı zaten kaptanlardan birisi çıkınca açılıyor. İçeri kabin amirinin girmesi kapının nasıl sürekli açılıp kapanmasına neden olduğunu anlamadım. Kural gereği zaten kaptan çıktığı an kabin amiri giriyordu. ABD'nin saçma sapan taraflı laptop yasağından sonra EASA da bu değişiklikle uluslararası havacılık alanında saçmalamaya devam ediyorlar. Germanwings vakasındaki gibi benzer bir olay yaşansa vebali kimin boynuna olacak. Ortada acı bir örnek var yahu. Hakikaten inanamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ohooo ~ 7 yıl önce
almanlar hakkaten kuralcılıkla kafayı yemiş. dostum perde çekeceksin o da yoksa troley çekeceksin. gözümü seviyim thy. adam ol da avrupanın en büyüğü koltuğunu bunlardan alalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 7 yıl önce
Sen cikabilirsin Cikiyim mi kaptanim Cik Tamam bir isteginiz var mi Yok Olay buydu zaten simdi legal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000