10 Mayıs 2014, Cumartesi 08:18:11

ALÇAK UÇUŞLAR TBMM'YE TAŞINDI

Ankara'nın Çankaya Belediyesi'ne bağlı Ümitköy civarındaki askeri helikopterlerin gece gündüz ayrımı olmaksızın alçaktan uçması TBMM gündemine taşındı.
  • Askeri hava trafik kontrolorlerinin sivile hizmet verdigi birkac onemli yer:Diyarbakir kule ve yaklasma.Adana yaklasma Hatay yaklasma.Malatya kule ve yaklasma.Kazada yakinin kaybedenlere bassagligi diliyorum.Ancak hicmi merak edilmedi bu soru?
  • 1.Askeri hava trafik kontrolorleri neden eurocontrolun tanidigi lisansa sahip degil? 2.Bu lisansa sahip degilse neden sivil ucuslara hizmet vermekte? 3.Kadro eksikligiyle yasanan yogun calisma temposu ne kadar emniyetli? 4.Hava trafiginin yaninda neden bircok gorev ve sorumluluk yuklenmekte? 5.Tum bunlara karsin askeri hava trafik kontrolorleri neden taninmamakta?
  • Simdi soruyorum yasanan Diyarbakir kazasi neden fazla arastirilmadi.Pilot hatasi ILS yoktu cakildi denildi.Evet kontrolor hatasi yoktu ama su soru neden sorulmadi?LISANSSIZ BIRISI BU UCAGA HANGI AKLA HIZMET HIZMET VERDI???
  • Bu kadar sivil ucaga lisansi olmayan askeri hava trafik kontrolorlerine sivile oranla 5 te 1 yani 50 kisilik sivil bir kadroya 10 kisilik askeri bir kadronun tayin edilerek ucus emniyetinin ihlalini hem lisanssiz hemde ekibin dahada yorularak durum muhakemesini kaybetmesini saglayabilecek bir mesai duzeni ile saglanan bu ucuslarda SHGM ve Genelkurmay nasil izin verebiliyor bunun arastirilmasi gerektigini dusunuyorum..Ayrica lisanslandirma konusunda ise askeri hava trafik kontroloru lisansi adi altinda eurocontrolun tanimadigi kendileri bir lisanslandirma yapildi.Ama bu trafikciler eurocontrol uye ulkelerin ucuslarina eurocontrolun tanimadigi lisanslandirma ile hizmet veriyor ki cok merak ediyorum bir hava olayi yasandiginda kim hesap verecek.
  • meskun mahalde1000 feet meskun olmayan mahalde 500 feet ki.soz konusu helikopter ise kisa mesafede kullanildigi icin bu irtifalarin ustunu kullanmak istemez o irtifayi alana ve inmek icin o irtifayi kaybedecegi zamanda varacagi meydana inis yapmis olurki askeri helikopterden bahsediyoruz bu polis helikopteride olabilirdi.Kesifler yada gorev geregide gorevin mahiyetini bilmiyorum ama o irtifada ucmasi gerekebilir.Ayrica tedirginlik yaratmasida soz konusu degil.Tedirgin olunuyorsa butun hava araclarinin kaldirilmasi lazim.cunku yuksek irtifada infilak eden bir ucagin o mevkide verecegi hasar alcaktan ucus yapan ucaktan daha hasarli olacagi kacinilmazdir.Meclise bu soru onergesinden once!!!
  • Ismini ilk defa duyduğum bu Levent Gök isimli şahıs , bir işe yaradığını gösterebilmek için aklından böyle bir teklif bulmuş.
  • Bu Levent Gök isimli şahıs , ülke karanlığa doğru giderken daha işe yarar şeyler düşününemez miydi ?
  • Hep aynı hikaye güvercinlik arazisinin rantı için kılıf bunlar.Doymadınız bir türlü
  • O binalar yokken o meydanlar vardi dagdan gelip bagdakini kovmak bu olsa gerek
  • Tek giden Kara Havacılık Komutanlığı değil.Yine Etimesgut'taki Zırhlı Bir.Okulu.Mamak MEBS okulu,bunlar da başka şehirlere taşınacak.Büyük şehirlerde özellikle şehir içinde kalan bu büyük arazili askeri birlikler taşınarak yeni rant alanları oluşturulacak.Birileri yine malı götürecek.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ümitköy civarındaki askeri helikopterlerin gece gündüz ayrımı olmaksızın alçaktan uçmasını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede Gök, şu sorulara yer verdi:

“1-Askeri Helikopterlerin meskûn mahalde uçmalarının yaratacağı her türlü tehlike göz önüne alındığında, bu uçuşlara niçin izin verilmektedir? 10 binlerce insanın ikamet ettiği, üniversitelerin ve kamu binalarının yoğunlukta bulunduğu, ana ulaşım arteri üzerinde çok sayıda aracın trafiğe çıktığı yörede bu tip uçuşların yapılmasının gerekçesi nedir? Büyük ölçüde gürültü ve tedirginlik yaratan bu uçuşlara son vermek için bir talimat verecek misiniz?”

ALÇAK UÇUŞLAR TBMM'YE TAŞINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Faceless ~ 10 yıl önce
Askeri hava trafik kontrolorlerinin sivile hizmet verdigi birkac onemli yer:Diyarbakir kule ve yaklasma.Adana yaklasma Hatay yaklasma.Malatya kule ve yaklasma.Kazada yakinin kaybedenlere bassagligi diliyorum.Ancak hicmi merak edilmedi bu soru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faceless ~ 10 yıl önce
1.Askeri hava trafik kontrolorleri neden eurocontrolun tanidigi lisansa sahip degil? 2.Bu lisansa sahip degilse neden sivil ucuslara hizmet vermekte? 3.Kadro eksikligiyle yasanan yogun calisma temposu ne kadar emniyetli? 4.Hava trafiginin yaninda neden bircok gorev ve sorumluluk yuklenmekte? 5.Tum bunlara karsin askeri hava trafik kontrolorleri neden taninmamakta?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Simdi soruyorum yasanan Diyarbakir kazasi neden fazla arastirilmadi.Pilot hatasi ILS yoktu cakildi denildi.Evet kontrolor hatasi yoktu ama su soru neden sorulmadi?LISANSSIZ BIRISI BU UCAGA HANGI AKLA HIZMET HIZMET VERDI???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bu kadar sivil ucaga lisansi olmayan askeri hava trafik kontrolorlerine sivile oranla 5 te 1 yani 50 kisilik sivil bir kadroya 10 kisilik askeri bir kadronun tayin edilerek ucus emniyetinin ihlalini hem lisanssiz hemde ekibin dahada yorularak durum muhakemesini kaybetmesini saglayabilecek bir mesai duzeni ile saglanan bu ucuslarda SHGM ve Genelkurmay nasil izin verebiliyor bunun arastirilmasi gerektigini dusunuyorum..Ayrica lisanslandirma konusunda ise askeri hava trafik kontroloru lisansi adi altinda eurocontrolun tanimadigi kendileri bir lisanslandirma yapildi.Ama bu trafikciler eurocontrol uye ulkelerin ucuslarina eurocontrolun tanimadigi lisanslandirma ile hizmet veriyor ki cok merak ediyorum bir hava olayi yasandiginda kim hesap verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faceless ~ 10 yıl önce
meskun mahalde1000 feet meskun olmayan mahalde 500 feet ki.soz konusu helikopter ise kisa mesafede kullanildigi icin bu irtifalarin ustunu kullanmak istemez o irtifayi alana ve inmek icin o irtifayi kaybedecegi zamanda varacagi meydana inis yapmis olurki askeri helikopterden bahsediyoruz bu polis helikopteride olabilirdi.Kesifler yada gorev geregide gorevin mahiyetini bilmiyorum ama o irtifada ucmasi gerekebilir.Ayrica tedirginlik yaratmasida soz konusu degil.Tedirgin olunuyorsa butun hava araclarinin kaldirilmasi lazim.cunku yuksek irtifada infilak eden bir ucagin o mevkide verecegi hasar alcaktan ucus yapan ucaktan daha hasarli olacagi kacinilmazdir.Meclise bu soru onergesinden once!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ismini ilk defa duyduğum bu Levent Gök isimli şahıs , bir işe yaradığını gösterebilmek için aklından böyle bir teklif bulmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu Levent Gök isimli şahıs , ülke karanlığa doğru giderken daha işe yarar şeyler düşününemez miydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep aynı hikaye güvercinlik arazisinin rantı için kılıf bunlar.Doymadınız bir türlü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enterasan ~ 10 yıl önce
O binalar yokken o meydanlar vardi dagdan gelip bagdakini kovmak bu olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 10 yıl önce
Tek giden Kara Havacılık Komutanlığı değil.Yine Etimesgut'taki Zırhlı Bir.Okulu.Mamak MEBS okulu,bunlar da başka şehirlere taşınacak.Büyük şehirlerde özellikle şehir içinde kalan bu büyük arazili askeri birlikler taşınarak yeni rant alanları oluşturulacak.Birileri yine malı götürecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000