24 Mayıs 2020, Pazar 22:53:43

Akıncı TİHA'nın belgeseli yayınlandı

Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasına neden olacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu.
  • Cemaatçiler basmış burayı da. Kaçın kaçın.
  • subanallah....
  • Ki ne hayret diyelim. Memleketi kötüleyen tabaka nerede kaldınız....
  • bu heykele : ) sen heykel yapamaya devam et aslanım
  • Emegi olanlarin ellirine saglik ancak bu ucaklar tamamen yerli degil, en onemli kisim olan motorlar Ukrayna yapimi, bunun da biran once yerlilesmesi lazim, yoksa diger ulkelerle yarisamayiz.
  • Bir Türk olarak gurur duydum.Allah böyle mühendislerin,teknisyenlerin,tüm emeği geçenlerin ve girişimcilerin sayısını arttırsın.İyi bayramlar.
  • Damatın ailesi eskiden Erbakancıydı sonra Hoca güçten düşünce paranın ve gücün arkasından gidip reisçi oldular,yağlı,ballı işleri kaptılar, kayınpeder sayesinde damat vergi vermiyor,bankalardan karşılıksız teşvikler,kredileri alıyor,ülkede bu işleri yapan tek şirket ve tekel olarak devlete ürettiklerini kaça sattığı da belli değil. Bir de bunlar için belgesel çekilmeli ki diğer yandaş girişimcilere örnek olsun.
  • İşte bu gençler mustafa kemalin askerleri. Geleceğin ilimde olduğunu öğrenmişler. Demek ki neymiş. Yüzünü araba dönmeyeceksin. Nokta
  • Bunu da beğenmeyen var mı acaba? Gerçi sırf Reisin damadı işin içinde var diye olumsuz eleştiren çıkar. Ya da terör sevici varsa
  • Gurur duydum. Allah yardımcınız olsun

Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasına neden olacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu. Türkiye’nin taarruzi sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI’nın geliştirme aşamaları “AKINCI” adı verilen belgesel ile ilk kez gözler önüne seriliyor.

ÇEKİMLER 6 AY SÜRDÜ
Yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için İstanbul’da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA’nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2019’da başlayan belgesel projesi yaklaşık 15 ayda tamamlandı. Belgesel, Bayraktar AKINCI’nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019’a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor.

BAYRAKTAR VE MÜHENDİSLER ANLATIYOR
Belgeselde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve mühendislik birimlerinin liderleri kendileriyle gerçekleştirilen röportajlarda yapılan çalışmaları anlatıyor. Belgeselle birlikte Türkiye’de ilk kez yüksek teknolojiye sahip bir hava aracının geliştirilme süreci izleyicilerle buluşmuş oluyor.

İKİ AKINCI UÇACAK
Bayraktar AKINCI’nın ilk prototipi olan PT-1 ikinci uçuşunu ise 10 Ocak 2020’de Sistem Doğrulama Testi kapsamında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde entegrasyonu tamamlanan ve PT-2 olarak adlandırılan ikinci Bayraktar AKINCI da test faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na gönderildi. Bayraktar AKINCI TİHA’nın hava ve yer testleri bundan sonra iki prototiple birlikte yürütülecek.

Akıncı TİHA'nın belgeseli yayınlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Abooovv ~ 4 yıl önce
Cemaatçiler basmış burayı da. Kaçın kaçın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 4 yıl önce
subanallah....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 4 yıl önce
Ki ne hayret diyelim. Memleketi kötüleyen tabaka nerede kaldınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bayıldım ~ 4 yıl önce
bu heykele : ) sen heykel yapamaya devam et aslanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 4 yıl önce
Emegi olanlarin ellirine saglik ancak bu ucaklar tamamen yerli degil, en onemli kisim olan motorlar Ukrayna yapimi, bunun da biran once yerlilesmesi lazim, yoksa diger ulkelerle yarisamayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ~ 4 yıl önce
Bir Türk olarak gurur duydum.Allah böyle mühendislerin,teknisyenlerin,tüm emeği geçenlerin ve girişimcilerin sayısını arttırsın.İyi bayramlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belgesel ~ 4 yıl önce
Damatın ailesi eskiden Erbakancıydı sonra Hoca güçten düşünce paranın ve gücün arkasından gidip reisçi oldular,yağlı,ballı işleri kaptılar, kayınpeder sayesinde damat vergi vermiyor,bankalardan karşılıksız teşvikler,kredileri alıyor,ülkede bu işleri yapan tek şirket ve tekel olarak devlete ürettiklerini kaça sattığı da belli değil. Bir de bunlar için belgesel çekilmeli ki diğer yandaş girişimcilere örnek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asler ~ 4 yıl önce
İşte bu gençler mustafa kemalin askerleri. Geleceğin ilimde olduğunu öğrenmişler. Demek ki neymiş. Yüzünü araba dönmeyeceksin. Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok merak ediyorum ~ 4 yıl önce
Bunu da beğenmeyen var mı acaba? Gerçi sırf Reisin damadı işin içinde var diye olumsuz eleştiren çıkar. Ya da terör sevici varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt737 ~ 4 yıl önce
Gurur duydum. Allah yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000