20 Ekim 2018, Cumartesi 09:35:41

Akıncı İHA'nın kanatları takıldı

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı/silahlı insansız hava aracı (İHA/SİHA) üreticisi Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uçan balık 'Akıncı'nın kanatlarının takıldığı bilgisini paylaştı.
  • Ümmetçi bir yapı milliyetçi olabilir mi?
  • Tek bir adamın bir ülkenin savunma sanayi için bu kadar değerli adımlar atması gurur verici. Yıllarımı verdiğim TSK için ve halende yakından izlediğim EHS (elektr.harp sist.) arasında dünya çapında başarılara bu adam sayesinde imza atıldı. Zamanında yahudi 1 tane iha verecek diye ( oda sadece keşif amaçlı vede yazılım adamların elinde) takla atardık. Helal olsun adama. Sakın beni yandaş sanmayın sadece hak edene hakkını veriyorum. Kesinlikle doğru yoldayız.
  • Bir F16 en fazla 2-3 saat havada kalabiliyor. Her uçuş için çok fazla bakım saati ve maliyet gerektiriyor. Ayrıca çok iyi eğitimli insan kaynağı gerektiriyor. İHA lar ise operasyona hazır şekilde 24 saat havada devriye gezebiliyor. bu süre boyunca canlı gözetleme imkanı sunuyor. Bakım masrafları jetlere göre inanılmaz düşük. Ayrıca jet filosunun bir çok görevini devir aldığı için jet filosundaki uçakların kullanım ömrünü artırıyor. Böylece ilave bakım onarım, yedek parça maliyetleride cepte kalıyor. Faydaları saymakla bitmez. Bütün bunlar ortada iken bu başarıları görmezden gelen yada küçümsemeye çalışanlar terör sevicilerden başka bir şey değildir. Zira bu ihalar sayesinde dağda kökleri kurudu, başlarını kaldıramıyorlar. Bu nedenle ağlamaları normal :)
  • Tamam damat ama yapılan işler ve sonuçlar müthiş. Allah razı olsun kendisinden ve çalışanlarından.
  • İha, siha bilmem ne yapıyoruz ama yeni havalimanında neredeyse bütün elektrik, elektronik sistemler alman malı.Danışmanlığı bile onlardan alıyoruz. Biz öncelikle tıbbi cihaz, elektrik, elektronik sistemler gibi bize faydası daha çok olacak , katma değerli şeyleri yapmaya kafa yoralım.
  • kac tane üniversitelerde liselerde okullara kaliteli adam yetiştirecek bolum açtınız ?? bu iha siha hava araclari icin yetismis muhendis ihtiyacini sağlayacak hangi okullar var ??? ki eger yoksa bunlar gunu kurtarmak egitime onem verilmiyorsa ..
  • motor hakkında bilgisi olan varmı? yerli motor konusu ne durumda?
  • Universiteler manidar!
  • Şövalyeler yine toplanmış. Bir kesere sap olmadığınız halde yapılanları eleştirmek hiç bir fayda sağlamıyor. Sahada bu çalışmalara şahidim epey bugün şehit sayımız ciddi anlamda düşmüşse bu adam sayesindedir. Coğrafyayı bilmeniz lazım. TC de var olan üretim merkezleri iyi yönetilmediği ciğeri beş para etmez yöneticiler sayesinde üretim yapamadı. Şimdi yapılanları lütfen kusur çekişmelere siyasete boş laflara kurban etmeyelim
  • Bu adam daha erdoğan basbakan bile degilken zaten arastirma gelistirme yapıyordu bu adam damat bile degilken ortada drone denen seyler yokken bunlarla uğraşıyordu. Elbette destek görmüştür ama bi bakin yaa bu ihalar sihalar israilden geliyordu simdi biz üretiyoruz. Yazık günah taraf olmak icin elestirmeyin.

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı/silahlı insansız hava aracı (İHA/SİHA) üreticisi Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uçan balık 'Akıncı'nın kanatlarının takıldığı bilgisini paylaştı.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Akıncı İHA'nın kanatlarının takıldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın tesise bir ziyarette bulunduğunu aktaran Selçuk Bayraktar, bu ziyaretten dolayı kendisine teşekkür etti.

Akıncı'nın 2019 yılında teslim edilmesi ve göreve başlaması bekleniyor.



AKINCI Taarruzi İHA Teknik Özellikleri:

Havada Kalış:24 Saat
İrtifa: 40.000 Feet
Faydalı Yük: 1.350 Kg (900 kg Harici – 450 kg Dahili)
Kalkış Ağırlığı: 4.5 Ton
Kanat Açıklığı: 20 mt
Motor: 2×900 Hp Turboprop
Veri Ağı: LOSSATCOM
Radar: Milli AESA (Hava/SAR)
Elektronik Harp: Elektronik Destek Podu
Silahlar: MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Hassas Güdüm Kiti (HGK), Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Teber-82, Gökdoğan Füzesi, Bozdoğan Füzesi, SOM-A,

AKINCI SİHA Yetenekleri:

Elektronik Harp
SAR Keşif
Sinyal İstihbaratı
EOIR Keşif
Geniş Alan Gözetleme

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar, 1979 İstanbul-Sarıyer’de doğmuştur. İlk öğrenimini Sarıyer İlköğretim İlkokulu’nda tamamlayıp, 1997 yılında Robert Kolej’den mezun olmuştur. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın (UPenn) GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Elektrik Mühendisiği Bölümünde  Upenn’de sürdürdü.  Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştır. MIT’deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. 2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını almıştır.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir. 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerine destek olmak maksadıyla doktora çalışmalarını yarım bırakarak 2007 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Ayrıca kurucusu olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nda (T3), yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak; stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, araştırma-geliştirme, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek; yetenekli gençleri tespit etmek ve eğitmek; teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine ve bütün bu alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla Mütevelli Heyeti Başkanı olarak çalışmalara liderlik etmektedir.

Akıncı İHA'nın kanatları takıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Kavram kargaşası ~ 6 yıl önce
Ümmetçi bir yapı milliyetçi olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 6 yıl önce
Tek bir adamın bir ülkenin savunma sanayi için bu kadar değerli adımlar atması gurur verici. Yıllarımı verdiğim TSK için ve halende yakından izlediğim EHS (elektr.harp sist.) arasında dünya çapında başarılara bu adam sayesinde imza atıldı. Zamanında yahudi 1 tane iha verecek diye ( oda sadece keşif amaçlı vede yazılım adamların elinde) takla atardık. Helal olsun adama. Sakın beni yandaş sanmayın sadece hak edene hakkını veriyorum. Kesinlikle doğru yoldayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 6 yıl önce
Bir F16 en fazla 2-3 saat havada kalabiliyor. Her uçuş için çok fazla bakım saati ve maliyet gerektiriyor. Ayrıca çok iyi eğitimli insan kaynağı gerektiriyor. İHA lar ise operasyona hazır şekilde 24 saat havada devriye gezebiliyor. bu süre boyunca canlı gözetleme imkanı sunuyor. Bakım masrafları jetlere göre inanılmaz düşük. Ayrıca jet filosunun bir çok görevini devir aldığı için jet filosundaki uçakların kullanım ömrünü artırıyor. Böylece ilave bakım onarım, yedek parça maliyetleride cepte kalıyor. Faydaları saymakla bitmez. Bütün bunlar ortada iken bu başarıları görmezden gelen yada küçümsemeye çalışanlar terör sevicilerden başka bir şey değildir. Zira bu ihalar sayesinde dağda kökleri kurudu, başlarını kaldıramıyorlar. Bu nedenle ağlamaları normal :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo Arkadaş ~ 6 yıl önce
Tamam damat ama yapılan işler ve sonuçlar müthiş. Allah razı olsun kendisinden ve çalışanlarından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncelik ~ 6 yıl önce
İha, siha bilmem ne yapıyoruz ama yeni havalimanında neredeyse bütün elektrik, elektronik sistemler alman malı.Danışmanlığı bile onlardan alıyoruz. Biz öncelikle tıbbi cihaz, elektrik, elektronik sistemler gibi bize faydası daha çok olacak , katma değerli şeyleri yapmaya kafa yoralım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
redbaron ~ 6 yıl önce
artık o işlerle de sen ilgilen ve yap.tabi herhangi bir yeteneğin varsa.boş konuşup ona buna çamur atmaktan başka becerin varsa. HAZIR YİYİCİ seniiii.hadeeeeee
ulkesine mi kendi cebine mı ~ 6 yıl önce
kac tane üniversitelerde liselerde okullara kaliteli adam yetiştirecek bolum açtınız ?? bu iha siha hava araclari icin yetismis muhendis ihtiyacini sağlayacak hangi okullar var ??? ki eger yoksa bunlar gunu kurtarmak egitime onem verilmiyorsa ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAKKOTA ~ 6 yıl önce
100 KOYUNA 1 ÇOBAN YETER MANTIĞI :)
mkemal ~ 6 yıl önce
motor hakkında bilgisi olan varmı? yerli motor konusu ne durumda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkatli okumak lazım ~ 6 yıl önce
Universiteler manidar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalemşör ~ 6 yıl önce
Şövalyeler yine toplanmış. Bir kesere sap olmadığınız halde yapılanları eleştirmek hiç bir fayda sağlamıyor. Sahada bu çalışmalara şahidim epey bugün şehit sayımız ciddi anlamda düşmüşse bu adam sayesindedir. Coğrafyayı bilmeniz lazım. TC de var olan üretim merkezleri iyi yönetilmediği ciğeri beş para etmez yöneticiler sayesinde üretim yapamadı. Şimdi yapılanları lütfen kusur çekişmelere siyasete boş laflara kurban etmeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi araştırın ~ 6 yıl önce
Bu adam daha erdoğan basbakan bile degilken zaten arastirma gelistirme yapıyordu bu adam damat bile degilken ortada drone denen seyler yokken bunlarla uğraşıyordu. Elbette destek görmüştür ama bi bakin yaa bu ihalar sihalar israilden geliyordu simdi biz üretiyoruz. Yazık günah taraf olmak icin elestirmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000