05 Mayıs 2020, Salı 12:51:53

Airbus, güvenlikte yeni bir dönem başlatabilir

Airbus ve Koniku iş birliğinde geliştirilen elektronik burun cihazı havacılık güvenliği için yeni bir dönem başlatabilir.

Airbus ve Koniku iş birliğinde geliştirilen elektronik burun cihazı havaalanı güvenliği için yeni bir dönem başlatabilir.

Airbus, bomba arama köpeklerinin yapabildiğini taklit edecek biyolojik hücreler kullanan elektronik burun cihazı ile havaalanlarında yeni bir dönem başlatmak hedefinde. Silikon Vadisi girişimi Koniku tarafından geliştirilen deniz anası şekilli sensörlerin 2020 sonunda bazı havaalanı görüntüleme tünellerine yerleştirilmesi planlanıyor.

Teknoloji, canlı hücreler tarafından desteklenen silikon işlemciler kullanıyor. Kokuyu algılayabilen teknolojinin havayı soluduğu ve size havada ne olduğunu söylediği ifade ediliyor. Teknolojide Hek hücreleri ya da astrositler (beyin hücreleri) gibi biyolojik hücrelerin alınıp bunların genetik olarak koku alma reseptörlerine sahip olacak şekilde değiştirildiği de bilgiler arasında.

Teknopat'ta yer alan habere göre; COVID-19 salgını ile birlikte şirketlerin bulaşıcı virüsler gibi biyolojik tehditleri tespit etmenin de yollarını aradığı belirtiliyor. Koniku, tıbbi belirtilerin yanı sıra kanser belirtilerini tespit edebilen koklayıcılarla güvenlik uygulamaları da yapmayı başarmış. Yani teknolojinin önü oldukça açık.

Tehlikeli kimyasallar konusunda cihazların sınırlı bir başarı göstermesine rağmen, Airbus’un 2017’den beri Koniku ile çalışması ve şirket ile yenilikçi uçtan uca bir güvenlik çözümü üzerinde çalışması ümit verici.



Airbus, güvenlikte yeni bir dönem başlatabilir

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000