03 Ekim 2016, Pazartesi 09:06:16

Ailece pilot olmaya karar verdiler

Çocuklarının hevesi ile yamaç paraşütü sporuyla tanışan İbrahim ve Ayşe Coşkuner çifti, çocuklarıyla birlikte paraşüt eğitimi alıyor.
  • uçurunda görelim klavye başından yazmakla pilot olunmuyor.
  • Aşağıda verilen Yamaç Paraşütü Kurslarına Katılım Şartları, ülkemizdeki sportif havacılığın kurucusu ve geliştiricisi Türk Hava Kurumu'na ait Yamaç Paraşütü kursuna katılım şartlarıdır. Özellikle yaş, boy ve kilo şartları karşılanmadığı takdirde sonuç ölümlü kazalara kadar gidebilir. Dikkatli olunmalıdır, hatta böyle bir haber başka küçük yaştaki, hafif insanlar için de özendirici olabilir ki bu da Airport haberin sorumluluk duyması gereken bir konudur. İnsanoğlu uçmak için yaratılmadığı için, Havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır. KATILIM ŞARTLARI Yaş : Kurs başlangıç tarihinde 15 yaşını bitirmiş 16 yaşından gün almış olmak (Sağlık raporu alınabildiği sürece üst yaş sınırı yoktur.) Tahsil : En az ilköğretim okulu mezunu olmak Boy : En az 1.55 m, en fazla 2.00 m boyunda olmak Kilo : En az 45 kg, en fazla 110 kg ağırlığında olmak
  • Bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çağımızın sorunu olmus zaten.bkz.Pilot: Bir hava taşıtının sevk ve idaresini saglayan kimse.
  • Pilot, hususî veya profesyonel olarak bir hava taşıtını kullanan, sevk ve idare eden kişi. Sivil veya askerî havacılık sektörlerinde çalışırlar veya hobi olarak uçuş gerçekleştirirler.
  • "pilot" kelimesinin anlamı "hava aracını uçuran kişi" dir. yamaç paraşütü de bir hava aracı olduğuna göre pilot denilmesi gayet normal. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım...
  • Günümüzde "sanatçıyım" diyene "nerede çalıp söylüyorsun" diye soruyorlar. Buda o hesap olmuş; yamaç paraşütü yapana yamaç paraşütçüsü denir, pilot mu denir Allah aşkına?

Çocuklarının hevesi ile yamaç paraşütü sporuyla tanışan İbrahim ve Ayşe Coşkuner çifti, çocuklarıyla birlikte paraşüt eğitimi alıyor.

Batuğ Coşkuner (10) ve Yalın Coşkuner(11) kardeşler ilk olarak tatil için gittikleri Antalya'da tandem uçuş yaparak paraşütle tanıştı.

Coşkuner çifti, yamaç paraşütüne ilgi duyan çocuklarının isteği üzerine Batuğ ve Yalın kardeşler Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü'nde (TEYAK) eğitim almaya başladı.

Çocukları paraşüt eğitimi aldıkları sırada onlara yardımcı olan anne ve babaları da daha sonra onlarla birlikte eğitim alıp paraşütle uçuş yapmaya koyuldu.

İbrahim Coşkuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada uçuş yapabilmek için havaların uygun olmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Çocuklarının yamaç paraşütü eğitimi almaya başlamasından sonra kendilerinin de bu spora ilgi duyduklarını belirten Coşkuner, "Yaz tatilinde geçen yıl Antalya Kaş'a gittiğimizde insanların yamaç paraşütüyle uçtuğunu gördük. Orada ilk çocuklarımız uçtu. İlk olarak tandem uçuşu yaptılar ve bu sporla böyle tanıştık" dedi.

Tekirdağ'da da yamaç paraşütü yapıldığını öğrenerek, bu yıl yaz tatilini Şarköy ilçesindeki Uçmakdere'de geçirdiklerini anlatan Coşkuner, şöyle konuştu:

"Yaz tatillerini Tekirdağ'da geçirmeye başlayınca böyle bir aktivitenin uygun olacağını düşündük. Ondan sonra hoca gözetiminde çocuklarının paraşüt eğitimi almalarına karar verdik. İlk başlarda çocukların eğitimini düşünüyorduk ama sonra anneleri merak saldı daha sonra hoca beni de kattı işin içine. Yavaş yavaş çocuklar paraşütü kaldırmayı öğrendiler."

Çocukların eğitimlerden sonra 250 metreden uçabildiklerini belirten Coşkuner, "Anneleri  650 metreden uçuyor. Ben çok çalışamadım ama ben de yakında 650 metreden uçacağım. Hafta sonları buraya gelerek burada çadır kuruyoruz. Paraşüt eğitim alanının kendine ait çadır alanı alanı var orada kalıyoruz. Hava şartları da elverişli olduğunda heyecanla uçuş için bekliyoruz. Havalar uygun olunca dört gözle tepelere çıkmayı bekliyoruz." diye konuştu.

- "Çocukların hevesiyle başladık ve hepimiz pilot olduk"

Anne Ayşe Coşkuner de çocuklara eğitim sırasında yardımcı olurken paraşüte dokundukça farklı şeyler hissedip kendisinin de eğitim almaya başladığını söyledi.

Eğitimleri tamamladıktan sonra ailece uçmaya başladıklarını dile getiren Ayşe Coşkuner, şöyle konuştu:

"İlk başlarda ne olduğunu bilmediğimiz bir şeydi açıkçası. Çocuklar için güvenli olup olmadığını öğrendik. Hiçbir tehlikesinin olmadığını söylediler. Biz de içimiz rahat bir şekilde uçuşa gönderdik. Babası yukarıda ben aşağıda karşıladım. Onlar hiçbir korku hissetmediklerini çok keyif aldıklarını söylediler. Çocuklar eğitime başladı. Ben de tabii anneleri olarak getir götür işlerinde yardımcı oluyordum. İlk yer çalışmalarıyla başladılar ben de yardımcı olmak istedim derken paraşüte dokundukça, dokundukça farklı bir şeyler hissetmeye başladım. Ben de denedim ve ondan sonra devamı geldi. Sonra eşim de aynı şekilde o da çalışmalara katıldı. Devamında bütün aile bu sporun içine girmiş bulunduk. Çocukların hevesiyle başladık ve hepimiz pilot olduk." şeklinde konuştu.

Yalın Coşkuner, eğitim almak için kararsız olduğunu ama daha sonra uçmaya başlayınca çok keyif aldığını söyleyerek, "İlk tandem olarak uçmuştuk ben ilk uçtuğumuzda biraz korkmuştum. Daha sonra uçunca keyifli geldi. Sonra Tekirdağ'da tandem uçtum. Ondan sonra paraşüt eğitimi almaya başladık kardeşimle. İlk seferinde kararlı değildim eğitim almak için ve daha sonra çok keyifli olduğunu gördüm. İlk olarak yer çalışmalarıyla başladık ve 100 metreden ilk uçuşumuzu yaptık. Bugün de 250 metreden uçacağız" şeklinde konuştu.





Ailece pilot olmaya karar verdiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

çok bilenler ~ 8 yıl önce
uçurunda görelim klavye başından yazmakla pilot olunmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKKAT!!! ~ 8 yıl önce
Aşağıda verilen Yamaç Paraşütü Kurslarına Katılım Şartları, ülkemizdeki sportif havacılığın kurucusu ve geliştiricisi Türk Hava Kurumu'na ait Yamaç Paraşütü kursuna katılım şartlarıdır. Özellikle yaş, boy ve kilo şartları karşılanmadığı takdirde sonuç ölümlü kazalara kadar gidebilir. Dikkatli olunmalıdır, hatta böyle bir haber başka küçük yaştaki, hafif insanlar için de özendirici olabilir ki bu da Airport haberin sorumluluk duyması gereken bir konudur. İnsanoğlu uçmak için yaratılmadığı için, Havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır. KATILIM ŞARTLARI Yaş : Kurs başlangıç tarihinde 15 yaşını bitirmiş 16 yaşından gün almış olmak (Sağlık raporu alınabildiği sürece üst yaş sınırı yoktur.) Tahsil : En az ilköğretim okulu mezunu olmak Boy : En az 1.55 m, en fazla 2.00 m boyunda olmak Kilo : En az 45 kg, en fazla 110 kg ağırlığında olmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOGA ~ 8 yıl önce
Bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çağımızın sorunu olmus zaten.bkz.Pilot: Bir hava taşıtının sevk ve idaresini saglayan kimse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vikipedi den ~ 8 yıl önce
Pilot, hususî veya profesyonel olarak bir hava taşıtını kullanan, sevk ve idare eden kişi. Sivil veya askerî havacılık sektörlerinde çalışırlar veya hobi olarak uçuş gerçekleştirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
md11 ~ 8 yıl önce
"pilot" kelimesinin anlamı "hava aracını uçuran kişi" dir. yamaç paraşütü de bir hava aracı olduğuna göre pilot denilmesi gayet normal. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıl oldum abi! ~ 8 yıl önce
Günümüzde "sanatçıyım" diyene "nerede çalıp söylüyorsun" diye soruyorlar. Buda o hesap olmuş; yamaç paraşütü yapana yamaç paraşütçüsü denir, pilot mu denir Allah aşkına?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıl'a ~ 8 yıl önce
ne diyelim mahmut mu diyelim?
11:40:20 ye ~ 8 yıl önce
Birader adın Mahmutmu yoksa :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000