01 Mart 2024, Cuma 19:39:31

Ahmet Bolat’tan zam açıklaması: “Sendika fırsatı ‘es’ geçti”

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla zam konusuna değindi.
  • Neden vergiler konusulmuyor.Vergilerede düzenleme istiyoruz
  • Yöneticilerin vergilerini şirket ödüyor, iştirak çalışanlarının da vergilerini şirket ödüyor.Thy çalışanlarının ? Vergiyi şirket ödesin.
  • üstüne defibrilatör olursa çekinmeyin kaptanım
  • Halen başarı hikayesi yazacağız diyor.Senin yüzünden insanlarda motive kalmadığı için isteksizce çalışıldıktan sonra şirketin batış hikayesini yazacaksınız.Km ler olmadıktan sonra bir hiçsiniz .Artık uçakta kendin yolcu karşılar servis yaparsın.İstemeyen gider yenileri gelir diyorsunda o yenilerde gelir gelmez şirketin asıl yüzünü gördükten sonra gidiyor o ne olacak? Yaptığın şovlar boşuna artık herkes biliyor iç yüzü
  • Lufthansa bu tutuma 2 hafta grev yapardı :D
  • AHMET BEY DÜZGÜN İNSANDIR
  • iştirakler acil olarak gerekeni yapmalılar. İşin yükünü çeken iştirakler parayı beğenmeyen ise THY personeli...
  • geçen mesaj attım görüldü atıp kapattı nedenki
  • Ahmet beyin yaptığı hataları 20 lerimde kurduğum batan ilk 2 işletmemde yapmıştım.
  • Herkesin psikolojisi bozulmuş hem bu şirkette hem ülke şartlarinda yorumlardan belli oluyor cok net...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla zam konusuna değindi.

THY akşam saatlerinde KAP’a yaptığı bildirimle çalışanlarına yüzde 50 zam vereceğini açıklamıştı. Alınan yüzde 50’lik geçici zam kararına tepki yağarken THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bolat açıklamasında yüzde 50’lik zamma nasıl karar verildiğini belirtirken Hava İş Sendikasının tekliflerini kabul etmemesiyle sürecin bu kadar uzadığını belirtti.

Sendikanın sundukları “fırsatı es geçtiğini” belirten Bolat bir de matematik hesap yaptı.

İşte Bolat’ın açıklaması;

Kıymetli takipçilerimiz, biraz arka plan vermek isterim. Türk Hava Yolları yönetimi olarak 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 64, ikinci altı ayında da enflasyon oranı artı 3 puan ya da en az yüzde 25 zam artışı önerdik. Basit bir matematik ile 1.64 x 1.25 = 2.05 eder. Yani Ocak ayından beri çalışanlarımız 100 yerine 164 alacaklardı, Temmuzdan sonrada 205 alacaklardı.  Takip eden 2025 yıılında da enflasyon bazlı artışlar olacaktı. Masada bu vardı. Hem enflasyon gelişimini hem de sektör beklentilerini düşündüğümüzde bu rakamın üstünde bir şey vermemiz zaten söz konusu değil. Bunların hepsi defalarca anlatıldı ama maalesef Sendikamızın TİS sürecini sonuna kadar götürme arzusunda olduğu görülüyor.

Yönetimimizin 2 gün önceki yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşımı Sendika tarafında kabul görseydi, 8 Mart ayında çalışanlarımızın hesabına yatacak maaşları bu şekilde hesaplanacaktı ve Ocak ayına ait fark da eklenecekti. Ama Sendikanın bu fırsatı “es” geçmesine rağmen çalışan odaklı tavrımızı sürdürme kararı aldık. KAP duyurumumuzda da bildirdiğimiz gibi Şubat maaşlarının tüm kalemlerini %50 arttırarak ödeme kararı aldık. Umuyoruz ki 2024 yılında da hep beraber yeni bir başarı hikayesi yazacak ve artan bereketi geçen sene olduğu gibi hep beraber paylaşacağız. Yeni ücretlerimiz tüm çalışanlarımız için hayırlı olsun.

Ahmet Bolat’tan zam açıklaması: “Sendika fırsatı ‘es’ geçti”

Yorumlar Tüm Yorumlar (640)

Cdmdm ~ 2 ay önce
Neden vergiler konusulmuyor.Vergilerede düzenleme istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vnkk ~ 2 ay önce
Yöneticilerin vergilerini şirket ödüyor, iştirak çalışanlarının da vergilerini şirket ödüyor.Thy çalışanlarının ? Vergiyi şirket ödesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iboya ~ 2 ay önce
üstüne defibrilatör olursa çekinmeyin kaptanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şov yapmayı bırak artık ~ 2 ay önce
Halen başarı hikayesi yazacağız diyor.Senin yüzünden insanlarda motive kalmadığı için isteksizce çalışıldıktan sonra şirketin batış hikayesini yazacaksınız.Km ler olmadıktan sonra bir hiçsiniz .Artık uçakta kendin yolcu karşılar servis yaparsın.İstemeyen gider yenileri gelir diyorsunda o yenilerde gelir gelmez şirketin asıl yüzünü gördükten sonra gidiyor o ne olacak? Yaptığın şovlar boşuna artık herkes biliyor iç yüzü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
damızlık ~ 2 ay önce
Lufthansa bu tutuma 2 hafta grev yapardı :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 ay önce
AHMET BEY DÜZGÜN İNSANDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YGS ~ 2 ay önce
Ahmet bey hayırlı işler Skoda dispiretoru Ahmet yüce bey 29 maaş ikramiye vermiş tüm çalışanlarına bırakın bırakın zam yapmayı tgs ye yüzde elli zam verdiniz ama biliyor muydunuz personelin maaşları nekadar olduğunu 14 yıl çalışanı yım makinist im ama net maaşım 22.500tl makinistin altında dört unvan daha var siz hesaplayın arkadaş ların neti nekadardir hak mıdır elhamdülillah Müslüman nız bu kadar insanların hakkı nasıl ödenir ancak Mevla biliyorki Hakkı olan hakkını ahirette alacak
Tgs ~ 2 ay önce
Yoruma gerek varmı 19 yıldır havaalanında çalışıyorum 14 yıldır TGS de makinistin net maaşım 22.500 TL benim altımda 4 ünvan daha çalışan arkadaş lar var siz hesap layin Skoda dispiretoru AHMET YÜCE BEY bütün çalışan larina 29 maaş ikramiye vermiş KENDİSİNE İYİ PATRON DİYE HİTAP EDİYORLAR cevabı İYİ İNSAN OLMAK ÖNEMLİ DİR DİYE CEVAP VERİYOR MEVLAM GÜZEL İNSANLARI ÜLKEMİZDEN EKSİK ETMESİN AMİN...
iştirakler ~ 2 ay önce
iştirakler acil olarak gerekeni yapmalılar. İşin yükünü çeken iştirakler parayı beğenmeyen ise THY personeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İştirakler mı? ~ 2 ay önce
Siz havadayken nelerin yükünü çektiğimizi bilmediğinizden, yerdeyken tüm yükü sizin çektiğinizi düşünüyorsunuz. Çok rahatsızsanız bu durumdan buyrun gelin kokpit veya kabinde "rahat bir şekilde" çalışın bakalım.
yarım akıllı ~ 2 ay önce
inşallah havacı olursun da gorursun naneyi yorulmuşlugu tukenmişligi. hasta anneni bırakıp hindistana afrıkaya vb yatıya gidersin
aaaa gönül koyarım ~ 2 ay önce
geçen mesaj attım görüldü atıp kapattı nedenki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek kelimeyle Tecrübesiz Yönetici ~ 2 ay önce
Ahmet beyin yaptığı hataları 20 lerimde kurduğum batan ilk 2 işletmemde yapmıştım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandas ~ 2 ay önce
Herkesin psikolojisi bozulmuş hem bu şirkette hem ülke şartlarinda yorumlardan belli oluyor cok net...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000