24 Şubat 2022, Perşembe 10:36:23

Afrika'dan Türkiye için vize başvurularında parmak izi uygulaması başlatıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afrika'da Türkiye'ye geliş için vize verilirken parmak izi alınacağını, bu alandaki sistemin kurulduğunu bildirdi.
  • Herkes giriyor Afrikalı da girsin.
  • Abd,Kanada,İngiliz,Avustralya vatandaşları kapıda vizeyle,birçok ab üyesi ülke vatandaşları ülkemize günü geçmiş dahi olsa pasaport ve kimlikleriyle gelip,9 ay çıkmadan kalıp,vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,bu ülkeler ortakları vize aracı kurumlarla vatandaşımızı resmen soyuyor,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilere sahip oluyor,parmak izi,göz retina örneği alıyorlar,vize başvurusuna gittiğinizde aracı kurumlar sms,fotokopi vs gibi hizmetleri bile döviz üzerinden ücretlendiriyor,bunlar neden engellenmiyor,niye kendi ülkemizde sahipsiziz,nerede kısasa kısas? Elin adamının parasına,turistine bu kadar mı muhtacız? Hani büyümüş,zenginleşmiştik,kimseye ihtiyacımız yoktu,herkes bize gıpta ediyordu,nerede? Bize herşeyden önce haysiyet,onur,şeref lazım !
  • adamın tipe bakınca aklıma bi yemek geliyo maklube miydi neydi dershanede yapıp dagıtırlardı ramazanda iftarda

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afrika'da Türkiye'ye geliş için vize verilirken parmak izi alınacağını, bu alandaki sistemin kurulduğunu bildirdi.

Çataklı, 'Medya Temsilcileri ile Göç Buluşması Toplantısı'nda Türkiye'nin göç politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Göç konusunun bugünün meselesi olmadığını farklı sebeplerden dolayı dünyanın göçle karşı karşıya olduğunu belirten Çataklı, yaklaşık 4 milyon yabancının yaşadığı Türkiye'nin en çok göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Göç sorununun kaynağında çözülmesi gerektiğine işaret eden Çataklı, Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin bütün kurumlarıyla kaynak ülkelerle doğrudan temaslar yürütülmeye çalışıldığını anlattı.

İsmail Çataklı, Türkiye'nin insani yardımlar konusunda da öncü olduğunu, Afganistan'a da cuma günü üçüncü yardım treninin gönderileceğini kaydetti.

'1316 kilometrelik sınırımızın güvenlik duvarı tamamlanmış olacak'

Sınır güvenliğine de değinen Çataklı, "Bu yıl sonunda ihale aşamasındakiler ve bitenlerle birlikte 1316 kilometrelik sınırımızın güvenlik duvarı tamamlanmış olacak" bilgisini paylaştı.

Geri gönderme merkezleriyle ilgili çalışmaları da anlatan Çataklı, kapasite artırımları yapıldığını, Avrupa'nın tamamındaki geri gönderme kapasitesi kadar fiziki alana ulaşıldığını söyledi.

Çataklı, İran'da, sınıra yakın bölgelerde ciddi bir Afgan nüfusunun bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin, Suriye'de operasyon yaparak güvenliği sağlanan bölgelerdeki nüfusun katlanarak çoğaldığını ifade eden Çataklı, "Suriye'ye 486 bin kişi döndü. Bunlar, büyük çoğunluğu Türkiye'nin operasyon yaparak güvenliğini sağladığı, normalleştirdiği bölgelere olan dönüşler" dedi.

Afrika'dan Türkiye için vize başvurularında parmak izi uygulaması başlatıldı

Yorumlar

Haksızlık yapmayın ~ 2 yıl önce
Herkes giriyor Afrikalı da girsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy ismail !!! ~ 2 yıl önce
Abd,Kanada,İngiliz,Avustralya vatandaşları kapıda vizeyle,birçok ab üyesi ülke vatandaşları ülkemize günü geçmiş dahi olsa pasaport ve kimlikleriyle gelip,9 ay çıkmadan kalıp,vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,bu ülkeler ortakları vize aracı kurumlarla vatandaşımızı resmen soyuyor,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilere sahip oluyor,parmak izi,göz retina örneği alıyorlar,vize başvurusuna gittiğinizde aracı kurumlar sms,fotokopi vs gibi hizmetleri bile döviz üzerinden ücretlendiriyor,bunlar neden engellenmiyor,niye kendi ülkemizde sahipsiziz,nerede kısasa kısas? Elin adamının parasına,turistine bu kadar mı muhtacız? Hani büyümüş,zenginleşmiştik,kimseye ihtiyacımız yoktu,herkes bize gıpta ediyordu,nerede? Bize herşeyden önce haysiyet,onur,şeref lazım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CocoJambo ~ 2 yıl önce
adamın tipe bakınca aklıma bi yemek geliyo maklube miydi neydi dershanede yapıp dagıtırlardı ramazanda iftarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000