22 Şubat 2020, Cumartesi 11:10:29

AFA: "Emin adımlarla yola devam ediyoruz"

Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden Atlasglobal'in iflası sonrası Atlantik Uçuş Akademisi'nin (AFA) durumu merak konusu olmuştu. AFA'dan yapılan açıklamada, emin adımlara yola devam ettikleri belirtildi.
  • Türk sivil havacılığı duraklama dönemine girmiştir. Tk nın tekrar dan alımları açıp 2 yıl ara ermeden devam etmesiyle tekrar güzel günler görülecektir diye düşünüyorum tabi bu alımların bu gün açılması durumu da 2022 de anca eski haline dönecektir. Ali sabancı zamanında bu ülkede üç bucuk havayolu ayakta kalabilecek demesi aklıma geliyor.
  • Şu piyasada büyük konuşulmuş sanki biraz...
  • peki bu kadar uçuş okulundan mezun olanlar nerede iş bulacaklar ?
  • Bu sektörde pilotluk hayali kuran gençler en fazla on sene sonra otobüs şoföründen farkınız kalmayacak. Hem maddi hemde manevi anlamda aradığınızı bulamayacaksınız...
  • PGS hali ortada ATLAS bitmiş bir TK kalmış müşteri o da zaten seçmece (!) gönderiyo

Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden Atlasglobal'in iflası sonrası Atlantik Uçuş Akademisi'nin (AFA) durumu merak konusu olmuştu. AFA'dan yapılan açıklamada, emin adımlara yola devam ettikleri belirtildi.

İşte AFA tarafından yapılan o açıklama:

"Atlantik Uçuş Akademisi(AFA) Türkiye’nin en genç filosuna sahip olan Diamond Aircraft üretimi toplam 22 adet uçağa sahip dinamik bir uçuş eğitim merkezi olarak Havacılığımızın önemli değerlendirindendir. AFA, 2020 yıl sonu itibariyle, hali hazırda satın alma süreci tamamlanmış olan 6 adet fabrika çıkışlı Diamond Aircraft yapımı uçağı filosuna ilave ederek yine ülkemizin en genç yaş ortalamasına sahip bir uçuş akademisi olarak toplam 28 uçak ve 2 adet Uçak Simülatörü ile operasyonlarına devam edecektir.

Atlantik Uçuş Akademisi bünyesinde hali hazırda 500' e yakın pilotaj Öğrencisi eğitimlerine devam etmektedir. ATP Modüler, Entegre ve MPL eğitimleri sunmakta olan AFA, ayrıca Türk Hava Yolları' nın, Pegasus Havayolları' nın, İstanbul Okan Üniversitesi' nin, Atılım Üniversitesi' nin ve Bahçeşehir Üniversitesi' nin Çözüm Ortağıdır. AFA, profesyonel eğitim kadrosu ile Çorlu ve Edremit’ te operasyonlarına aktif olarak devam etmektedir. Kış aylarında yedek üs olarak Milas Bodrum Havalimanı kullanılmaktadır.

Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’nda bulunan Uçak Bakım Hangarı aynı zamanda Diamond Aircraft Servis Merkezi olarak üretici firma tarafından yetkilendirilmiş olup, SHY-145 ve EASA-145 yetkileri ile deneyimli ekibiyle birlikte sınıfında ülkemizin önde gelen Uçak Bakım Merkezlerinden biridir.

Çok güçlü bir sermaye yapısına sahip olan AFA, Dinamik kadrosu ve Ülkemizin en genç eğitim uçağı filosu ile, herhangi bir banka veya Finans kuruluşuna kredi borcu olmadan, emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

AFA-Atlantik Uçuş Akademisi"

AFA: "Emin adımlarla yola devam ediyoruz"