24 Şubat 2022, Perşembe 15:46:05

Aeroflot hisseleri çakıldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrasında ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot'un hisseleri adeta çakıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrasında ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot'un hisseleri adeta çakıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırı ve başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerden gelen bu saldırıya çok ağır ekonomik yaptırımlar ile yanıt verileceği açıklamalara Rus şirketlerine değer kaybettiriyor.

AB ve ABD tarafından yapılan açıklamalarda yaptırımların Rus finans sistemini ve piyasalarını vuracağı ifade edilmişti. Yapılan açıklamalar sonrası saat 10.00'da işleme açılan Moskova Borsası'nda RTS endeksinin yüzde 40 değer kaybetmesine yol açtı. Rus borsasında işlem gören hisse senetlerinin piyasa değeri de 180 milyar dolar düştü.

Ülkenin en büyük bankalarından VTB yüzde 35, Sberbank yüzde 79, doğal gaz devi Gazprom yüzde 34 değer kaybetti.

Magnit hisseleri yüzde 34,4, Ozon Holding hisseleri yüzde 31,89 ve perakende devi X5 Group'un hisseleri yüzde 31,45 geriledi.

AEROFLOT HİSSELERİ DE ÇAKILDI

Ülkenin bayrak taşıyıcısı konumundaki Aeroflot'un güne 44,50 rubleden başlayan hisseleri yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. Gün içerisinde 29,06 rubleye kadar düşen avayolu şirketinin hisseleri şu sıralarda 34,50 rubleden işlem görüyor. Harekatın durdurulmaması durumunda değer kaybının devam etmesi bekleniyor.

©AirportHaber.com

Aeroflot hisseleri çakıldı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000