24 Ocak 2017, Salı 14:26:41

ACT uçağıyla ilgili flaş açıklama

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devletlerarası Havacılık Komitesi düşen ACT uçağında teknk bir arıza olmadığını açıkladı.
  • 30 yıldır ucuyorum ve bunun 20 senesini yurtdışında icraa ediyorum.Yapilan yorumları okuyunca hem tebessüm hemde kizginligim artıyor. Yorum yapan değerli konukların birçoğu havacılık ile alakası olmayanlardan oluşuyor ki Airporthaber portalinin buna nasıl izin verdiğine şaşırıyorum.Cok basit bir habercilik anlayışı.Arkadaşlarımdan yapılan haberlere göz atmam istendi ve sonuç çok kötü!!!! Ölen bir insanın arkasından konuşmanın ne kadar yanlış olduğunu bilmeniz rağmen yapılan yorumlar gerçekten incitici. CAT II yaklaşma RD alt bağlamaya gerek yoktur.Radar vectorun ils için temp correctiona gerek yoktur.Bu tipik CFIT hadisedir.
  • 747-400 F 124 TON KARGOYLA 5.230 KM. YOL ALABİLİYOR.HONG KONG/İST arası 8.000 km....86 ton yükle Türkmenistana kadar gelebilirdi galiba.Hamule'si neymiş açıklanmadı.
  • Yav adam asker olunca Torna'dan mı çıkıyor. Her tip insan var. Bunun meslekle alakası yok. Yetişme alanı, Genler, fizyolojik vs gibi sebeplerle karakter oluşur. Trollere sesleniyorum, Allah sizin malınızı mülkünüzü alsın fakire fukaraya versin
  • Jafteks de olmuş olabilirler. Sonucda kendaste üzerinde ckm7 car5 inişi bu.
  • Bence fazla zorlamayin olene bari birazcik sayginiz varsa olur olmaz konusmayin,maddi gercegin ortaya cikmasi ve suclularin cezalandirilmasi icin yardimci olun unutmayin bugun onlara yarin sira size gelecek ates dustugu yeri yakar ve biraz empati yapin sizin olmenize sebep olmuslar ceza almadan ellerini kollarini sallayarak dolasmalari ama bunun karsiliginda sizin hayatinizi kaybedip ailenizin perisanligini 10 saniye hayal edin o zaman hissedersiniz ne demek istedigimi.Lutfen suclularin cezalandirilmasi icin hukuka yardimci olun,sucu kendilerine meslek edinmis ve sahsiyetten yoksunluklarinin odulu olarak belli makamlari sirf siyasi yalakaliklar ile elde etmis kisileri artik korumayin bakin ulkenin haline resmen sacmaliklar manzumesi haline geldi resmen sucun merkezi kanunsuzlugun odagi haline geldi.Yapmayin buradan baska bir ulkemiz yok ve ulkenize sahip cikin.
  • Hadi ispartada pilotlar hatali idi peki su sorumun cevabini kim verecek ? ucak enkazi incelenirken neden TERRAIN INHIBIT SW posizyonu fotograflanmiyor ? Hidrolik pompa sw ler fotograflanmiyor ? peki hani cok bilmis kaza kirim heyeti neden hidrolik motor ve flap motorunun son durumunu ncelemiyor ve raporuna yazmiyor Pilot hatali ya vurun abaliya vurun, sonrada Yavuz Cizmecinin talimati olmadan wc ye bile gitmeyen Erdal'a Prima havaciliga enkaz kaldirma havale ediliyor ve ilk enkazdan sokulenler ise hidrolik motor ve flap motorlar ve de kendi suclarini ortbas etmek icin bu motorlari da safin onde gideni Altinbulak kaptana kumpas kurularak devre disi birakiliyor ya gecin ruhunuz bozuk hepinizin dua etsinler ayarlanmis bilirkisiler iel bu cezayi yediniz dua edin ama gercekleri ne kadar ortmeye calisssanizda gercekler asla kaybolmuyor biskek de de kaybolmayacak bunu bilin ve ortaya mutlaka cikacak
  • Muhsin Yazicioglu Helikopter kazasinda da meshur tornavidacinin enkaz bolgesine 3 kisilik kaza kirim heyeti yerine Helikopter firmasi teknik mudurunu enkaz basina goturup,tornavidacinin savciyi oyalar iken bu teknik mudurun helikopterin kargo bolumunun onunde cekilmis resimleri var ve alel acele ELT cihazini kargoya koyup uzerini helikopterin on cam brandasi ile ortmesi daha sonra bu ELT yi bizzat tornavidacinin kendi eli ile hemen yerine circir bant ile bantlamasi(kablosunu bile takmayi akil etmemis sonra uyandiklarinda ise ELT antenini gayet hasarsiz sokmelerine hayran kaldim) ve sonra helikopterde ELT cihazi vardi ama anteni kirildi diye calismadi aciklamasi tam bizim SHGM'ye yakisir bir harekettir.Ama sunu hep unutuyorlar her suc arkasinda mutlaka iz birakir.Jandarmanin ilk olay yeri videosunda ise ANTEN sapa saglam duruyor ama bizim tornavidaci hatira olsun diye enkazdan parca sokuyor ne denir buna PILOT HATALI YA YAZIK SIZE YAZIK icine ettiniz camianin mafyacilar
  • Herkes pilot olmuş. Ne içiyorsanız biz de istiyoruz.
  • Yonetmeye kalkanlar en ufak bir olumsuzluk aninda hemen pilot hatasi diye akillarinca kiclarini kurtarmaya calisiyorlar, bu hayatin normal akisina aykiri bir reaksiyon.Hatirlayin Isparta kazasini orada da goya SHGM'yi yonetmis bazi yoneticiler aynen kamyoncu agzi ile "pilot ucagi daga indirmeye calismis " gibi cehaletin pacadan aktigi mahkeme savunmalarini da bu camia ve dunya gordu.Dusunun ki siyasi olarak o makama gelmis bir kamyoncunun yapacagi savunma inanin bundan ote olamaz.Ucak daga carpiyor hala bizim SHGM yoneticisi pilot ucagi daga indirmeye calismis diyebiliyor,bu zatlarin ruh hastasi oldugu dusuncesindeyim kesinlikle.Bir de bu tipler yillarca mafya vari Turk Sivil havaciligini yonetti gulermisin aglarmisin buyur sen sec.Simdi bu kaza meydana geldi ve yine zirvalamalar fiskiriyor,ucagin ucus oncesi hicbir teknik arizasini olmamasi ,ucusta ariza yapmayacak anlami tasimaz ve cikip kendini aklamaya calisan aciklama yapmak ise sucluluk psikolojisidir.
  • Dikkatimi ceken bir nokta var, bir ucak kazasi oldugunda hemen pilotaj hatasi diye pilotu suclamak biraz icgudusel yaklasim olmuyormu ? madem bu kadar pilot hata yapiyor ve guvenmiyorlar o zaman pilot ucurmasinlar robot ile bu isi cozsunler.Bakiniz hicbir hata tek basina meydana gelmez, idare veya yonetimin bu islerde hicmi hatasi yok yani,herkes mukemmel yonetiyor sifir hata ama her nedense surekli pilot hatali, ya bunlari gecin hele 5 kalem.TR de SHGM'nin Havayolu sirketlerinin yonetimlerinin nasil oldugunu dunya biliyor ama gelin gorunki halen daha pilot hatali.Mesela size bir ornek THY'nin Nepal Katmandu kazasi, pilot hatali degilmi ? gulerim hemde baska yerlerim ile, THY'nin ucus emniyet Baskanliginin hazirladigi kaza raporuna bir bakin her seyi zaten o rapor acikliyor,ne diyor "bu saatlerde bu meydanin sis nedeni ile riskli oldugu fakat ticari kaygilar ile sefer saatinin degistirilmediginden "bahsediyor yani masa basindan saatte 900 km ile ucan havadaki demir kusu yonetmeye +

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devletlerarası Havacılık Komitesi (MAK), havalimanına inişi sırasında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınındaki bir yerleşim yerine düşen Türk kargo uçağının tüm sistemlerinin düzgün çalıştığını, mürettebatın da teknik bir sorun bildiriminde bulunmadığını açıkladı.

MAK Başkanı Leonid Kaşirskiy "Kazayla ilgili tüm senaryolar ve pilotların faaliyetleri inceleniyor, uçaktaki ekipmanlarla teknik çalışmalar yürütülüyor. Kaza anında uçaktaki tüm sistemler düzgün şekilde çalışıyordu" dedi.

Kaşirskiy, MAK'ın uçağın karakutularını da incelediğini ve teknik arızaya yönelik hiçbir bilginin yer almadığını da vurguladı.

‘UÇAKTA PATLAYICI MADDE YOKTU'

Kaşirskiy, uçakta herhangi bir patlayıcı veya tehlikeli maddenin bulunmadığını da aktardı.

Enkazdan alınan bir belgede, uçaktaki kargonun İstanbul'daki bir müşteriye ait olduğu ve Bişkek'te yapılan yakıt ikmâlinin teknik açıdan planlı olduğunu vurguladı.

MAK'ın, uçağın yakıt ikmâli yapmadan İstanbul'a her halükârda ulaşamayacağı görüşünde olduğunu kaydeden Kaşirskiy "Her şey yük miktarına bağlı, yük ne kadar fazla olursa, yakıt o kadar az oluyor. Uçakta 86 ton yük vardı, yakıt ikmâli için iniş yapmıştı" dedi.

ACT uçağıyla ilgili flaş açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

B767F capt ~ 7 yıl önce
30 yıldır ucuyorum ve bunun 20 senesini yurtdışında icraa ediyorum.Yapilan yorumları okuyunca hem tebessüm hemde kizginligim artıyor. Yorum yapan değerli konukların birçoğu havacılık ile alakası olmayanlardan oluşuyor ki Airporthaber portalinin buna nasıl izin verdiğine şaşırıyorum.Cok basit bir habercilik anlayışı.Arkadaşlarımdan yapılan haberlere göz atmam istendi ve sonuç çok kötü!!!! Ölen bir insanın arkasından konuşmanın ne kadar yanlış olduğunu bilmeniz rağmen yapılan yorumlar gerçekten incitici. CAT II yaklaşma RD alt bağlamaya gerek yoktur.Radar vectorun ils için temp correctiona gerek yoktur.Bu tipik CFIT hadisedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisiniz ~ 7 yıl önce
Hocam yorumlariniza katiliyorum . Sadece kendi bilgimi duzeltmek adina soruyorum Cat2 de rad alt baglanmasi gerekmez mi? (Genelde 100ft agl) cunku CAT2 nin NO DH yaklasmasi yoktur. Saygilar.
B777 FO ~ 7 yıl önce
En azından 767 kaptanının şu bilgiyi bilmesini beklersiniz ama yok. Kaptanım radar altimetre bağlanması gerekmeyen CAT IIIB olmasın sakın? 3A 50ft, 2 için de 100 feet bağlanır.
B777 FO ~ 7 yıl önce
Bir de 30 senedir uçuyormuşsunuz, 20 senedir de yurtdışıymış. Bu bilgiler, yer derslerine yeni başlayan CPL öğrencisinin bilebileceği bilgiler. Zaman zaman PPL öğrencilerinden de duyabilirsiniz. Ya pilot değilsiniz ya da size mesleki hayatınız boyunca size çok tolerans göstermişler. Şu anda bulunduğum şirkette, bir first officer olarak, LPC/OPC simülatöründe desem ki CAT II de radar altimetre minimumlarını set etmiyoruz, yani düşündükçe aklım almıyor. Saniyesinde çıkışımı verirler şirketten. Siz sanırım PPL sonrası ders çalışmadınız bir daha.
?? ~ 7 yıl önce
cat 2'yi zaten açıklamış arkadaş, ben de diğer yanlışınızdan bahsedeyim. radar konrtoldeyiz diye temp correction yapmıyor muyuz? mrva altına indiğimizde napıcaz sayın kaptanım? radar sizi minimuma kadar mı vektörlüyor? pas geçiş irtifasını neye göre set ediyorsunuz? bence 767'de kalın, o uçak tarihe gömülünce siz de pilotluğu bırakın. soğuk yerlere de gitmeyin, rapor alın.
Aşgabat ~ 7 yıl önce
747-400 F 124 TON KARGOYLA 5.230 KM. YOL ALABİLİYOR.HONG KONG/İST arası 8.000 km....86 ton yükle Türkmenistana kadar gelebilirdi galiba.Hamule'si neymiş açıklanmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 7 yıl önce
Yav adam asker olunca Torna'dan mı çıkıyor. Her tip insan var. Bunun meslekle alakası yok. Yetişme alanı, Genler, fizyolojik vs gibi sebeplerle karakter oluşur. Trollere sesleniyorum, Allah sizin malınızı mülkünüzü alsın fakire fukaraya versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 7 yıl önce
Jafteks de olmuş olabilirler. Sonucda kendaste üzerinde ckm7 car5 inişi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakikatler 4 ~ 7 yıl önce
Bence fazla zorlamayin olene bari birazcik sayginiz varsa olur olmaz konusmayin,maddi gercegin ortaya cikmasi ve suclularin cezalandirilmasi icin yardimci olun unutmayin bugun onlara yarin sira size gelecek ates dustugu yeri yakar ve biraz empati yapin sizin olmenize sebep olmuslar ceza almadan ellerini kollarini sallayarak dolasmalari ama bunun karsiliginda sizin hayatinizi kaybedip ailenizin perisanligini 10 saniye hayal edin o zaman hissedersiniz ne demek istedigimi.Lutfen suclularin cezalandirilmasi icin hukuka yardimci olun,sucu kendilerine meslek edinmis ve sahsiyetten yoksunluklarinin odulu olarak belli makamlari sirf siyasi yalakaliklar ile elde etmis kisileri artik korumayin bakin ulkenin haline resmen sacmaliklar manzumesi haline geldi resmen sucun merkezi kanunsuzlugun odagi haline geldi.Yapmayin buradan baska bir ulkemiz yok ve ulkenize sahip cikin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakikatler 3 ~ 7 yıl önce
Hadi ispartada pilotlar hatali idi peki su sorumun cevabini kim verecek ? ucak enkazi incelenirken neden TERRAIN INHIBIT SW posizyonu fotograflanmiyor ? Hidrolik pompa sw ler fotograflanmiyor ? peki hani cok bilmis kaza kirim heyeti neden hidrolik motor ve flap motorunun son durumunu ncelemiyor ve raporuna yazmiyor Pilot hatali ya vurun abaliya vurun, sonrada Yavuz Cizmecinin talimati olmadan wc ye bile gitmeyen Erdal'a Prima havaciliga enkaz kaldirma havale ediliyor ve ilk enkazdan sokulenler ise hidrolik motor ve flap motorlar ve de kendi suclarini ortbas etmek icin bu motorlari da safin onde gideni Altinbulak kaptana kumpas kurularak devre disi birakiliyor ya gecin ruhunuz bozuk hepinizin dua etsinler ayarlanmis bilirkisiler iel bu cezayi yediniz dua edin ama gercekleri ne kadar ortmeye calisssanizda gercekler asla kaybolmuyor biskek de de kaybolmayacak bunu bilin ve ortaya mutlaka cikacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakikatler 2 ~ 7 yıl önce
Muhsin Yazicioglu Helikopter kazasinda da meshur tornavidacinin enkaz bolgesine 3 kisilik kaza kirim heyeti yerine Helikopter firmasi teknik mudurunu enkaz basina goturup,tornavidacinin savciyi oyalar iken bu teknik mudurun helikopterin kargo bolumunun onunde cekilmis resimleri var ve alel acele ELT cihazini kargoya koyup uzerini helikopterin on cam brandasi ile ortmesi daha sonra bu ELT yi bizzat tornavidacinin kendi eli ile hemen yerine circir bant ile bantlamasi(kablosunu bile takmayi akil etmemis sonra uyandiklarinda ise ELT antenini gayet hasarsiz sokmelerine hayran kaldim) ve sonra helikopterde ELT cihazi vardi ama anteni kirildi diye calismadi aciklamasi tam bizim SHGM'ye yakisir bir harekettir.Ama sunu hep unutuyorlar her suc arkasinda mutlaka iz birakir.Jandarmanin ilk olay yeri videosunda ise ANTEN sapa saglam duruyor ama bizim tornavidaci hatira olsun diye enkazdan parca sokuyor ne denir buna PILOT HATALI YA YAZIK SIZE YAZIK icine ettiniz camianin mafyacilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La Bamba ~ 7 yıl önce
Herkes pilot olmuş. Ne içiyorsanız biz de istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKIKATLER ~ 7 yıl önce
CAY VE SU ICIYORUZ SEN NE ICIYORSUN HACI ?
hakikatler 1 ~ 7 yıl önce
Yonetmeye kalkanlar en ufak bir olumsuzluk aninda hemen pilot hatasi diye akillarinca kiclarini kurtarmaya calisiyorlar, bu hayatin normal akisina aykiri bir reaksiyon.Hatirlayin Isparta kazasini orada da goya SHGM'yi yonetmis bazi yoneticiler aynen kamyoncu agzi ile "pilot ucagi daga indirmeye calismis " gibi cehaletin pacadan aktigi mahkeme savunmalarini da bu camia ve dunya gordu.Dusunun ki siyasi olarak o makama gelmis bir kamyoncunun yapacagi savunma inanin bundan ote olamaz.Ucak daga carpiyor hala bizim SHGM yoneticisi pilot ucagi daga indirmeye calismis diyebiliyor,bu zatlarin ruh hastasi oldugu dusuncesindeyim kesinlikle.Bir de bu tipler yillarca mafya vari Turk Sivil havaciligini yonetti gulermisin aglarmisin buyur sen sec.Simdi bu kaza meydana geldi ve yine zirvalamalar fiskiriyor,ucagin ucus oncesi hicbir teknik arizasini olmamasi ,ucusta ariza yapmayacak anlami tasimaz ve cikip kendini aklamaya calisan aciklama yapmak ise sucluluk psikolojisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikatler ~ 7 yıl önce
Dikkatimi ceken bir nokta var, bir ucak kazasi oldugunda hemen pilotaj hatasi diye pilotu suclamak biraz icgudusel yaklasim olmuyormu ? madem bu kadar pilot hata yapiyor ve guvenmiyorlar o zaman pilot ucurmasinlar robot ile bu isi cozsunler.Bakiniz hicbir hata tek basina meydana gelmez, idare veya yonetimin bu islerde hicmi hatasi yok yani,herkes mukemmel yonetiyor sifir hata ama her nedense surekli pilot hatali, ya bunlari gecin hele 5 kalem.TR de SHGM'nin Havayolu sirketlerinin yonetimlerinin nasil oldugunu dunya biliyor ama gelin gorunki halen daha pilot hatali.Mesela size bir ornek THY'nin Nepal Katmandu kazasi, pilot hatali degilmi ? gulerim hemde baska yerlerim ile, THY'nin ucus emniyet Baskanliginin hazirladigi kaza raporuna bir bakin her seyi zaten o rapor acikliyor,ne diyor "bu saatlerde bu meydanin sis nedeni ile riskli oldugu fakat ticari kaygilar ile sefer saatinin degistirilmediginden "bahsediyor yani masa basindan saatte 900 km ile ucan havadaki demir kusu yonetmeye +

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000