19 Nisan 2022, Salı 10:37:44

ACT Havayolları’nda prim krizi…

ACT Havayolları ile aynı yapı şirketi olan myTechnic’te prim dağıtılacak olması, ACT Havayolları çalışanları arasında rahatsızlığa yol açtı.
  • Biz ACT çalışanları olarak kardeş şirketimiz prim alırsa seviniriz. Kaldı ki haberimiz bile yok burada öğrendim. Bırakın gereksiz polemikleri. Haberin kaynağı ve yayınlanma sebebi beni daha çok düşündürdü .
  • Zaten deli gibi dolarla para alıyorsunuz..Daha ne istiyorsunuz..Yatın kalkın dua edin halinize
  • Sonuç Türk çözümü olur. "Prim açıklaması sehven yapılmıştır, hiç kimseye prim verilmeyecektir" derler çıkarlar işin içinden.
  • Yarım yatacak dendi ama tam maaş ikramiye yattı yaşasın Mytechnic!
  • Act çalışanları yazınca neden sadece act kokpit ekibi aklınıza geliyor?
  • ACT’ye bak … 5 yıldır zam alamıyoruz My technic duy sesimizi zam istiyoruz zammmm ikramiye değil Gece gündüz arı gibi çalış çalış çalış bal yok.. Yaşasın MyT çalışanları Yaşasın halkın adamı H.O
  • Değerli meslektaşlarım, MYT ve ACT personeli olarak burada karşılıklı tartışmak bir çözüm değildir. Burada ana husus idarecilerin bu iki ortak şirket için uyguladığı durumdur. Keşke "bir" olsak ve "birlikte" dile getirsek, piyasada diğer rakip firmaların uyguladığı zamları, primleri, tatilleri, çalışanına sağladığı sosyal hakları hep birlikte biz de kendi çatı şirketimizden talep edebilsek. Umarım MYT'ye uygulanan prim ACT ye de uygulanır, bir zam olacak ise her iki firmaya da olur. Sağlıkla kalın.
  • Ah canım benim prim olayı talihsizlik olmuş. Geçim derdi zor Allah kolaylık versin.
  • Sunex te %50 si THY nin olan bir şirket, hatta yönetim kurulu başkanları bile aynı; ama memurundan-kabinine, müdüründen-kaptanına THY den fazla maaş alıyorlar. Alt şirket güya…
  • Pandemide full çalışan kargo firmaları çalışanına değer verip prim dağıtmadilar

ACT Havayolları ile aynı yapı şirketi olan myTechnic’te prim dağıtılacak olması, ACT Havayolları çalışanları arasında rahatsızlığa yol açtı. Şirket çalışanları “Onlara var, bize neden yok” şeklinde tepki göstermeye başladı. Şirket yönetiminin nasıl karar alacağı merak konusu oldu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde merkezi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olan myTechnic şirketinde “bayram jesti” olarak değerlendirilen prim dağıtılma duyurusu, çalışanları mutlu ederken; aynı grup bünyesinde olan ACT Havayolları çalışanları arasında tepkilere neden oldu.

Pandemi döneminde bütün risklere ve tehlikelere rağmen en çok çalışan şirket olduklarını ifade eden çalışanlar, “kardeş şirketimize prim ödenirken bize prim ödenmemesi haksızlık” şeklinde serzenişte bulundu.

Şirket yönetiminin çalışanlardan gelen bu talep karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu olurken, rahatsızlığın şirket yönetimine de iletildiği kaydedildi.

ACT Havayolları’nda rahatsızlığa neden ve bu sabah “Zor günlerde personele destek” olarak açıklanan yarım maaş pirim duyurusu, bayram öncesi myTechnic çalışanlarında memnuniyetle karşılanmıştı.

Airporthaber.com

ACT Havayolları’nda prim krizi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Yazık ~ 2 yıl önce
Biz ACT çalışanları olarak kardeş şirketimiz prim alırsa seviniriz. Kaldı ki haberimiz bile yok burada öğrendim. Bırakın gereksiz polemikleri. Haberin kaynağı ve yayınlanma sebebi beni daha çok düşündürdü .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 2 yıl önce
Zaten deli gibi dolarla para alıyorsunuz..Daha ne istiyorsunuz..Yatın kalkın dua edin halinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Çözümü ~ 2 yıl önce
Sonuç Türk çözümü olur. "Prim açıklaması sehven yapılmıştır, hiç kimseye prim verilmeyecektir" derler çıkarlar işin içinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 2 yıl önce
Yarım yatacak dendi ama tam maaş ikramiye yattı yaşasın Mytechnic!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi abi!!! ~ 2 yıl önce
Mecbur kaldıkları için millet kaçmasın diye zar zor yatırdıkları yarım maaş ikramiyeyi tam maaş olarak göstererek tam prim kazanmaya çalışıyorsun sanırım. Bırakın artık şu yalan dolan ayrımcılık işlerini. Her kez kendi adamını savunuyor. Şirkette büyük bir bölünme var ve kimse farkında değil. Biraz adalet birazz..
Soru? ~ 2 yıl önce
Act çalışanları yazınca neden sadece act kokpit ekibi aklınıza geliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 2 yıl önce
Burdaki yorumların hiçbirinde kokpit yazmıyor sen niye tek başına üstüne alındın. Şirket çalışınları da var şirketin içinde.
Mechul ~ 2 yıl önce
ACT’ye bak … 5 yıldır zam alamıyoruz My technic duy sesimizi zam istiyoruz zammmm ikramiye değil Gece gündüz arı gibi çalış çalış çalış bal yok.. Yaşasın MyT çalışanları Yaşasın halkın adamı H.O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ol şampiyon ~ 2 yıl önce
Değerli meslektaşlarım, MYT ve ACT personeli olarak burada karşılıklı tartışmak bir çözüm değildir. Burada ana husus idarecilerin bu iki ortak şirket için uyguladığı durumdur. Keşke "bir" olsak ve "birlikte" dile getirsek, piyasada diğer rakip firmaların uyguladığı zamları, primleri, tatilleri, çalışanına sağladığı sosyal hakları hep birlikte biz de kendi çatı şirketimizden talep edebilsek. Umarım MYT'ye uygulanan prim ACT ye de uygulanır, bir zam olacak ise her iki firmaya da olur. Sağlıkla kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777fo ~ 2 yıl önce
Ah canım benim prim olayı talihsizlik olmuş. Geçim derdi zor Allah kolaylık versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı yapı şirketi ~ 2 yıl önce
Sunex te %50 si THY nin olan bir şirket, hatta yönetim kurulu başkanları bile aynı; ama memurundan-kabinine, müdüründen-kaptanına THY den fazla maaş alıyorlar. Alt şirket güya…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurowings ~ 2 yıl önce
Sallama birader euro ile maaş alıyorsunuz
Hakedemedik ~ 2 yıl önce
Pandemide full çalışan kargo firmaları çalışanına değer verip prim dağıtmadilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000