17 Aralık 2017, Pazar 11:00:30

"Acil bir havalimanı yapılması gerekir"

Manisa için bir havalimanın şart olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, “Alternatif meyveciliği, 60 bin öğrencisi, uluslararası organizasyonuyla hassasiyet arz eden kent bunu hak ediyor”dedi.
  • Akhisar havalimanı istiyor
  • Haftada beş uçak inecek diye havaalanı mı yapılır arkadaş, biraz araştırıp konuşsalar keşke. Bunların yapımı ve işletmesinde nasıl maliyetler olduğuna bi bakmak lazım. Yabancı bir pilotla bu nevi bir Anadolu meydanına gittiğimizde "burası bomboş gelen giden yok nasıl açık tutuyorlar şaşırdım, bizde olsa hemen maliyet hesabı yapıp kapatırlar burayı" demişti. İşin sosyal boyutunu anlıyorum ama bi zahmet İzmir e geçip oradan binin uçağa, İstanbul da bile insanların havalimanlarına gitmesi çoğu ilçeden bir bir buçuk saat zaten :)
  • Bazen her ile hava limanı projesi güzel. ama işin birde ekonomik yönü var . Kar edermi kurtarırmı bunları hesaba katan yok. ege bölgesine bölgesel hava limanı açıldı ne oldu koca fiyasko . İzmir ayağının dibi 35 km gidin bizdeki hava limanları arası mesafeler AVRUPA da bile yok. Yakında her köye hava limanı açılacak gibi biz bu işi çok sulandırdık galiba. Hava limanı bölge işi Başta ANKARA İSTANBUL İZMİR ANTALYA ADANA DİYARBAKIR GAZİANTEP ŞANLIURFA ELAZIĞ MALATYA SİVAS ERZURUM KAYSERİ KONYA ESKİŞEHİR SAMSUN ORDU TRABZON VAN KARS ERZİNCAN gibi bölgesel hava limanları olacakki uçak boş inip boş kalkmayacak . ekonomik olmayan bir sürü hava limanları açıldı bazen uçaklar inmiyor kışın seferler askıda ama personeller maaşını devlet ödüyor cemaatsiz camiler gibi. işte örnekleri TOKAT SİİRT BİNGÖL BİTLİS SİNOP ZONGULDAK AFYONKARAHİSAR NEVŞEHİR KASTAMONU
  • Biz rahata baya bi alıştık.30dk da izmire gidiliyor. Bu Manisa'ya havalimanı istiyor.bide bu vekil olacak. Nolacak secimler geliyor.ben havalimanı yaptıracağim beni secin diyecek.yazık bu vekile.
  • İzmir'in GÜNEYİNDE Aydına havalimanı istenir İzmirli karşı çıkar....İzmir'in KUZEYİNDE Manisa/Akhisar'a havalimanı istenir İzmirli yine karşı çıkar.Ne iştir looo?...Rabbena hep bana...Kimse bir yere gitmesin herkes İzmire gelsin,öylemiii?
  • ülkenin dört bir yanında her yerde havalimanı varken "acil" ihtiyacı olan havalimanına kavuşamayan Manisa'nın siyasileri bence kendilerini sorgulasınlar bu konuda. madem acildi, şu ana kadar neden çözüm üretemediniz?
  • iyi de niye acil? acil kavramının içi boşalır böyle derseniz. acil tüm diğer işlerden öncelikli demektir.
  • Yazık bu vekillere ya. Hiç bir şeyin farkında bile değiller. Bunlara birileri uyuşturucu falan mı veriyor ne yapıyor ?
  • Amasya ya da istiyoruz havaalanı. Talep çok fazla
  • MANİSA'DA HAVALIMANI OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK. SANAYİSİ, TARIMI İLE GÖZDE OLAN BU ŞEHİRE HAVALİMANI OLMASI GEREKİR.

Manisa'nın Büyükşehir olması ve yatırımların artmasıyla birlikte hızlı bir nüfus artışı yaşandığını belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, kente bir havalimanı inşa etme vaktinin geldiğini söyledi.

Nüfusun yakın bir zamanda 2 milyonu bulmasının beklendiğini belirten Özdağ, “Manisa tarım ve sanayi de öncü bir şehir olması, alternatif meyveciliği, 60 bin öğrencisi ve eğitim durumuyla, kültür ve medeniyetiyle, Mesir Macunu Festivali gibi uluslararası bir organizasyonuyla, turizmiyle artık havalimanını hak ediyor” dedi. İzmir Havalimanı ile Manisa’ya ulaşımın en az bir saati bulduğunu hatırlatan AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, “Bu nedenle hem tasarruf etme hem de zamandan kazanma adına Akhisar’da bulunan askeri Havalimanı’nın sivil uçuşlara da açılması doğru olacaktır” diye konuştu.

TALEPLER ARTIYOR 

Özdağ, halkın ve işadamlarının Manisa’ya havalimanı yapılması konusundaki talepleriin kendisine ulaştığını, çalışmalara hız vereceklerini dile getirdi. Kentin birbuçuk milyon nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Özdağ, şunları söyledi: “Manisa coğrafi açıdan da Balıkesir ve Kütahya ile sınır. Şu anda Manisalılar olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanıyoruz. Manisa tarım kenti olduğu gibi aynı zamanda sanayi kenti. Kentte bulunan Organize Sanayi Bölgesi bilindiği üzere dünyada en çok yatırım yapılabilir yerler arasında gösterildi. Böylesine önem ve hassasiyet arz eden bir kente acil havalimanı yapılması gerekir. Şu anda halihazırda bir havalimanı da aslında var. Bu havalimanı Manisa Akhisar- Gölmarmara yolu üzerinde askeri bir havalimanı. Burası arazisi çok uygun olduğu için askeri olarak kullanılmaya devam edilebileceği gibi sivil uçakların da iniş ve kalkış yapabileceği bir duruma getirilebilir. Vatandaşlarımızın da bizlere bu konuda talepleri var ve bizler bu talebin yerine getirilmesi için çalışma yapacağız. Bu doğrultuda STK temsilcileriyle Ulaştırma, Haberleşme ve Havacılık Bakanı’mızı buluşturmayı hedefliyoruz”

"Acil bir havalimanı yapılması gerekir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Toprak kokusu ~ 6 yıl önce
Akhisar havalimanı istiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Haftada beş uçak inecek diye havaalanı mı yapılır arkadaş, biraz araştırıp konuşsalar keşke. Bunların yapımı ve işletmesinde nasıl maliyetler olduğuna bi bakmak lazım. Yabancı bir pilotla bu nevi bir Anadolu meydanına gittiğimizde "burası bomboş gelen giden yok nasıl açık tutuyorlar şaşırdım, bizde olsa hemen maliyet hesabı yapıp kapatırlar burayı" demişti. İşin sosyal boyutunu anlıyorum ama bi zahmet İzmir e geçip oradan binin uçağa, İstanbul da bile insanların havalimanlarına gitmesi çoğu ilçeden bir bir buçuk saat zaten :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karagol ~ 6 yıl önce
Akhisardanda
Akhisarli ~ 6 yıl önce
Akhisardan da öyle zaten izmire gitmek için en az 2 saat yol çekiyoruz birsey bilmeden konusmayin
......... ~ 6 yıl önce
Bazen her ile hava limanı projesi güzel. ama işin birde ekonomik yönü var . Kar edermi kurtarırmı bunları hesaba katan yok. ege bölgesine bölgesel hava limanı açıldı ne oldu koca fiyasko . İzmir ayağının dibi 35 km gidin bizdeki hava limanları arası mesafeler AVRUPA da bile yok. Yakında her köye hava limanı açılacak gibi biz bu işi çok sulandırdık galiba. Hava limanı bölge işi Başta ANKARA İSTANBUL İZMİR ANTALYA ADANA DİYARBAKIR GAZİANTEP ŞANLIURFA ELAZIĞ MALATYA SİVAS ERZURUM KAYSERİ KONYA ESKİŞEHİR SAMSUN ORDU TRABZON VAN KARS ERZİNCAN gibi bölgesel hava limanları olacakki uçak boş inip boş kalkmayacak . ekonomik olmayan bir sürü hava limanları açıldı bazen uçaklar inmiyor kışın seferler askıda ama personeller maaşını devlet ödüyor cemaatsiz camiler gibi. işte örnekleri TOKAT SİİRT BİNGÖL BİTLİS SİNOP ZONGULDAK AFYONKARAHİSAR NEVŞEHİR KASTAMONU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huseyin ~ 6 yıl önce
Biz rahata baya bi alıştık.30dk da izmire gidiliyor. Bu Manisa'ya havalimanı istiyor.bide bu vekil olacak. Nolacak secimler geliyor.ben havalimanı yaptıracağim beni secin diyecek.yazık bu vekile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh be yaa. ~ 6 yıl önce
İzmir'in GÜNEYİNDE Aydına havalimanı istenir İzmirli karşı çıkar....İzmir'in KUZEYİNDE Manisa/Akhisar'a havalimanı istenir İzmirli yine karşı çıkar.Ne iştir looo?...Rabbena hep bana...Kimse bir yere gitmesin herkes İzmire gelsin,öylemiii?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesur ~ 6 yıl önce
Aynen öyle arkadaşım akhisari köy yapmaya çalışıyorlar Akhisar çoğu ilden daha büyük tarım ticaret sanayi herşey var neden havalimani yapılmıyor bence çok gerekli
manisalı ~ 6 yıl önce
ülkenin dört bir yanında her yerde havalimanı varken "acil" ihtiyacı olan havalimanına kavuşamayan Manisa'nın siyasileri bence kendilerini sorgulasınlar bu konuda. madem acildi, şu ana kadar neden çözüm üretemediniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 6 yıl önce
iyi de niye acil? acil kavramının içi boşalır böyle derseniz. acil tüm diğer işlerden öncelikli demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Yazık bu vekillere ya. Hiç bir şeyin farkında bile değiller. Bunlara birileri uyuşturucu falan mı veriyor ne yapıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
05 ~ 6 yıl önce
Amasya ya da istiyoruz havaalanı. Talep çok fazla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey Manisa için ~ 6 yıl önce
MANİSA'DA HAVALIMANI OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK. SANAYİSİ, TARIMI İLE GÖZDE OLAN BU ŞEHİRE HAVALİMANI OLMASI GEREKİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isimsiz ~ 6 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum akhisara acil havalimani açılması gerek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000