21 Kasım 2019, Perşembe 09:18:41

ABD'den SU-35 tehdidi: "Vazgeçin! Yoksa..."

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Su-35 konusunda görüşmeler yapan Mısır'a yönelik tehditlerini sürdürüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Vazgeçmeleri için son kez çağrıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.
  • abd'nin korktuğu felan yok ruslardan, sadece silah almayın uyarısında bulunuyor. ruslar gelirlerini silah satmakla sağlamaya çalışıyor. ya da süriye ve ya ukraynadaki savaşlar gibi savaş üreterek silahlarını satmayı planlıyorlar.abd bir taraftan doğru iş yapıyor! ruslarla alış veriş yapmaya hiç gerek yok.
  • Acil ve orta ihtiyac kapsaminda 50 ila 100 civarinda derhal alinmali
  • abd yakında ülkenize rus turist geliyorsa ambargo uygularım diye tehdit ederse şaşırmayın.
  • avrasyacılar:mısır su35 alınca abd korktu:)

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Su-35 tipi savaş uçağı alımına ilişkin müzakere yapması üzerine Mısır yönetimine yaptırım uyarısında bulundu. ABD'li yetkili "Yasal yaptırımlardan kaçınmak üzere Rusya ile yaptıkları işlemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Mısır'ın Rusya ile Sukhoi şirketinin ürettiği Su-35 tipi savaş uçağı müzakereleri konusunda AA muhabirine açıklama yapan ancak isminin açıklanmasını istemeyen ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Müttefik ve ortaklarımızı, Amerikanın Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasasının (CAATSA) 231'inci bölümündeki yasal yaptırımlardan kaçınmak üzere Rusya ile yaptıkları işlemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz." dedi.

ABD'nin bu konuda tavrının net olduğunu ifade eden yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper'ın Mısır konusundaki açıklamalarını hatırlattı.

"Silah alımlarını etkileyecek"

Cooper, Dubai Havacılık Fuarında, yaptırımları hatırlatarak "Onlar (Mısır) bunu zaten biliyor. Bu onlara yaptırım uygulamamız ve gelecekte ABD'den yapacakları silah alımlarını kaybetmeleri riskini beraberinde getiriyor." ifadesini kullanmıştı.

Müsteşar açıklamasında ayrıca şunları kaydetmişti:

"Dürüst olmak gerekirse, Kahire'nin ABD'de kovaladığı fırsatlar var. Yıllardır Mısır ile stratejik bir ilişkimiz var. Mısır bölgesel güvenlikte önemli bir garantör ve tedarikçi olmuştur. Mısır'ın terörle mücadelesini takdirle karşılayan başka komşuları da var. Mısır'ı bunu nasıl başardığı konusunda düşünmeye teşvik ediyoruz."

ABD'den SU-35 tehdidi: "Vazgeçin! Yoksa..."

Yorumlar

ghost ~ 4 yıl önce
abd'nin korktuğu felan yok ruslardan, sadece silah almayın uyarısında bulunuyor. ruslar gelirlerini silah satmakla sağlamaya çalışıyor. ya da süriye ve ya ukraynadaki savaşlar gibi savaş üreterek silahlarını satmayı planlıyorlar.abd bir taraftan doğru iş yapıyor! ruslarla alış veriş yapmaya hiç gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Acil ve orta ihtiyac kapsaminda 50 ila 100 civarinda derhal alinmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakında ~ 4 yıl önce
abd yakında ülkenize rus turist geliyorsa ambargo uygularım diye tehdit ederse şaşırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
avrasyacılar:mısır su35 alınca abd korktu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000