23 Ekim 2021, Cumartesi 15:07:53

ABD temsilciler meclisi Türkiye'ye uçak satışına karşı çıktı

ABD Temsilcilerinden olan Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloney, ABD Dışişleri Bakanlığı'na mektup göndererek, Türkiye'ye uçak satılmasına karşı olduklarını açıkladı.
  • Kes bütün ilişkileri,koy vizeyi, ithalatı ve ticareti durdur bakalım ne oluyor? Aleyhimize ne varsa yapan abd'ye sert tepki verilmedikçe bu olaylar sürer gider.
  • Şu namussuz ermeni,yunan,hint,pkk diasporası karşısında hiç mi Türk Diasporası yok anlamıyorum
  • Evanjelist şer odakları ve içimizdeki sorosçular salyalarını akıtıyor. Dolayısı ile dolar ile bizleri son hamleyle bunaltmaya ve sindirmeye çalışıyor. Evvela fikrimiz şudur ki Vatansever bireyler olarak varsın dolar 50 tl olsun.. Vatan olmayınca doları parayı harcayacak yerde olmaz .
  • Bi mektup da bizim demoktat dede yazsın çünkü bu f16lar ile ittifak ortağının terörist kanadını vuruyoruz :))))
  • Yerli ucagimiz 2023'de goklerde. Kiskanmayin
  • Fesli keske yunan galil gelseydi derdi, korkarim bu ilerde gerceklesecek

ABD Temsilcilerinden olan Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloney, ABD Dışişleri Bakanlığı'na mektup göndererek, Türkiye'ye uçak satılmasına karşı olduklarını açıkladı.

ABD'nin, Türkiye'yi F-35 programından çıkarmasının ardından F-16 vermeyi teklif etmesi, gelişmeleri peş peşe beraberinde getirmişti.

ABD Temsilcilerinden Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloney'in ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup göndererek, "Türkiye'ye uçak satmayın" önerisinde bulundu. Söz konusu mektubu, Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ile Ermeni, Hint ve PKK destekçisi derneklerin desteklediği söylendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde F-16 alımı ile ilgili, "F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye söz konusu teklifin de rafa kalkması halinde başka ülkelerden alternatif uçaklar alabileceğini duyururken, ABD Kongresi üyeleri Dışişleri Bakanlığı'na F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışını engellemesi için baskı yapıyor.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e gönderilen bir mektupta, "Türkiye'nin hem yeni F-16 savaş uçaklarının satın almasına, hem de mevcut olanların iyileştirilmesine karşıyız." ifadelerine yer verildi.

Mektupta Kongre üyeleri, Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloney'in imzaları yer alırken, söz konusu Türk düşmanlığının, Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ile Ermeni, Hint ve PKK destekçisi dernek ve örgütlerden destek aldığı belirtildi.

Kongre üyelerinin mektubunda, "Kongre'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmakta ısrar etmesinin nedenlerinden biri, S-400 ve F-35 birleşmesiyle ilgili önemli tehlikelerdi. Uzmanlar, Ankara'nın Rus S-400'lerine sahip olmaya devam etmesi durumunda Blok 70'e yükseltmenin benzer riskler oluşturduğuna dikkat çekiyor. İyileştirilmiş F-16'ların hem bizim hem de güvenilir müttefiklerimiz için önemli bir rol oynamaya devam ettiği göz önüne alındığında, bu kabul edilemez bulduğumuz bir risk" denildi.

Afrika ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu anda tabi alt düzeyde bu görüşmeler söz konusu. Ama biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız. Bütün bunlar konuşuluyor. Şu anda Savunma Bakanlarımız karşılıklı olarak bu görüşmeleri yapıyorlar.' ifadelerini kullandı.

ABD temsilciler meclisi Türkiye'ye uçak satışına karşı çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Türkiye ~ 3 yıl önce
Kes bütün ilişkileri,koy vizeyi, ithalatı ve ticareti durdur bakalım ne oluyor? Aleyhimize ne varsa yapan abd'ye sert tepki verilmedikçe bu olaylar sürer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teasers ~ 3 yıl önce
Tabi caaanıım. Hatta yapmaya dahi gerek yok, sözünü etsen geceyi uykusuz geçirirler. Türkiye, ABD'nin ihracatında 27, ithalatında 29. sırada. Düşün ne panik olurlar. 1.4 trilyon dolar ihracat, 2.4 trilyon dolar ithalat yapan ülkeyi 10 milyar dolarla korkuttuk mu.. Uffff!
teasers yazana ~ 3 yıl önce
Senin zihniyetine göre abd ve diğer ülkelere hiçbir tepki vermeyelim öylece duralım yani öyle mi? Herşey para değil,ondan önemli şeyler de var hatırlatırım.
Diaspora ~ 3 yıl önce
Şu namussuz ermeni,yunan,hint,pkk diasporası karşısında hiç mi Türk Diasporası yok anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat58 ~ 3 yıl önce
Evanjelist şer odakları ve içimizdeki sorosçular salyalarını akıtıyor. Dolayısı ile dolar ile bizleri son hamleyle bunaltmaya ve sindirmeye çalışıyor. Evvela fikrimiz şudur ki Vatansever bireyler olarak varsın dolar 50 tl olsun.. Vatan olmayınca doları parayı harcayacak yerde olmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmadık ~ 3 yıl önce
Bi mektup da bizim demoktat dede yazsın çünkü bu f16lar ile ittifak ortağının terörist kanadını vuruyoruz :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sikinti yok ~ 3 yıl önce
Yerli ucagimiz 2023'de goklerde. Kiskanmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fesli ~ 3 yıl önce
Fesli keske yunan galil gelseydi derdi, korkarim bu ilerde gerceklesecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000