20 Mart 2020, Cuma 09:24:19

"ABD F-35'i vermezse Türkiye kendi uçağını yapar"

“Rusya Subayları” Uzman Konseyi üyesi Yuriy Sıtnik, ABD'nin Türkiye'ye F-35 vermemesinin Türkiye'yi yeni arayışlara iteceğini belirtti.
  • Çok güzel yalanlar bunlar...Uçak yapmak, teknoloji ve sermaye ister.Muhendis,teknisyen, gelişmiş yan sanayi ister. Önce şu,yerli millî arabayı bir uçurun,sonra da Yerli milli savaş uçağıyla atta gidersiniz...
  • Bu ülke yarım asıra yakın kendine yeten tamamen yerli bir savunma sanayi oluşturma peşinde doğrusu da bu aslında genç cumhuriyetin ideali ve atatürkün vasiyeti de bu aksini düşünen hiçbir vatandaş olamaz amma bunu yaparken ülke insanını fakirleştirmemek olmayan refahını düşürmemek lazım asgari de yaşama tutunmaya çalışan insanlardan çalarak savunma sanayi adı altında yandaş eş dost akraba vs keneleri iyice semirterek halkın parasıyla yeni kapitalistler yaratmamak lazım halkın ekmeği nden emeğindden çalmadan yeni kaynaklar fonlar oluşturmak gerek batılilar böyle yaptılar savaş değil önce insan önce vatandaş önce yaşam önce sağlik
  • Son 10 yılı inkar edenler fitnecilerdir diyorsun da o süre zarfında haçlı zihniyetinin iyice kölesi olduk. Adamların herşeyine muhtaç hale geldik. Bu ülkeyi yönetip,500 milyar dolar dış borç yapan,paraları betona,yandaşa saçan,işsizlik, döviz,ithalat rekorları kırdıran,ekonomik olarak bitiren,insanların alım gücünün iyice düşüren,herşeye boyuna zam yapan,saman,patatesi bile ithal eden,oy için açılım ayağına teröristlerle elele meydanlarda şarkı söyleyen, ayaklarına hakim gönderen,barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayan, paçavrasını göndere çektiren, lahmacun yediren,Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen,T.C'yi kaldıran,fetocuları şımartan,paraları sıfırlayan,tapeciler gerçek fitneci değilse nedir be hey ahmak be gafil?
  • Vatan haini kalleşler ne yapar ne yaptırırsınız bu ülke siyonistlerin korkusu olacaktır
  • Komik olmayın,en basitinden Amerika'nın bir tivitiyle dolar çıktı inmiyor,ekonomi dibe vuruyor, mali olarak ne böyle bir şeyin olmasını önleme ne de olursa indirme gücün yokken Türkiye kendi uçağını yapar gibi haberler anca palavra olur. Virüs olayı oldu Amerika vatandaşına 1.3 trilyon dolar,Almanya 550 milyar euro,Fransa 300 milyar euro karşılıksız krediler veriyor,vergileri iptal ediyor,kredi kartı borçlarını donduruyor,su,elektrik vs bedava veriyor ya bizimkiler? Uçak ve benzeri şeyler yapma,afet,kriz,salgın hastalık gibi olaylarda vatandaşına yardımcı olma,dış güçlerin oyunlarına karşı durabilme,tepki verebilme(Abd,avrupa bize her pisliği yapıyor,teröristlere ve hainlere destek veriyor biz de muhtaçlığımızdan onlara iş,ihale yağdırıyoruz,arabalarına biniyoruz,icatlarını kullanıyoruz)herşeyin başı güçlü ekonomi o da kaliteli toplum,yöneticiler, okullar ve eğitimin, adalet,eşitlik,modernlik, çağdaşlık,insanına değer kavramların varsa oluyor yoksa olmuyor yani bizim gibi.
  • Yorumları okuyorum da aklı başında pek kimse göremiyorum. Siz hangi ülkenin vatandaşısınız ya. Batı hayranı rus sevdası çin kopyası birçok nedenle başkalarını öven haindir bu ülkede yeri yok . almanya japonya 55 yılda dünya ekonomik gücü oldu. Oysa cumhuriyet kurulalı 97 yıl oldu sonuç ne, son 10 yılı inkar edenler, fitnecilerdir. Türk mühendisine güvenmek niye zorunuza giderli. Söylenecek çok teknik ve ekonomik konu var ama bakarkör olmuş gaflettekiler. Dünyanın en güzel coğrafyası için kan dökülür can verilir. Kansızlar ise edebiyat yapar. Medeniyet ve demokrasi savsatası ile uyutmaya çalışan zalimler gafil avlanacaklar. Neyse ya degmez mallara laf anlatmak. Vizyon kültür, sevgi , tarih, inanç, çalışkanlık lazım bu ülkeyi sevmek ve korumak için. Enderun sistemini bilen ne demek istediğimi anlar. Önce içimizdeki habis uru atalım oda az kaldı. Olaylara siyasi bakmak sabit fikir li banazlık ve emperyalist akımın etkisinden kurtulmakla milli olunur. Yoksa yaşam hakkı bırakmaz o sözde tek dişi kalmış canavarlar. Ecdadını inkar eden zındıklar, haçlı zihniyetinin kölesi olmaktan öte gidemez. Tarih kaderin olduysa ebediyen var olmak için Türk islam ülküsü yaşamalıdır. Ülkemi seviyorum her derdine deva her nöbetine asker olmaya varım. Başarı çok yakın asla yanılmadım. Dünya konjektöründe milletlet büyük bir kaos ve boşlukta ve yaşlı ve de amaçsız yeni nesil ile hak ettikleri yeri bulacaklar. Zulm ile abad olanın sonu berbat olur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi akıl fukaralarının car car konuşmalarına itibar eden yok. Ne mutlu Türküm diyebilene.
  • Birbirimizin paçasını çekmeyi bırakırsak,savunma sanayimizi destek ve teşvike devam edersek, üretilen ve testlerden geçen ilk maliyeti yüksek pahalı partileri silahlı kuvvetlerimiz destek amacıyla satın alirsa, sektör cesaretlenir,sayıları çoğalır, gelecekte bir çok ürün ülkemizde rahatlıkla üretilir.Fakat, pazarı Türkiye'ye kaptırmak istemeyen emperyalist ülkeler, icimizde besledikleri çeşitli makam ve ünvandaki adamlarını harekete geçirir ve bizi aşağılık kompleksi ile yetersiz olduğumuza inandırmaya çalışırlar. Ve artık çıta yükselmiştir, bundan sonra daha fazlasını vaad etmeyene bu millet onay vermez.
  • Bu ülkeye hainlik yapan herkes hesap vermeli, verecek. Hainin zekisi eğitimlisi yöneticisi yararlısı olmaz. HAİN HAİNDİR!
  • İttihat terakki ve türevleri,araplar gibi kapitalistre esir mi olalım.sizin devletimizi ve dinimizi konuşmaya hakkınız yok
  • Güya dostumuz Ruslar iyi saçmalamış. Abd,Avrupa ucuz işgücü ve vergi muafiyeti imkanları nedeniyle bize uçak parçalarını ürettiriyor. Üstelik teknoloji,hammadde,mühendislik hepsi onlardan. Abd'liler F 35 projesinin ilk etapta bütçesi 60 milyar dolar,gerektiğinde 200 milyar dolara çıkaracağız diyorlar. 15 milyar dolar kredi için kapı kapı dolaşan,en ufak krizde yaprak gibi sallanan,bir tivitle ekonomisi allak bullak olan,döviz,ithalat,işsizlik rekorları kıran,her türlü terör saldırıları ve mali krizlere açık olan bir ülkeyiz. Paramız var diyelim hangi yetişmiş insan,birikim,tecrübe,eğitim kalitesi,hammadde, teknoloji,sanayi ile uçak vs yapabiliriz? Hele torpil, hemşehricilik,yandaşçılık gibi rezillikler de tavan yapmışken. Ayrıca oradan buradan hammadde,mühendislik vs alarak uçak,helikopter vs yapınca bunlar yerli ve milli mi olmuş oluyor? O şekilde F 16 yaptık zaten iktidar baktı ki koltuk sallanıyor hemen yerli ve milli masalına başladı nasılsa yiyen çok.Daha patenti bize ait ampul yapamıyoruz ama yerli ve milli uçak,motor bilmem ne yapıyoruz,yapacağız öyle mi? Gönül ister ama mevcut iktidar ve ülke şartları ile hayal ötesi.

Rus uzman Sıtnik, beşinci nesil çok amaçlı F-35 Lightning II avcı uçağı üretiminin mevcut durumunu, Türkiye’nin rolünü ve savaş uçağı ihtiyacını gidermek için neler yapabileceğini değerlendirdi.

ABD’li savunma şirketi Lockheed Martin, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılma sürecindeki gecikmenin teslim sürelerinin kaymasına ve fiyatlarının artmasına yol açabileceğini açıklamıştı.

“Rusya Subayları” Uzman Konseyi üyesi Yuriy Sıtnik, Sputnik’e açıklamasında, ABD’nin şu anda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılma sürecinde zorluklar yaşadığını ve bu zorlukların hızlı çözümün bulunmadığı belirterek, “ABD, şu anda üretimin ayarını değiştirmediği ve daha önce Türkiye’nin ürettiği yedek parçalara yenilerini bulamadığı için zarar ediyor. Bu bağlamda, üretimde yaşanan zorlukların ve teslim sürelerinin bozulmasının yanı sıra, uçak fiyatlarında da artış gözlemlenecek. Oysa Türkiye’nin, programdan çıkarılması nedeniyle herhangi bir şekilde zarar ettiği söylenemez” dedi.

Türkiye’nin yeni savaş uçaklarını başka bir yerden almasının mantıklı olacağını ve ülkenin gerçekten 5 veya 4++ nesil savaş uçağı alımını değerlendirdiğini söyleyen uzman, bu konuda Rusya’yla işbirliği olasılığıyla ilgili şunu söyledi: “Rus Su-35 daha ucuz, ama F-35 ile benzer özelliklere sahip. Bununla birlikte Rusya’nın yeni teknolojileri, eskiden görünmez sayılan F-35’lerin aslında öyle olmadığını kanıtladı. S-400, gereken önlemlerin alınması için yeterli olan mesafede F-35’i tespit edebiliyor”.

Halihazırda, İdlib’deki anlaşmazlıklara rağmen Rus-Türk ilişkilerinin güçlenmeye devam ettiğinin altını çizen Sıtnik, aynı zamanda ABD’nin, havacılık alanında olası Türkiye-Rusya işbirliğine engel olmak için tedbirler alacağını belirterek, “Amerikalılar, S-400’le ilgili durumda olduğu gibi, yeni yaptırımlarla tehdit ederek Türkiye’nin bunu yapmasına her türlü engel olmaya çalışacak. Amerikalılar çok sert ve tavizsiz bir şekilde kendi ürünlerini pazarlıyor. Ne iyi ki Rusya henüz bu yöntemleri öğrenemedi” ifadesini kullandı.

“ABD’nin F-35 vermemesi, Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmeye itebilir” diyen uzman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin, kendi savaş uçağını geliştirebilmesi için tasarım ekiplerini oluşturması, materyalleri ve teknolojileri üretmesi gerekecek. Bence şimdi Türkiye için en iyi yol kendi hava güçlerini geliştirmek ve deneyime sahip diğer ülkelerle işbirliğinde kendi savaş uçaklarını üretmek. Bu ülkeler Rusya, Fransa, İngiltere, Japonya veya Çin olabilir”.

"ABD F-35'i vermezse Türkiye kendi uçağını yapar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (94)

Hayalet ~ 4 yıl önce
Çok güzel yalanlar bunlar...Uçak yapmak, teknoloji ve sermaye ister.Muhendis,teknisyen, gelişmiş yan sanayi ister. Önce şu,yerli millî arabayı bir uçurun,sonra da Yerli milli savaş uçağıyla atta gidersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mami ~ 4 yıl önce
Arabayı da ucuracagiz aynen sihalari ucurdugumuz gibi içimizdeki Bizans ve Ermeni tohumlari da bunu görecek tasalanma aslan boynunu elbet çevirecek
Ilker ~ 4 yıl önce
Neden bu millete inanmıyorsunuz, olmaz yürümez uçmaz demek neye yarar, gerçekçi düşünen biri gibi görünmeye çalışmakla ne kazanılır ellerin boş oturmaktan başka. Hayal ederek çoğu buluş yapılmadımı, iki kardeş tahta ve bez planör ile ucak düşüncesini doğurmadımı, telefon ne işe yarar dendiği zaman bıraksalardı ne olurdu vb. bir sürü şey en ufaktan başlanarak yapılmadımı. Bırakın bizde bir yerden başlayalım, yeterince geç bırakıldık zaten.
Muharrem ~ 4 yıl önce
İha ları kiralama için çok para veriyorduk. Bilinen devletler sihaları teröristleri vurursunuz diye vermiyorlardı. Allaha şükürler olsun bu devlet şu anda bu uçan cihazları kendisi üretiyor.dahada çoğu ıhraç etmeye başlıyor. Ama devletine milletine inanmayanlar sürekli milletin umudunu kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil...
attila ~ 4 yıl önce
yapanlar çalışır senin gibi yapamayanlar ise eleştirir
Yerde uçan adam ~ 4 yıl önce
Bu ülke yarım asıra yakın kendine yeten tamamen yerli bir savunma sanayi oluşturma peşinde doğrusu da bu aslında genç cumhuriyetin ideali ve atatürkün vasiyeti de bu aksini düşünen hiçbir vatandaş olamaz amma bunu yaparken ülke insanını fakirleştirmemek olmayan refahını düşürmemek lazım asgari de yaşama tutunmaya çalışan insanlardan çalarak savunma sanayi adı altında yandaş eş dost akraba vs keneleri iyice semirterek halkın parasıyla yeni kapitalistler yaratmamak lazım halkın ekmeği nden emeğindden çalmadan yeni kaynaklar fonlar oluşturmak gerek batılilar böyle yaptılar savaş değil önce insan önce vatandaş önce yaşam önce sağlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
it ürür kervan yürür'e ~ 4 yıl önce
Son 10 yılı inkar edenler fitnecilerdir diyorsun da o süre zarfında haçlı zihniyetinin iyice kölesi olduk. Adamların herşeyine muhtaç hale geldik. Bu ülkeyi yönetip,500 milyar dolar dış borç yapan,paraları betona,yandaşa saçan,işsizlik, döviz,ithalat rekorları kırdıran,ekonomik olarak bitiren,insanların alım gücünün iyice düşüren,herşeye boyuna zam yapan,saman,patatesi bile ithal eden,oy için açılım ayağına teröristlerle elele meydanlarda şarkı söyleyen, ayaklarına hakim gönderen,barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayan, paçavrasını göndere çektiren, lahmacun yediren,Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen,T.C'yi kaldıran,fetocuları şımartan,paraları sıfırlayan,tapeciler gerçek fitneci değilse nedir be hey ahmak be gafil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E.Gedik ~ 4 yıl önce
Vatan haini kalleşler ne yapar ne yaptırırsınız bu ülke siyonistlerin korkusu olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu iş güçle olur ~ 4 yıl önce
Komik olmayın,en basitinden Amerika'nın bir tivitiyle dolar çıktı inmiyor,ekonomi dibe vuruyor, mali olarak ne böyle bir şeyin olmasını önleme ne de olursa indirme gücün yokken Türkiye kendi uçağını yapar gibi haberler anca palavra olur. Virüs olayı oldu Amerika vatandaşına 1.3 trilyon dolar,Almanya 550 milyar euro,Fransa 300 milyar euro karşılıksız krediler veriyor,vergileri iptal ediyor,kredi kartı borçlarını donduruyor,su,elektrik vs bedava veriyor ya bizimkiler? Uçak ve benzeri şeyler yapma,afet,kriz,salgın hastalık gibi olaylarda vatandaşına yardımcı olma,dış güçlerin oyunlarına karşı durabilme,tepki verebilme(Abd,avrupa bize her pisliği yapıyor,teröristlere ve hainlere destek veriyor biz de muhtaçlığımızdan onlara iş,ihale yağdırıyoruz,arabalarına biniyoruz,icatlarını kullanıyoruz)herşeyin başı güçlü ekonomi o da kaliteli toplum,yöneticiler, okullar ve eğitimin, adalet,eşitlik,modernlik, çağdaşlık,insanına değer kavramların varsa oluyor yoksa olmuyor yani bizim gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 4 yıl önce
Abd Avrupa eşitlikle mi gelişti sanıyorsun onların sisteminde ilk şart kölelik ilk köle sen ol istersen
Murat'a ~ 4 yıl önce
Eşitlik harici başka şeyler de yorumda yazılmış onlar için ne diyeceksin? Ayrıca eşitlik olmasaydi gelişemezlerdi bunu kimse inkar edemez ve kimse onlara köle olalım da demiyor. Ayrıca köle edenlere deģil köle olanlara kız. Olmayan zekanla saçma sapan yorum yapma olur mu?
İt ürür kervan yürür ~ 4 yıl önce
Yorumları okuyorum da aklı başında pek kimse göremiyorum. Siz hangi ülkenin vatandaşısınız ya. Batı hayranı rus sevdası çin kopyası birçok nedenle başkalarını öven haindir bu ülkede yeri yok . almanya japonya 55 yılda dünya ekonomik gücü oldu. Oysa cumhuriyet kurulalı 97 yıl oldu sonuç ne, son 10 yılı inkar edenler, fitnecilerdir. Türk mühendisine güvenmek niye zorunuza giderli. Söylenecek çok teknik ve ekonomik konu var ama bakarkör olmuş gaflettekiler. Dünyanın en güzel coğrafyası için kan dökülür can verilir. Kansızlar ise edebiyat yapar. Medeniyet ve demokrasi savsatası ile uyutmaya çalışan zalimler gafil avlanacaklar. Neyse ya degmez mallara laf anlatmak. Vizyon kültür, sevgi , tarih, inanç, çalışkanlık lazım bu ülkeyi sevmek ve korumak için. Enderun sistemini bilen ne demek istediğimi anlar. Önce içimizdeki habis uru atalım oda az kaldı. Olaylara siyasi bakmak sabit fikir li banazlık ve emperyalist akımın etkisinden kurtulmakla milli olunur. Yoksa yaşam hakkı bırakmaz o sözde tek dişi kalmış canavarlar. Ecdadını inkar eden zındıklar, haçlı zihniyetinin kölesi olmaktan öte gidemez. Tarih kaderin olduysa ebediyen var olmak için Türk islam ülküsü yaşamalıdır. Ülkemi seviyorum her derdine deva her nöbetine asker olmaya varım. Başarı çok yakın asla yanılmadım. Dünya konjektöründe milletlet büyük bir kaos ve boşlukta ve yaşlı ve de amaçsız yeni nesil ile hak ettikleri yeri bulacaklar. Zulm ile abad olanın sonu berbat olur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi akıl fukaralarının car car konuşmalarına itibar eden yok. Ne mutlu Türküm diyebilene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet58 ~ 4 yıl önce
Birbirimizin paçasını çekmeyi bırakırsak,savunma sanayimizi destek ve teşvike devam edersek, üretilen ve testlerden geçen ilk maliyeti yüksek pahalı partileri silahlı kuvvetlerimiz destek amacıyla satın alirsa, sektör cesaretlenir,sayıları çoğalır, gelecekte bir çok ürün ülkemizde rahatlıkla üretilir.Fakat, pazarı Türkiye'ye kaptırmak istemeyen emperyalist ülkeler, icimizde besledikleri çeşitli makam ve ünvandaki adamlarını harekete geçirir ve bizi aşağılık kompleksi ile yetersiz olduğumuza inandırmaya çalışırlar. Ve artık çıta yükselmiştir, bundan sonra daha fazlasını vaad etmeyene bu millet onay vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Bu ülkeye hainlik yapan herkes hesap vermeli, verecek. Hainin zekisi eğitimlisi yöneticisi yararlısı olmaz. HAİN HAİNDİR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivribibberim ~ 4 yıl önce
Fetöcümüsün sem hayırdır
? ~ 4 yıl önce
Konu ile alakasi yok zen bu zekayla uçuyor?
Makül Adam ~ 4 yıl önce
1983 de bildiğim kadarıyla yarıiletken teknolojisine sahip 8 ülke vardı. Yugoslavya'yı parçalayıp yıktılar geriye kalan 7 ülkeden bu teknolojiyi alabilirmiyiz emin değilim .Ayrıca elektron mikroskopuna sahip olmanın bile istedigin malzemeyi üretmeye imkan verebileceğininden emin değilim. Amerika japonlarla o zaman bile o kadar icli dışlı olmasina ragmen bazı yerlere " no japs allowed "yazıyorlardı. Bizim için böyle bir şeye duymadılar. Sınırlı sayıda metalurji muhendisliği bölümümüz var çünkü çok pahali bir bölüm ODTÜ deki elektron mikroskopu japon hükümetinin hediyesi.Muhtemelen bizim nelerin teknolojisine sahip olduğumuzu o 7 ülke biliyor .Birisi de bize onların hesapladıgı teknolijinin dışında bilgisi yani teknoloji sırrını verme ihtimali var mı ? Bence böyle bir sırrı eğer parcalandiktan sonra eğer Türk cumhuriyetlerinde varsa ve onlara guven verirsek elde edebiliriz . Gerisi hamaset.( gerçekçi değil) Dünyadaki en büyük sırlar " know how" sırları. Devlet başkanları bile bunlara sahip değil...
Tekin 41 ~ 4 yıl önce
TABI DOGRU SOYLUYORSUN!!!!2019 SAHIP CIKILMAYAN HAVA HARPOKULUNDAN HASTANELIK EDILEN OGLUM GIBI.
Makül adam'a ~ 4 yıl önce
Sadece elektron mikroskopu değil daha birçok önemli şey gerekli.Hiçbir ülke hiçbir ülkeye teknolojisini,sanayisini, ekipmanını,icatlarını uçak,motor,jet,gemi vb yapsınlar güçlensinler de kendilerine rakip olsunlar veya artık onlara ihtiyaçları kalmasın diye vermez. Oradan buradan hammadde,mühendislik, sanayi,teknoloji,elektronik aksamlar vs alıp burada birleştirip yapmakla üretilen ya da üretilmek istenen şeyi yerli ve milli olarak yapmış olmuyorsun herşeyi tamamen sen yaparsan yapmış olursun da kime neyi anlatacaksın?
Türk ~ 4 yıl önce
İttihat terakki ve türevleri,araplar gibi kapitalistre esir mi olalım.sizin devletimizi ve dinimizi konuşmaya hakkınız yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 4 yıl önce
Güya dostumuz Ruslar iyi saçmalamış. Abd,Avrupa ucuz işgücü ve vergi muafiyeti imkanları nedeniyle bize uçak parçalarını ürettiriyor. Üstelik teknoloji,hammadde,mühendislik hepsi onlardan. Abd'liler F 35 projesinin ilk etapta bütçesi 60 milyar dolar,gerektiğinde 200 milyar dolara çıkaracağız diyorlar. 15 milyar dolar kredi için kapı kapı dolaşan,en ufak krizde yaprak gibi sallanan,bir tivitle ekonomisi allak bullak olan,döviz,ithalat,işsizlik rekorları kıran,her türlü terör saldırıları ve mali krizlere açık olan bir ülkeyiz. Paramız var diyelim hangi yetişmiş insan,birikim,tecrübe,eğitim kalitesi,hammadde, teknoloji,sanayi ile uçak vs yapabiliriz? Hele torpil, hemşehricilik,yandaşçılık gibi rezillikler de tavan yapmışken. Ayrıca oradan buradan hammadde,mühendislik vs alarak uçak,helikopter vs yapınca bunlar yerli ve milli mi olmuş oluyor? O şekilde F 16 yaptık zaten iktidar baktı ki koltuk sallanıyor hemen yerli ve milli masalına başladı nasılsa yiyen çok.Daha patenti bize ait ampul yapamıyoruz ama yerli ve milli uçak,motor bilmem ne yapıyoruz,yapacağız öyle mi? Gönül ister ama mevcut iktidar ve ülke şartları ile hayal ötesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makron ~ 4 yıl önce
Belliki Türkiye güzel şeyler yapınca sizin tansiyonunuz çıkıyor buda reisi kabullenemenizden kaynaklaniyor sizden olsun reis biz kizmazik bu millet kime evet derse bu ülkenin cumhuru oldundan saygı duyariz
mehmet ~ 4 yıl önce
Ruslara güvenilmeyeceği yakın zamanda iyice anlaşıldı. ABD müteffikimiz ama o da en ihtiyacımız olduğu zaman Patriot'u vermedi.Kendimizden başka güvenecebileceğimiz bir ülke yok gibi. Bu mevcut kutuplaşmayla hiçbir şey yapamayız.Siyasetçiler akıllarını başlarına toplamazlarsa halimiz harap.
makaron ~ 4 yıl önce
makron nerede yasıyon sen
Ceccc ~ 4 yıl önce
Boş yapıyorsun
Tuncay ~ 4 yıl önce
Hayal Israile kizdik Yerli ve Milli IHA ve SIHALARIMIZI yaptık ve yapiyoruz Yerli mühimmat ve füzeler gözünü bir acta önce bunları gör ve yorumlarını ona göre yap.Bunlari yapacak yetişmiş mühendislerimiz ve bunların üretiminde çalışacak personellerimiz var Evel Allah.
Alpşar ~ 4 yıl önce
Bu ülke şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır
Hakan Murat ~ 4 yıl önce
Siz Türk'müsünüz
Hasan ~ 4 yıl önce
İçindekileri yazıya dökmüşün
Rhımus ~ 4 yıl önce
Adam olun adam
Hilmi kamil ~ 4 yıl önce
Sen hayalini bile kuramazsin ama biz yapariz
Tekin 41 ~ 4 yıl önce
ADAAMSIIIIN.HELAL OLSUN SANA ESAS VATANDAS
Onursal ~ 4 yıl önce
Üzgünüm ama uzun zamandır okuduğum en kötü değerlendirmelerden bir tanesi olmuş. Umarım senin gibi düşünenlerin sayısı artmaz...
Ilker ~ 4 yıl önce
Özgür düşünce ile görünüp yorum yapan sizler, başlamak bitirmenin yarısıdır deyimini duymadınızmı, tüm buluşlar ve büyük yapıtlar önce hayal edebilen insanlarla ilmin birleşmesi sonrası olmadımı, bizim ne cengaver mühendislerimiz ne bilim adamlarınmız var ve yan sanayi yok denilen çoğu malzeme ihraç ediliyorken yok diye hiç baslamadan bize verilen kadarıylamı yetinelim, ucak yapmayalımda eksiklerini görmeden ilk yapışta uzay mekiğimi yapalım. Olmaz uçmaz yürümez vb. söyleyip kenarda oturmak bize ne kazandıracak. ABD bir tweet attı ekonomi çöktü diyenler, üretim olmadığı sürece buna mahkumuz ve bırakın artık üretelim. Biz güçlendikçe unutmayınki haçlılar bizim iyiliğimizi istemez ve engel olmaya çalışırki bunu dürüstçe yapmazlar. Söylenecek çok şey var fakat Türkiye süper bir ülke olacak ve bu hükümet ile olacaksa varsın olmasın diyen zihniyete neyi nasıl anlayabiliriz ki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000