01 Mart 2013, Cuma 08:38:08

ABD BREZİLYA'DAN UÇAK ALACAK

ABD, Afganistan'da sürdürdüğü operasyonlarda kullanılmak üzere Brezilya'dan savaş uçağı almaya hazırlanıyor.
  • Bu Hürkuş sınıfında bir uçak. Hürkuş için hem bölge ülkelerinde hem de Afrika ülkelerinde ciddi bir pazar potansiyeli var. Şu anda Afrika ülkelerinin çoğu eski püskü 2. el Rus uçakları kullanıyor. 60'lı yıllardan kalma. Bu ülkelerin hemen hemen hiçbirinin F-16 veya Mig-29, vs gibi uçaklara da ihtiyacı yok. Ancak temel güvenliklerini sağlamak için ucuz ama modern ve hafif bir taarruz uçağı işlerini çok iyi görür. Hem hafif taarruz hem eğitim uçağı olarak da kullanılabilir. Yapalım satalım da Türkiye kazansın.
  • bu uçak bu ihaleyi ikinci kez kazanıyor, amerikan rakibi at6 texan II den daha iyi. ilk ihale iptal edildi itiraz üzerine ama yine kazandı tucano. bu arada uçağı abd de satan şirket bir türk çift in şirketi sierra nevada.
  • Koca Amerika, baska bir ulkenin urettigi 20 tane hafif taarruz ucagina mi kaldi? Bu haberde bir tuhaflik yok mu?
  • Tucano, çok güzel bir uçak.

İki ülkenin savunma bakanlıklarının da doğruladığı habere göre, Brezilyalı uçak üreticisi Embraer firması tarafından üretilmesi planlanan A-29 Super Tucano adındaki 20 adet hafif taarruz uçağının satışını öngören askeri anlaşmanın 427 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

Anlaşma gereği 2014 yılı sonuna kadar Afganistan'a gönderilmesi beklenen uçakların tekamül uçuş eğitimi, gözetleme, hava desteği ve hava tecrit görevlerinde kullanılacağı duyuruldu.

Pentagon sözcüsü George Little konuyla ilgili yaptığı açıklamada "NATO'nun Afganistan'da 2014 yılının sonunda bitecek misyonunun ardından Afgan güçlerinin desteklenmesi için gerekmektedir. Bu anlaşma, ABD'nin Afganistan'a yapacağı uzun vadeli desteğin bir parçasıdır." dedi.

ABD BREZİLYA'DAN UÇAK ALACAK

Yorumlar

Hürkuş ~ 11 yıl önce
Bu Hürkuş sınıfında bir uçak. Hürkuş için hem bölge ülkelerinde hem de Afrika ülkelerinde ciddi bir pazar potansiyeli var. Şu anda Afrika ülkelerinin çoğu eski püskü 2. el Rus uçakları kullanıyor. 60'lı yıllardan kalma. Bu ülkelerin hemen hemen hiçbirinin F-16 veya Mig-29, vs gibi uçaklara da ihtiyacı yok. Ancak temel güvenliklerini sağlamak için ucuz ama modern ve hafif bir taarruz uçağı işlerini çok iyi görür. Hem hafif taarruz hem eğitim uçağı olarak da kullanılabilir. Yapalım satalım da Türkiye kazansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super tucano ~ 11 yıl önce
bu uçak bu ihaleyi ikinci kez kazanıyor, amerikan rakibi at6 texan II den daha iyi. ilk ihale iptal edildi itiraz üzerine ama yine kazandı tucano. bu arada uçağı abd de satan şirket bir türk çift in şirketi sierra nevada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 tane? ~ 11 yıl önce
Koca Amerika, baska bir ulkenin urettigi 20 tane hafif taarruz ucagina mi kaldi? Bu haberde bir tuhaflik yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Tucano, çok güzel bir uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000