13 Kasım 2018, Salı 13:50:22

A220 rakiplerine göre yüzde 20 daha tasarruflu

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yeni uçağı A220-300'ü tanıtım programı kapsamında Türkiye'ye getirdi. Air Baltic tarafından işletilen uçak Türkiye'deki diğer havayolu şirketlerine de tanıtılacak.
  • TK uçaklarının % 66.6'sı bu tipten olmalı...Geri kalanlar da 330 ve 773.....359'larla filoyu büyütmeli.
  • Embraer'in E-JETS E2 serisi uçakları da bu segment de 2+2 koltuk sırası ile oldukça rekabetçiler.
  • TR pazarında ATR-72 üzerindeki algıyı bu modern tasarımlı ve jet motorlu uçak ile kırabilir, bölgesel havacılığa oldukça büyük katkı sağlanabilir. IST-CKZ ve benzeri sektörlerde B737-800 veya A320/321 kaldırmak uçak doluda olsa işletme maliyeti ve kur nedeniyle israf gibi gözükmekte. Anadolujet için çok güzel bir seçim olabilir belki ??
  • sayın pegasus ve atlas tokat ve siirt e hemen baslayın....t
  • Bu uçak işimize yarar mı? Evet yarar. Fazla uzatmaya gerek yok. Ancak olaya bir de şu açıdan bakınız: Hem Bombardier hem de Embraer şirketleri daha önce de mevcuttu. Ama kimsenin gündeminde değildi. Ne zamanki büyük firmalar bunlara çöktü -pardon- satın aldı o zaman gündeme geldiler. İşte bunun adına serbest(!) piyasa denir. Yersen.
  • Riga - Sabiha Gökçen uçuşları tekrar başlasın. İskandinav ülkelere uygun aktarmalarla tek yön 79 avroya gidiyodular bi aralar. Tabi o zaman eski 737'lerle uçuyolardı
  • Tam Thy tarafından İzlanda’ya çalıştırmalık uçak: orta kapasite, düşük tüketim, yeterli menzil...
  • Kimse tutupta o valizi resimdeki gibi dik koymaz. Hatta tamamen yan yatırıp kocaman baş üstü dolabını kaplarlar. Hayal ürünü baş üstü tanıtımı...
  • Bunu kim alır bilmem ama THY’nin bir uçak tipine daha ayıracak kadar pilotu yok şu anda. O yüzden THY çok düşük ihtimal bence.
  • Pegasus zaten airbus filosuna dönüşüm gerçekleştiriyor, sabiha avantajıyla da kullanabilir bu tip bir uçağı

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yeni uçağı A220-300'ü tanıtım programı kapsamında Türkiye'ye getirdi.

Airbus'ın tanıtım uçuşları kapsamına İstanbul'a getirilen Air Baltic filosunda faaliyet gösteren A220-300 tipi yolcu uçağı Türkiye'de basın mensuplarına tanıtıldı. Uçağın bugün Türkiye'de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin yöneticilerine özel bir tanıtım uçuşu da yapacağı öğrenildi.

Rakiplerine göre yüzde 20 daha tasarruflu yakıt performansıyla ön plana çıkan A220-300 standart konfigürasyonda 141 yolcu kapasitesi ile pazarlanıyor. 3+2 olmak üzere 5 koltukluk sıralardan oluşan geniş oturma koltuklarıyla konforlu bir havayolu seyahati vaad eden yolcu uçağının 5 bin 920 kilometrelik bir menzili bulunuyor.

Uzun yıllar Bombardier'de çeşitli görevlerde bulunan ve uçak üreticisine ait C serisi programının Airbus tarafından satın alınmasıyla Avrupalı uçak üreticisine trasfer olan Uçak Pazarlama Direktörü Cristine De Gagne, A220 serisinin tamamen yepyeni sıfırdan tasarlanan bir uçak olması nedeniyle büyük avantajlara sahip olduğunu ifade etti.

Gagne, "Bu uçaklar en son teknolojilerle üretildi. A220-100 ile A220-300 arasında çok büyük benzerlikler var. Uçakların işletmeci firmaları bu anlamada büyük kolaylık yaşayacak. Söz konusu uçaklar, sınıfın en iyisi olarak ön plana çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Avrupalı havacılık devi Airbus, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'in C serisi üretim programına ortak olmuştu. Bu ortaklık ile birlikte projenin yönetimini elini alan firma, geliştirilmesi için şimdiye kadar 6 milyar dolar harcanan uçağın geliştirilmesi için önemli bir yatırım yaptı. Şirket aynı zamanda sahip olduğu geniş satış ağı sayesinde de uçağın satışına büyük bir katkı sağlayacak.

















A220 rakiplerine göre yüzde 20 daha tasarruflu

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Rüstem ~ 5 yıl önce
TK uçaklarının % 66.6'sı bu tipten olmalı...Geri kalanlar da 330 ve 773.....359'larla filoyu büyütmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşılaştırma ~ 5 yıl önce
Embraer'in E-JETS E2 serisi uçakları da bu segment de 2+2 koltuk sırası ile oldukça rekabetçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus lover ~ 5 yıl önce
TR pazarında ATR-72 üzerindeki algıyı bu modern tasarımlı ve jet motorlu uçak ile kırabilir, bölgesel havacılığa oldukça büyük katkı sağlanabilir. IST-CKZ ve benzeri sektörlerde B737-800 veya A320/321 kaldırmak uçak doluda olsa işletme maliyeti ve kur nedeniyle israf gibi gözükmekte. Anadolujet için çok güzel bir seçim olabilir belki ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 5 yıl önce
sayın pegasus ve atlas tokat ve siirt e hemen baslayın....t

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
Bu uçak işimize yarar mı? Evet yarar. Fazla uzatmaya gerek yok. Ancak olaya bir de şu açıdan bakınız: Hem Bombardier hem de Embraer şirketleri daha önce de mevcuttu. Ama kimsenin gündeminde değildi. Ne zamanki büyük firmalar bunlara çöktü -pardon- satın aldı o zaman gündeme geldiler. İşte bunun adına serbest(!) piyasa denir. Yersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AirBaltic ~ 5 yıl önce
Riga - Sabiha Gökçen uçuşları tekrar başlasın. İskandinav ülkelere uygun aktarmalarla tek yön 79 avroya gidiyodular bi aralar. Tabi o zaman eski 737'lerle uçuyolardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reykjavik ~ 5 yıl önce
Tam Thy tarafından İzlanda’ya çalıştırmalık uçak: orta kapasite, düşük tüketim, yeterli menzil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valiz ~ 5 yıl önce
Kimse tutupta o valizi resimdeki gibi dik koymaz. Hatta tamamen yan yatırıp kocaman baş üstü dolabını kaplarlar. Hayal ürünü baş üstü tanıtımı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alıcı değilim ~ 5 yıl önce
Bunu kim alır bilmem ama THY’nin bir uçak tipine daha ayıracak kadar pilotu yok şu anda. O yüzden THY çok düşük ihtimal bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 5 yıl önce
Pegasus zaten airbus filosuna dönüşüm gerçekleştiriyor, sabiha avantajıyla da kullanabilir bu tip bir uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000