17 Nisan 2021, Cumartesi 21:48:51

737 Max’te Problemler Bitmiyor

İki ölümcül kazanın ardından uçuştan çekilen Amerikan uçak üreticisi Boeing’e ait 737 Max tiplerinde problem bitmiyor.
  • Same story with different model names.. Not just improving MCAS and Engine level but also design? We well know how manufacturers have business pressures to keep updating an old design, too. It’s quicker and cheaper for them and the certification process is easier but at the end of the day if you can not provide proper update for existing desing it might give big head ache to aviation community ..
  • Simulatörünü uçtuk, eğitimlerini aldık, korkuya mahal yok aksaklıklar giderilmiş.. Uçağın şuan güvenli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.. Emniyetli uçuşlar..
  • THY geri kalan max siparişlerini iptal ediyor...!
  • Milleti gerip durmayın. Her uçak tipinde çıkan sorunları haber yapıyor musunuz? MCAS'den sonra bunlar büyütülecek şeyler değil.
  • Nasıl olacak bu iş çözemedim. Thy 3 tanesini uçuşa aldı. Çılgınlık herhalde
  • Haberleri de abarta veriyorsunuz. Yok uçaklar tekrar ground edildi. Yok bilmemne. Ama gerçekte bakıyorsun uçakların hepsi havada.

İki ölümcül kazanın ardından uçuştan çekilen Amerikan uçak üreticisi Boeing’e ait 737 Max tiplerinde problem bitmiyor.

Geçtiğimiz cuma günü elektrik sistemleriyle ilgili yeni bir problem bulunduğu açıklanmış ve etkilenen havayolu şirketleriyle görüşmelerin sağlandığı açıklanmıştı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda gösterge panellerinin içinde de elektrik problemleri tespit edildi.

Edinilen bu bilgiyle birlikte borsada işlem gören Boeing hisselerinde %1.2 lik düşüş yaşanarak, 248.18 dolardan günü kapattı.

©️AirportHaber

737 Max’te Problemler Bitmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Since 1968 ~ 3 yıl önce
Same story with different model names.. Not just improving MCAS and Engine level but also design? We well know how manufacturers have business pressures to keep updating an old design, too. It’s quicker and cheaper for them and the certification process is easier but at the end of the day if you can not provide proper update for existing desing it might give big head ache to aviation community ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 3 yıl önce
Simulatörünü uçtuk, eğitimlerini aldık, korkuya mahal yok aksaklıklar giderilmiş.. Uçağın şuan güvenli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.. Emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abc ~ 3 yıl önce
THY geri kalan max siparişlerini iptal ediyor...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sio ~ 3 yıl önce
Gunaydin
Abartmayın ~ 3 yıl önce
Milleti gerip durmayın. Her uçak tipinde çıkan sorunları haber yapıyor musunuz? MCAS'den sonra bunlar büyütülecek şeyler değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartma diyene... ~ 3 yıl önce
O uçaklar 2 tane üstüste kaza geçirmedi, diğerlerinin uçuş emniyetine ne zararı oldu. Adı çıkarsa durum budur, kendince bu uçağı savunma bence...
Max ~ 3 yıl önce
Nasıl olacak bu iş çözemedim. Thy 3 tanesini uçuşa aldı. Çılgınlık herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 3 yıl önce
Mcas problemi giderildikten sonra bunlar ciddi sıkıntılar değil. Grd bağlantılairinda problem varsa en fazla ilgili sistem çalışmaz. Uçakta 1-2 sistemin çalışmamasi sıkıntı arzetmez.
Boeing ~ 3 yıl önce
Haberleri de abarta veriyorsunuz. Yok uçaklar tekrar ground edildi. Yok bilmemne. Ama gerçekte bakıyorsun uçakların hepsi havada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havada mı? ~ 3 yıl önce
Nereye içiyorsun sen marsa mı?
tbt ~ 3 yıl önce
firmanın avukat’ı mısın?
Man ~ 3 yıl önce
Adam fikrini söylemis avukatı misin diye sormuşsun? O zaman sen de firmanın düşmani misin demezler mi? Yahu herkes özgürce düşünecesini paylaşıyor. Bu bağnazlık, bu baskıcı tavırlar da nedir?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000