28 Ocak 2017, Cumartesi 09:12:22

3 kuşaktır Aydın Havalimanı'nı bekliyorlar

Aydın’da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne şartlı olarak bağışlayan Mustafa Çıldır’ın Ailesi 3 kuşaktır bağışladıkları arazinin havaalanı olarak kullanılması için mücadele ediyor.
  • Şu dedeye artık sahip çıkalım. Çıldır havalimanı uygun değil anlatalım. Zaten yüzlerce pilot yetişiyor orada bu daha da büyük bir gurur olmalı Çıldır ailesi için bence.
  • Bakmışlar dedeleri koskoca araziyi bağışlamış altında zengin jeotermal hava alanı olsun diye çırpınmak niye derdimiz başka
  • civardaki arsalar kamulaştırılsın da cukka çıksın derdindedir baksan
  • Iğdır ve Uşakla Aydın kıyaslanamaz. Uşak İzmir e yakın değil. Aydın dan 50dk sürüyor havalimanı. Raylı sistem bağlantısı çok daha ekonomik ve verimli bir çözüm olur.
  • Aydına Havaalanı gereklidir fakat yeri ÇILDIR DEĞİL, Aydın Denizli bölgesel havalimanı olarak yeri KUYUCAKTIR. Çünkü Çıldır havalimanı hep İzmirin gölgesinde kalır, gelişemez ve verimli olmaz. Oysa Kuyucaktaki havalimanı Aydın-Denizli yanında hem Manisanın Alaşehir ve Sarıgöl bölgesine hemde Küçükmenderesin doğusuna kolaylıkla hitap eder. Açıldığı gün en az günde 10 uçuş ile başlar. Kuyucaka hem Aydından hem de Denizliden kolaylıkla banliyö çalıştırılabilir. Aklın yolu budur.
  • Etrafında 3 tane havalimanı var yakın olan orayı kullansınlar, Havalimanı dediğimiz sadece arazisiyle bitse keşke herşeyi maliyet , günde bir tane uçak inecek kalkacak onun için Denizli ye yada milasa yada izmire gidin.
  • Milletçe müstif devlet yöneticilerine kızarız sonra daha büyük müsriflik yapılsın diye ağlarız.
  • Ya bunca insan uçağa binip nereye gitmeye çalışıyor? Köprüden geçip nereye yetişecek? Gitmeyin kardeşim oturun evde paranız cebinizde kalsın. Boyuna para harcıyoruz milletçe.
  • Zaten var aydında çıldır diye pist
  • Igdir ile usak ile karsilastirmak nasıl bir mantiktir? Usak adb ye yakin degil. Oysa aydin 50 dk yahu, 50dkda belki 50 ulkeye ucabilecsginiz bir meydana ulasiyorsunuz. Onun yerine genclere iş sahasi olacak şeyler isteseniz keske..

Aydın’da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne şartlı olarak bağışlayan Mustafa Çıldır’ın Ailesi 3 kuşaktır bağışladıkları arazinin havaalanı olarak kullanılması için mücadele ediyor.

Bu konuda başvurmadık yer bırakmadıklarını belirten araziyi bağışlayan Mustafa Çıldır’ın torunu Mustafa Çıldır, “193 bin nüfuslu Iğdır’da var olan havaalanı yaklaşık bir milyon nüfuslu Aydın’a neden çok görülüyor. Anlamış değiliz. Üstelik Aydınlı biri bu araziyi bağışlamışken” diye konuştu.

Dedesi Mustafa Çıldır’ın araziyi havaalanı yapılması şartı ile bağışladıklarını kaydeden Mustafa Çıldır’ın torunu Mustafa Çıldır, “Dedem vefat ettikten sonra bu alanın bağış şartına uygun kullanılması için annem babam yıllarca mücadele etti. Annem vefat etti. Şimdi 3. Kuşak olarak biz derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Yazışmalardan dosyalar oluştu. Ama halen bir çözüme ulaşılamadığı gibi son gelen yazı bizi adeta yıktı” diye konuştu.

Dedesi Mustafa Çıldır’ın vasiyeti üzerine babası Şevki Çıldır’ın takip ettiği Havaalanı Konusu’nun babasının da 93 yaşına girmesi dolayısıyla dedesinden kendisine kaldığını ifade eden torun Mustafa Çıldır, “Dedem Aydın’a eser kazandırmak amacıyla 1956 yılında şu anda Çıldır Havaalanı olarak bilinen bölgeden 500 dönüm arazisini havaalanı yapılması şartı ile önce Aydın Valiliği’ne ardından da protokol ile 10 Ocak 1957 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne bağışlamış. Dedem bağışı yaparken tapu kaydına da ‘Münhasıran Hava Meydanı olarak kullanılmak ve ileride Hava Meydanı olarak kullanılmaktan sarfınazar edildiği takdirde vahibe veya mirasçılarına rücu etmek ve Tayyare Meydanı isminin de Çıldır Hava Meydanı konulmak kayıt ve şartı ile hibe edilmiştir’ diye yazdırmış. Biz Aydın’a havaalanı yapılması için mücadele verirken Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi Başkanlığı’ndan gelen son yazı ile adeta yıkıldık” dedi.

Konunun takipçisi olarak BİMER’e de başvuru yaptıklarını ifade eden Mustafa Çıldır, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi’nden bize gelen 59335479-326.99E.126159 sayılı yazıda “Aydın Çıldır Havalimanı’nın sivil hava ulaşımına açılmasıyla ilgili olarak ilgi (a)’da kayıtlı BİMER başvurunuz kuruluşumuza intikal etmesi öncesinde, Aydın Valiliği aracılığıyla kuruluşumuza intikal ettirilen aynı kapsamdaki ilgi (b)’de kayıtlı dilekçenize ilgi (c) yazı ile cevap verilmiş olup; ilaveten, bir havalimanın yolcu trafiğine açılması, daha doğru bir ifadeyle “yolcu taşıyan uçaklarla sefer düzenlenmesi”, sadece havalimanı fiziki şartlarının uygun hale getirilmesi ile sağlanamamaktadır. Bu konu içinde bulunduğu ilin sosyo-ekonomik yapısına bağlı olarak ortaya çıkacak “yolcu potansiyeli” çerçevesinde, havayolu kuruluşlarının filolarında bulunan uçak tipleri ve bu şirketlerin kendi ticari tercihlerine bağlı olarak şekillenmekte olup; bugüne kadar Aydın Çıldır Havalimanı’na yolcu taşınması ile ilgili olarak havayolu kuruluşlarınca idaremizden herhangi bir talepte bulunulmamıştır. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederiz’ ifadeleri yer alıyor. Bugün Iğdır, Uşak gibi illerde havaalanı var. Aydın’da neden olmasın. Aydın’ın sosyo ekonomik durumu bu illerden kötü mü?” diye konuştu.

3 kuşaktır Aydın Havalimanı'nı bekliyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Cuma günü ~ 7 yıl önce
Şu dedeye artık sahip çıkalım. Çıldır havalimanı uygun değil anlatalım. Zaten yüzlerce pilot yetişiyor orada bu daha da büyük bir gurur olmalı Çıldır ailesi için bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacııı ~ 7 yıl önce
Çesnalar taşısın yolcu Adnan Menderes....
Rant ~ 7 yıl önce
Bakmışlar dedeleri koskoca araziyi bağışlamış altında zengin jeotermal hava alanı olsun diye çırpınmak niye derdimiz başka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Bugüne kadar ne bağışladın kime faydan oldu onu anlat madem öğrenelim
çakal ~ 7 yıl önce
civardaki arsalar kamulaştırılsın da cukka çıksın derdindedir baksan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakal ~ 7 yıl önce
Adamın dedesinin toprağı orası
~ 7 yıl önce
Iğdır ve Uşakla Aydın kıyaslanamaz. Uşak İzmir e yakın değil. Aydın dan 50dk sürüyor havalimanı. Raylı sistem bağlantısı çok daha ekonomik ve verimli bir çözüm olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel ~ 7 yıl önce
Sen de kendi arabanı bırak komşunun aracıyla işe git.
trenci ~ 7 yıl önce
aydın izmir tren var zaten
Volvo ~ 7 yıl önce
Gidip görenler bilir; Aydın'da tren şehrin göbeğinden kalkar ve Adnan Menderes Hv.Lim.'nın neredeyse içine kadar girer. Hava alanı yerine hızlı tren istese çok daha mantıklı.
Doğrusu ~ 7 yıl önce
Aydına Havaalanı gereklidir fakat yeri ÇILDIR DEĞİL, Aydın Denizli bölgesel havalimanı olarak yeri KUYUCAKTIR. Çünkü Çıldır havalimanı hep İzmirin gölgesinde kalır, gelişemez ve verimli olmaz. Oysa Kuyucaktaki havalimanı Aydın-Denizli yanında hem Manisanın Alaşehir ve Sarıgöl bölgesine hemde Küçükmenderesin doğusuna kolaylıkla hitap eder. Açıldığı gün en az günde 10 uçuş ile başlar. Kuyucaka hem Aydından hem de Denizliden kolaylıkla banliyö çalıştırılabilir. Aklın yolu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramiz ~ 7 yıl önce
10 uçuşmu:) uçmuşsun dayı sen
Çardak ~ 7 yıl önce
Denizlide çardak var zaten
Bence gereksiz ~ 7 yıl önce
Etrafında 3 tane havalimanı var yakın olan orayı kullansınlar, Havalimanı dediğimiz sadece arazisiyle bitse keşke herşeyi maliyet , günde bir tane uçak inecek kalkacak onun için Denizli ye yada milasa yada izmire gidin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya biz ~ 7 yıl önce
Milletçe müstif devlet yöneticilerine kızarız sonra daha büyük müsriflik yapılsın diye ağlarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cimri ~ 7 yıl önce
Ya bunca insan uçağa binip nereye gitmeye çalışıyor? Köprüden geçip nereye yetişecek? Gitmeyin kardeşim oturun evde paranız cebinizde kalsın. Boyuna para harcıyoruz milletçe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var ~ 7 yıl önce
Zaten var aydında çıldır diye pist

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ahh ~ 7 yıl önce
Igdir ile usak ile karsilastirmak nasıl bir mantiktir? Usak adb ye yakin degil. Oysa aydin 50 dk yahu, 50dkda belki 50 ulkeye ucabilecsginiz bir meydana ulasiyorsunuz. Onun yerine genclere iş sahasi olacak şeyler isteseniz keske..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robotik zeka ~ 7 yıl önce
Yeni bir havalimanı devreye girdiğinde orada da gençlere iş kapısı açılıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000