17 Nisan 2016, Pazar 12:22:26

3. havalimanınden devletin kasasına 89 milyar TL

İstanbul'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanını üstlenen konsorsiyum, yıllık KDV dahil 1,1 milyar avro olmak üzere 25 yılda 27,5 milyar avro kira ödeyecek.
  • Hastayım böyle haberlere...Sanki havadan geliyor para, senin benim gelen turistin ödeyeceği para bu...başka yerde 5 liraya yediğin sandviçi 20 liraya yiyeceksin 15 lira olacak sana 89 milyar lira, uçak bilet fiyatları keza öyle..Niye SAW ucuz , AHL pahalı ?... 3. havalimanı daha da pahalı olacak...Sansi babasının parasını dağıtıyor işletmeciler.. yani işletmeciler olmasa, devlet işletse de bu havalimanı bu kadar para kazanacak..şöyle düşünün, bu kadar parayı devlete verecek üstüne kar edecek...
  • Tav fimrasinda isi ogrenip, yillarca calisip firmada liderlik yapan kisilerin, rakip firmaya gecmeleri ve ay zamanda eski firmalarindan bilgi ve kaynak kacirmaya ne kadar dogru... Ve halen de bu sekilde bir sey lazim oldumu acaba tav bunu nasil yapiyordu diye tav daki eski arkadaslarini arayarak onlardan yardim istemek ve yardim etmekte ne kadar ayip ve kucukdusurucu o kisiler icin.. Kardesim o kadar seviyorsan git sende gidebilirsen. bu tip isler hirsizliktir, ahlaksizliktir... onlemini almayan, goz yumanda, cezalandirmayanda aynidir ... birde eski firmasindan ayrilirken yok efendim ben kendi firmami kuruyorum, yok efendim taseron olucam vs gibi YALAN soylemek ve bu yalanlarla riza alip ayrilanlar...ve ertesi gun ucuncu havalimaninda bitenler :) bu neyin kafasi :)) kendinimi kandiriyorsun..
  • Hayirdir, medyaya talimat gitti galiba 3. havalimanini oven haberleri cogaltin diye.. Secim veya referandum geliyor demek.
  • İlk etap açılışı ; terminal binası ve iki adet pist'den ibaret. Kalan 4 pist yıllar içerisinde yapılacak. Mevcut ahl de hali hazır da 3 pist var. Gökçen de 1 pist var. İstenirse 1 yıl içerisinde Gökçen e ikinci pist yapılıp bitirilebilir di. Ahl ye ek terminal binası yapılıyor. Askeriyedeki alan alındı ve uçaklar için park yeri yapıldı.4 milyar Euro ya dtm ve Florya istimlak edilip mevcut ahl büyütülebiliyordu. bunun yerine 3. Ahl gibi macera dolu bir proje ile bizleri kandırıyorlar. Evet . Daha büyük havaalanı şart ama daha az masraf ile aynı boyuta getirebileceğiniz ahl varken maceraya ne gerek vardı?
  • Krediyi veren devlet bankalari uzerine ihale sonrasi sartlari azaltip da Cengiz in cebine 2 milyar dolar koyan da devlet, nasil oluyorda devletin milletin cebinden para cikmyacak, havayolu ve yolculara gelecek ek vergiler Cengiz e verilecek
  • 1.Projeyi al 2.isi yapicak insanlari bul 3.gider kalemlerini ve gelir kalemlerini butcele 4.yapilicak isleri uygun bir sekilde tasero et.5. bu isleri kontrol edicek personel al.6. maliyet ve butce sapmasindan uzaklasma ilk butceye sadik kal. 7.israr edeni kov 8. onu neden kovdunuz diyenide kov. 9 yeni ekip kur. 10. eski ekibe sucu at. 11. bir sure sonra yeni ekibi de kur. 12. sirketin hafizasini sifirla 13. yine butce finans yap 14. yine borc al yine yapilandir. 15. eski ekibi yine kotule onlara at sucu. 16. biraz gez dolas ..... seklinde devam eden gunlerdir projeler :))
  • kimbilir hangi hayırsever işadamları ! neler nasiplenecek ?
  • O 89 milyari vatandasa duzgun yatirimlar olarak donecegini zannetmeyin bu ve bunlar gibi asalak sirketler yol kopru bahanesiyle 5 i 100 gosterip ihale alirlar para carcur olur yine en kotu diyanete yada kendilerine yeni s500 cekerler 25 yil az degil bir suru mercedes modeli cikacak ,89/25 yillik cok bi para girmicek devletin kasasina gsmh ya oranla
  • Hainlere rağmen...
  • verilen rüşvetler ne kadar ondan bahsedin??

İstanbul'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanını üstlenen konsorsiyum, yıllık KDV dahil 1,1 milyar avro olmak üzere 25 yılda 27,5 milyar avro kira ödeyecek. Böylece devletin kasasına tek kuruş harcanmadan 89 milyar liradan fazla para girmiş olacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce 3 Mayıs 2013'te "Yeni Havalimanı"nın inşa edilmesi ve işletilmesini (25 yıl) kapsayan ihaleyi Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

İhaleyi kazanan konsorsiyumun bu amaçla İGA (İstanbul Grand Airport) ismini vererek 7 Ekim 2013 kurduğu şirketin havalimanı projesini hayata geçirmek üzere başlattığı çalışmalar son hızla devam ediyor. Şirketin, 90 milyon yolcu kapasiteli olacak ve Şubat 2018'de hizmete açılacak havalimanının ilk etabı için 6 milyar avroluk yatırım hedefleniyor.

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik alana yap-işlet-devret şeklinde inşa edilecek havalimanı için toplam 10 milyar avrodan fazla yatırım yapılacak. Şehir merkezine 35 kilometre mesafede bulunan ve dört fazda tamamlanacak Üçüncü Havalimanının tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesi ile 350'den fazla destinasyona uçuş ve 150'den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapacak.

1,5 milyon kişiye yeni istihdam

Şu anda 16 milletten 13 binden fazla kişinin çalıştığı, 2 bini yüksek kapasiteli kamyon olmak üzere 3 bine yakın ağır makine ekipman filosunun bulunduğu proje, bu çalışma sahası ve çalışan sayısı bakımından dünyanın en büyük şantiyelerinden biri olarak gösteriliyor.

Proje tamamladığında doğrudan 100 bin, yan sektörlerle birlikte 1,5 milyon kişiye yeni istihdam alanı sağlaması bekleniyor.

"Ülke geliri birçok alanda artacak"

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, havalimanının işletmesinin 25 yıl süreyle yapımını üstlenen konsorsiyuma ait olacağını belirterek, bunun dışında ülkenin birçok alanda gelirinin artacağını söyledi.

Havalimanının İstanbul ve ülke ekonomisine muazzam katkısı olacağını dile getiren Ilıcalı, "Burada havalimanı dışında da oteller, alışveriş merkezleri, kongre salonları olacak. Dolup taşacak bu alanlardan vergiler alınacak. Ayrıca havalimanı ile sağlanacak rahat ve hızlı ulaşım sayesinde turist sayısında artış yaşanacak. Uluslararası kongrelerin, fuarların İstanbul'da düzenlenme olasılığı artacak ve bu alanda daha fazla etkinlik gerçekleştirilecek." dedi.

Ilıcalı, kongre, fuar gibi uluslararası etkinlikler için gelen turistlerin normallerden çok daha fazla harcama yaptığının altını çizerek, böylece turizmden sağlanan gelirin artacağını vurguladı.

"Ulaşım kolaylığı ile Üçüncü Havalimanı sayesinde Türkiye daha fazla tanınacak. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, Asya'dan Avrupa'ya tüm dünyadan daha fazla turist çekecek" diyen Ilıcalı, havaalanı devreye girdiği anda Topkapı Sarayını ziyaret eden turist sayısında önemli oranda artış yaşanacağını bildirdi.

"Atatürk ve Sabiha Gökçen'de gecikmelerden kaynaklanan iş gücü ve yakıt kaybı önlenecek"

Ilıcalı, görevi nedeniyle sık sık seyahat ettiğini anımsatarak, artık Sabiha Gökçen Havalimanında bile gecikmelerin yaşandığını, Üçüncü Havalimanının bir an önce bitirilip hizmete açılması gerektiğini söyledi.

"Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında yoğunluk nedeniyle maalesef gecikmeler yaşanıyor. Buralarda ciddi iş gücü, vakit ve yakıt kaybı var" ifadelerini kullanan Ilıcalı, İstanbul'un yeni havalimanı ile bunun da ortadan kalkacağını aktardı.

Ilıcalı, metrosuyla, hızlı treniyle, otobüs seferleriyle Üçüncü Havalimanına toplu ulaşımın da kolay olacağını belirterek, "Öte yandan burası denizin dibinde. Bu nedenle lojistik merkezi de olacak. Buradan da ekonomik katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ilıcalı, "Kısa süre önce Sayın Başbakanımız ile Helsinki'ye gittik. Burada Başbakanımıza ve iş adamlarımıza nasıl itibar gösterildiğini gördüm, gurur duydum. Yeni havaalanları ve mega projeleri ile artık Türkiye büyük bir marka. İstanbul dünya şehri. Tanınabilirlik açısında da çok önemli bu proje." dedi.

Bakan Yıldırım: "Kamunun hiçbir kaybı yok"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kısa süre önce konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kamunun bir kaybı var mı? Yok. Yolcu garantisi verdik. Evet, 10 yıllığına 340 milyon yolcu garantisi verdik. Ama bizim Atatürk Havalimanındaki yıllık yolcuyu 10 yıl ile çarptığımız zaman bunun üzerine çıkıyor. Dolayısıyla ilk yıldan itibaren kamu hiç bir yük almadan dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak ve üstüne 1,1 milyar avro yıllık kira parası alacak. İşte finans, işte model, işte iş… Bu örnek bir projedir, bunun gibi daha çok projemiz var."

3. havalimanınden devletin kasasına 89 milyar TL

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 8 yıl önce
Hastayım böyle haberlere...Sanki havadan geliyor para, senin benim gelen turistin ödeyeceği para bu...başka yerde 5 liraya yediğin sandviçi 20 liraya yiyeceksin 15 lira olacak sana 89 milyar lira, uçak bilet fiyatları keza öyle..Niye SAW ucuz , AHL pahalı ?... 3. havalimanı daha da pahalı olacak...Sansi babasının parasını dağıtıyor işletmeciler.. yani işletmeciler olmasa, devlet işletse de bu havalimanı bu kadar para kazanacak..şöyle düşünün, bu kadar parayı devlete verecek üstüne kar edecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV-3.HAVALIMANI ~ 8 yıl önce
Tav fimrasinda isi ogrenip, yillarca calisip firmada liderlik yapan kisilerin, rakip firmaya gecmeleri ve ay zamanda eski firmalarindan bilgi ve kaynak kacirmaya ne kadar dogru... Ve halen de bu sekilde bir sey lazim oldumu acaba tav bunu nasil yapiyordu diye tav daki eski arkadaslarini arayarak onlardan yardim istemek ve yardim etmekte ne kadar ayip ve kucukdusurucu o kisiler icin.. Kardesim o kadar seviyorsan git sende gidebilirsen. bu tip isler hirsizliktir, ahlaksizliktir... onlemini almayan, goz yumanda, cezalandirmayanda aynidir ... birde eski firmasindan ayrilirken yok efendim ben kendi firmami kuruyorum, yok efendim taseron olucam vs gibi YALAN soylemek ve bu yalanlarla riza alip ayrilanlar...ve ertesi gun ucuncu havalimaninda bitenler :) bu neyin kafasi :)) kendinimi kandiriyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harika ~ 8 yıl önce
Harika yorum, tebrik ediyorum.
3 ~ 8 yıl önce
Hayirdir, medyaya talimat gitti galiba 3. havalimanini oven haberleri cogaltin diye.. Secim veya referandum geliyor demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemezler ~ 8 yıl önce
İlk etap açılışı ; terminal binası ve iki adet pist'den ibaret. Kalan 4 pist yıllar içerisinde yapılacak. Mevcut ahl de hali hazır da 3 pist var. Gökçen de 1 pist var. İstenirse 1 yıl içerisinde Gökçen e ikinci pist yapılıp bitirilebilir di. Ahl ye ek terminal binası yapılıyor. Askeriyedeki alan alındı ve uçaklar için park yeri yapıldı.4 milyar Euro ya dtm ve Florya istimlak edilip mevcut ahl büyütülebiliyordu. bunun yerine 3. Ahl gibi macera dolu bir proje ile bizleri kandırıyorlar. Evet . Daha büyük havaalanı şart ama daha az masraf ile aynı boyuta getirebileceğiniz ahl varken maceraya ne gerek vardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyle ~ 8 yıl önce
Krediyi veren devlet bankalari uzerine ihale sonrasi sartlari azaltip da Cengiz in cebine 2 milyar dolar koyan da devlet, nasil oluyorda devletin milletin cebinden para cikmyacak, havayolu ve yolculara gelecek ek vergiler Cengiz e verilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
surec ~ 8 yıl önce
1.Projeyi al 2.isi yapicak insanlari bul 3.gider kalemlerini ve gelir kalemlerini butcele 4.yapilicak isleri uygun bir sekilde tasero et.5. bu isleri kontrol edicek personel al.6. maliyet ve butce sapmasindan uzaklasma ilk butceye sadik kal. 7.israr edeni kov 8. onu neden kovdunuz diyenide kov. 9 yeni ekip kur. 10. eski ekibe sucu at. 11. bir sure sonra yeni ekibi de kur. 12. sirketin hafizasini sifirla 13. yine butce finans yap 14. yine borc al yine yapilandir. 15. eski ekibi yine kotule onlara at sucu. 16. biraz gez dolas ..... seklinde devam eden gunlerdir projeler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırsever ~ 8 yıl önce
kimbilir hangi hayırsever işadamları ! neler nasiplenecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bati ~ 8 yıl önce
O 89 milyari vatandasa duzgun yatirimlar olarak donecegini zannetmeyin bu ve bunlar gibi asalak sirketler yol kopru bahanesiyle 5 i 100 gosterip ihale alirlar para carcur olur yine en kotu diyanete yada kendilerine yeni s500 cekerler 25 yil az degil bir suru mercedes modeli cikacak ,89/25 yillik cok bi para girmicek devletin kasasina gsmh ya oranla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral ~ 8 yıl önce
Hainlere rağmen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kralcık ~ 8 yıl önce
AKP bu yaptığınız işe kaç para ödüyor?
cukka ~ 8 yıl önce
verilen rüşvetler ne kadar ondan bahsedin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000