09 Ağustos 2015, Pazar 12:36:36

3. Havalimanı metro hattı için start verildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul 3. Havalimanı'na erişimi sağlayacak, kentin trafik sorununun çözümüne katkıda bulunacak Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.
  • Terör bitti diyen adam askerde dağa mı çıktın?
  • Daha beylikdüzüne metro getiremediler
  • ha gayret:) çok hızlı gitmeeee raydan çıkmaaa!
  • ak parti kafayı taktıysa yapar 3 cü hava limanı neki allah onlara calışma gücü vermiş maşşallah yeterki şu kıskançlık huylarınızı bırakıpta türkiyenin ne kadar iyi yerlere gittiğine bakın bir allah razı olsun deyin bu türkiye hepimizin hepimize yaşayacak yer var yolun acık olsun ak parti yola devam allah işinizi gücünüzü rast getirsin
  • Bırakın hayal kurmayı ey ahali, 22 Milyar Euro lük projeyi finanse edemezler .kredi ihalesini kazanan bankalar bula bula 500 milyon euro buldular , gerisini birileri cepten mi Ödeyecek ..Ha Hah .
  • Schiphol gibi. Altı tren istasyonunu. Süper olur.
  • 120 km hizli metro ;-))) bati yapmisken hizli tren baglantisi koyun. 5 dk gelsin
  • 13 yılda bir siz değişemediniz diyen arkadaş (hl) siz çok değiştiniz de, yavaş yavaş ısıtılan suyun içindeki kurbağa gibi anladığınızda çooookkkk geç olacak.
  • Beklemeyin boşuna.. Havalimanı hayal Bu haberleri bilerek yayınlıyorlardır
  • Bu IGA - Gayrettepe hattı "Metro"değil YHT olmalıdır. 150 Milyon yolcu/yıl kapasiteli bir Havalimanı yapacaksın, sonra da bunu şehrin ana merkezlerinden birisine bir normal metro hattı ile bağlayacaksın? N perhize, ne lahana turşusu. Gitsinler, görsünler bu iş örneğin Hong Kong'da nasıl yapılıyormuş? Havalimanını kullanacak turistler, yani sırt çantalarıyla ya da az bir valizle seyahat edenler (tek başına gezenleri kastediyorum; Grup olanlar nasılsa şehre karayoluyla taşınacaktır!) bu metroya binecekler; elleri ve/veya sırtlarındakiyle yer bulup oturacaklar (yan yana o uzun plastik ve rahatsız sıralarda...). Önlerinde ayrıca ayakta seyahat edecek (etmek zorunda kalan) bir alay da diğer yolcular olacak? Güzel bir "İstanbul'a hoş geldiniz!..." karşılama yöntemi...

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, İstanbul 3. Havalimanı'na kolay erişimi sağlamak, İstanbul trafiğine nefes aldırmak ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Bakanlık tarafından yapımı üstlenilen Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının etüd-proje yapımı ihalesine çıkıldığını ifade ederek, ihalenin 27 Temmuz'da sonuçlandığını söyledi.

"Gayrettepe-3. Havalimanı arası 26 dakika"
Projenin 3. Havalimanına ulaşım için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bilgin, "Bu raylı sistem 3. Havalimanına hızlı erişimi sağlayan, şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde havalimanına İstanbulluları ulaştıran bir proje olacak" dedi.

Gayrettepe-3. Havalimanı hattının yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bilgin, iki nokta arasında ulaşımın 26 dakikada sağlanacağını kaydetti.

"3. Havalimanı her yere yakınlaşacak"
Söz konusu hatta saatte 120 kilometre hıza ulaşan hızlı metro araçlarının kullanılacağını bildiren Bilgin, 3. Havalimanı-Gayrettepe metro hattının, tamamlandığında İstanbul'daki diğer metro hatlarıyla da entegre olacağını ve İstanbul'un hem Avrupa hem de Asya yakasından 3. Havalimanına çok kısa sürede ulaşılacağını dile getirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

3. Havalimanı metro hattı için start verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Ben ~ 9 yıl önce
Terör bitti diyen adam askerde dağa mı çıktın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 9 yıl önce
Daha beylikdüzüne metro getiremediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 9 yıl önce
ha gayret:) çok hızlı gitmeeee raydan çıkmaaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harun taycı ~ 9 yıl önce
ak parti kafayı taktıysa yapar 3 cü hava limanı neki allah onlara calışma gücü vermiş maşşallah yeterki şu kıskançlık huylarınızı bırakıpta türkiyenin ne kadar iyi yerlere gittiğine bakın bir allah razı olsun deyin bu türkiye hepimizin hepimize yaşayacak yer var yolun acık olsun ak parti yola devam allah işinizi gücünüzü rast getirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borç ~ 9 yıl önce
aynen yapar arap ve amerikalıların parasıyla yapar ben yaparım der sonra borç 650 milyar usd!!! ama kötü bir şey oluncada onlar yaptı der:)
Önce ~ 9 yıl önce
Ne acı ki hala böyle dar ve taraflı yorumlar yazılıyor. Ülke 5 sente muhtaç oldu. Terör soygun vs aldı başını gidiyor. Saman ithal ediyoruz. Dış politika sıfır. Herkesle kavgalıyız. Bunları neden görmüyorsunuz. Türkiye hiç bir dönemde böyle geri kalmamıştı. Tayyare meydanı yapmakla olmuyor bu işler. Araplardan beter olduk
Terör çıkmış? ~ 9 yıl önce
Terbiyemizi bozdurma arkadaş, 30 yıllık terörü SİZLERE RAĞMEN bitiren adama karşı, barış maskesiyle aleni terör v katliam yapan HDPKK nın tek taraflı tekrar kan akıtmasını çıkmış bir de PİŞKİNCE AK parti ye yontuyorsun!? Koalisyon ortamını bulunca gene hainliklerine döndüler. Bundan evvel de tacizleri vardı da devlet barış adına hoşgörü gösteriyordu bu vahşilere. Haddini bil sen ve senin gibiler de! Barışı tesis ederken de ülkeyi satıyor diye yüzsüzce çığırıp düşmanlık ediyordunuz, kurduktan sonra da ettiniz, şimdi de ediyorsunuz. Sen ve senin gibiler, milletin derdiyle değil de kendi yerlerini sağlamlaştırmak adına iş yapan insana çamur atıp ölesiye düşmanlık eden akbabalarsınız.. leşçi yani, burdan bize ne düşer diye bakınan tipler
Blackberry ~ 9 yıl önce
Bırakın hayal kurmayı ey ahali, 22 Milyar Euro lük projeyi finanse edemezler .kredi ihalesini kazanan bankalar bula bula 500 milyon euro buldular , gerisini birileri cepten mi Ödeyecek ..Ha Hah .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
haklısın ama bırak bari hayaylle yasasak:)
Goudse kaasje ~ 9 yıl önce
Schiphol gibi. Altı tren istasyonunu. Süper olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 9 yıl önce
120 km hizli metro ;-))) bati yapmisken hizli tren baglantisi koyun. 5 dk gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyse ~ 9 yıl önce
13 yılda bir siz değişemediniz diyen arkadaş (hl) siz çok değiştiniz de, yavaş yavaş ısıtılan suyun içindeki kurbağa gibi anladığınızda çooookkkk geç olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 9 yıl önce
Beklemeyin boşuna.. Havalimanı hayal Bu haberleri bilerek yayınlıyorlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Bu IGA - Gayrettepe hattı "Metro"değil YHT olmalıdır. 150 Milyon yolcu/yıl kapasiteli bir Havalimanı yapacaksın, sonra da bunu şehrin ana merkezlerinden birisine bir normal metro hattı ile bağlayacaksın? N perhize, ne lahana turşusu. Gitsinler, görsünler bu iş örneğin Hong Kong'da nasıl yapılıyormuş? Havalimanını kullanacak turistler, yani sırt çantalarıyla ya da az bir valizle seyahat edenler (tek başına gezenleri kastediyorum; Grup olanlar nasılsa şehre karayoluyla taşınacaktır!) bu metroya binecekler; elleri ve/veya sırtlarındakiyle yer bulup oturacaklar (yan yana o uzun plastik ve rahatsız sıralarda...). Önlerinde ayrıca ayakta seyahat edecek (etmek zorunda kalan) bir alay da diğer yolcular olacak? Güzel bir "İstanbul'a hoş geldiniz!..." karşılama yöntemi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000