27 Ağustos 2018, Pazartesi 10:53:39

25 Türk teknisyene yargılama şoku

Kısa yoldan EASA onaylı teknisyen lisansı alan 25 Türk teknisyenin usulsüz yollardan lisans edindikleri gerekçesiyle Yunanistan’da yargılandığı ortaya çıktı.
  • - Yunanistan’a bir harf ingilizce bilmeden gidiyorlarsa, Bu turun bir rehberi olması lazım değil mi? Hizmeti kim verdi? - SHGM kendini sorgulasın kopya yönetmelikle nereye varacak? - Uçak teknisyeni hakkında hala meslek dışından torpilliler mi yönetip karar verecek?
  • Adam tk da şirketten bütün modüllere girdi 2 tane vermiştir sanırım ama ne hikmetse Yunanistana gidip bütün modülleri tek seferde geçip sertifika aldı,2 şirket te de ingilizce sınavlar tk da o omega aviation da,bu arkadaşa bir anda vayih mi geldi 1 ayda genel uçak dahil tüm modülleri tek seferde verdi?
  • Arkadaslar konuya harkesin dönebilmesi için Bazı sorular soracagım. Bu soruların yanıtlarına baktıgınızda olayı daha iyi farkedecekcıniz.Bu soruları sen ne hakla soruyorsun diye bir sey aklınıza gelirse.Onada cevap vereyim hemen.Para ile lisans isi basladığı ilk günden beri bu isin yanlıs olduğunu ve bu mesleğe ihanet olduğunu her yerde söylediğim halde ne yazıkki bu isi yapanlara ezelden beri iyi gözle bakmıyan calısmaya basladığı ilk günden beri Ucak teknisyeni olmak istediği halde basarılı olamamıs bazı tiplere anlatamamis biriyim.Simdi sorularımı sorayım. 1-Bu isi baslatan İlk arkadasın adı ne ve nesleği ne? 2-Su anda hangi isle mesgul oluyor? 3-Bu is basladığında ilk muracatı kımler etti? 4-Bu isten Kac bın dolar veya Euro kazandı? 5_Bu isler olurken kimsenin haberi olmadımı? Oyle ya milyon dolar civarında bir paradan bahsediyoruz .Boyle bir seyi izinsiz yapabilirmisiniz? 6-Bu isin içindeki arkadaslar su an ne is yapıyor görevleri ne? Bı dusunun!Dogru ortada.
  • Arkadaslar Bir çok arkadas uzum yemeyı bırakmıs bagcıyı dövüyor.Yukarıda yazan olayda .Bırıleri bi sekilde madur olduğuna ınanan insanların bu durumu kullanarak kisi basına 2500 ile 3200 Euro veya dolar toplayarak gayrı mesru yollardan bu insanları sömürmesi ve olay bittikten sonra bunu yapan insanların hiç bir seyden haberi yokmus gibi ortalarda soytarı gibi gülücükler dagıtarak dolasması.Arkadasın birisi yazmıs TİS var kımse ondan bahsetmıyor .İyide hacım bu olayın bas rolündeki insanlar bu isi örgütleyen insanlar.Bu sartlarda TİSin ne olmasını bekliyorsun.Sonuc olarak: Ortada bir suç var buyuk miktarda bir para gayrımesru bir yolla kazanılmış bunu yapan belli 25 tane Turk gencini Helen mahkemaelerinde sahtekarlıktan yargılanmasına sebeb olanlar belli.Peki bu ülkede suç isleyenin yanına islediği suç karmı kalacak.Bu yorumlardan çıkan O.Arkadaslar Ucak teknisyenine ve bu mesleğe Yapılan en büyük alçaklık.Bu isi yapacakların hiç bir egitim almadan para ile yetkilendirmelerin baslaması
  • Son iki yilda yetki alan c/s ve s/s lerin %98’ i 3500 euro verip bir ayda aldiklari sertifakalar ile yetki aliyorlar. Bunu bilmeyen var mi ? İstanbulda, antalyada, ankarada herkes tarafindan bilinen, memleket sırrı gibi gizli sakli tutulmaya calisip ama becerilemeyen kişiler paraya para demiyorlar artik.. italyaya yunanistana götürdükleri teknisyenler sayesinde. Hepsi de bir ayda verdikleri sertifikalar ile.. Bu günler iyi günlerimiz, ileride umarim şirket de shgm de bu duruma göz yumduğu için pisman olmaz.
  • Sizlerle mucadele etmek icin birakmadik biz okulu.Sonuna kadar mucadele edicez.Kalitenizi sirket sinavlarinda goruyoruz.Bu meydani sizlere birakmiycaz beyler.cayci bile ,takimhanedeki adam bile 'ne var aga 3000 yuroymus modulleri vermek,bizde modulleri versek bizi de teknisyen yaparlar 'diyo.teknisyenlik meslegini siz bu hale getirdiniz.Yerlere dusen saygisini toparlamak bize duser.
  • Sadece HATA değil. Neredeyse hepsi usülsüz lisans veriyor. Hocalar sınavda soracağı sorularla ders işliyor. İşlemezse kurs iptal ediliyor. SHGM’de ciddi el atmalı konuya.
  • Çok değil son bir içinde yunanistan ve İtalya'ya gidenler arttı, çoğu kimse böyle alıyor maalesef, hakkıyla alınmayan ne olursa olsun Hayr gelmez..
  • Zerre acımıyorum. Hatta şu an Yunanistana gidip parası ile sınav veren kişileri, kurumları ve özellikle bu işe ön ayak olan şirketleri şikayet edeceğim.
  • 100 lerce teknisyen 3500 Eurodan lisansı ve tipleri satın aldı. Shgm de seyretti.....

Kısa yoldan EASA onaylı teknisyen lisansı alan 25 Türk teknisyenin usulsüz yollardan lisans edindikleri gerekçesiyle Yunanistan’da yargılandığı ortaya çıktı.

Yunatistan merkezli Hellenic Aviation Training Academy (HATA)’den teknisyen lisansı alan Türk teknisyenlerin Yunanistan’da yargılanmalarına başlandı.

Bir dönem furya halinde kısa yoldan EASA onaylı teknisyen lisansı almak için HATA’nın yolunu tutan teknisyenler, önce lisanslarını kaybetti şimdi de hapis cezası riskiyle karşı karşıya kaldı.

Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından aldıkları lisanslar geçersiz sayılan teknisyenlerin Yunanistan’dan aldıkları lisansın usule uygun olmadan edinildiği tespit edilirken konuya ilişkin yargılama süreci de başladı.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, HATA’dan usulsüz lisans edinen 25 teknisyenin Yunanistan’daki yargılamasının sürdüğü ve lisanslarının ise süresiz iptal edildiği kaydedildi.

Sözkonusu teknisyenlerin bir başka ülkeden lisans alma girişimlerinin de sonuçsuz kaldığı ve EASA tarafından onaylanmadığı ileri sürüldü.

©AirportHaber.com ÖZEL

25 Türk teknisyene yargılama şoku

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Rehber kim? SHGM göz mü yumuyor? ~ 6 yıl önce
- Yunanistan’a bir harf ingilizce bilmeden gidiyorlarsa, Bu turun bir rehberi olması lazım değil mi? Hizmeti kim verdi? - SHGM kendini sorgulasın kopya yönetmelikle nereye varacak? - Uçak teknisyeni hakkında hala meslek dışından torpilliler mi yönetip karar verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Adam tk da şirketten bütün modüllere girdi 2 tane vermiştir sanırım ama ne hikmetse Yunanistana gidip bütün modülleri tek seferde geçip sertifika aldı,2 şirket te de ingilizce sınavlar tk da o omega aviation da,bu arkadaşa bir anda vayih mi geldi 1 ayda genel uçak dahil tüm modülleri tek seferde verdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaslı Kurt ~ 6 yıl önce
Arkadaslar konuya harkesin dönebilmesi için Bazı sorular soracagım. Bu soruların yanıtlarına baktıgınızda olayı daha iyi farkedecekcıniz.Bu soruları sen ne hakla soruyorsun diye bir sey aklınıza gelirse.Onada cevap vereyim hemen.Para ile lisans isi basladığı ilk günden beri bu isin yanlıs olduğunu ve bu mesleğe ihanet olduğunu her yerde söylediğim halde ne yazıkki bu isi yapanlara ezelden beri iyi gözle bakmıyan calısmaya basladığı ilk günden beri Ucak teknisyeni olmak istediği halde basarılı olamamıs bazı tiplere anlatamamis biriyim.Simdi sorularımı sorayım. 1-Bu isi baslatan İlk arkadasın adı ne ve nesleği ne? 2-Su anda hangi isle mesgul oluyor? 3-Bu is basladığında ilk muracatı kımler etti? 4-Bu isten Kac bın dolar veya Euro kazandı? 5_Bu isler olurken kimsenin haberi olmadımı? Oyle ya milyon dolar civarında bir paradan bahsediyoruz .Boyle bir seyi izinsiz yapabilirmisiniz? 6-Bu isin içindeki arkadaslar su an ne is yapıyor görevleri ne? Bı dusunun!Dogru ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 6 yıl önce
Arkadaslar Bir çok arkadas uzum yemeyı bırakmıs bagcıyı dövüyor.Yukarıda yazan olayda .Bırıleri bi sekilde madur olduğuna ınanan insanların bu durumu kullanarak kisi basına 2500 ile 3200 Euro veya dolar toplayarak gayrı mesru yollardan bu insanları sömürmesi ve olay bittikten sonra bunu yapan insanların hiç bir seyden haberi yokmus gibi ortalarda soytarı gibi gülücükler dagıtarak dolasması.Arkadasın birisi yazmıs TİS var kımse ondan bahsetmıyor .İyide hacım bu olayın bas rolündeki insanlar bu isi örgütleyen insanlar.Bu sartlarda TİSin ne olmasını bekliyorsun.Sonuc olarak: Ortada bir suç var buyuk miktarda bir para gayrımesru bir yolla kazanılmış bunu yapan belli 25 tane Turk gencini Helen mahkemaelerinde sahtekarlıktan yargılanmasına sebeb olanlar belli.Peki bu ülkede suç isleyenin yanına islediği suç karmı kalacak.Bu yorumlardan çıkan O.Arkadaslar Ucak teknisyenine ve bu mesleğe Yapılan en büyük alçaklık.Bu isi yapacakların hiç bir egitim almadan para ile yetkilendirmelerin baslaması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3500€ ~ 6 yıl önce
Son iki yilda yetki alan c/s ve s/s lerin %98’ i 3500 euro verip bir ayda aldiklari sertifakalar ile yetki aliyorlar. Bunu bilmeyen var mi ? İstanbulda, antalyada, ankarada herkes tarafindan bilinen, memleket sırrı gibi gizli sakli tutulmaya calisip ama becerilemeyen kişiler paraya para demiyorlar artik.. italyaya yunanistana götürdükleri teknisyenler sayesinde. Hepsi de bir ayda verdikleri sertifikalar ile.. Bu günler iyi günlerimiz, ileride umarim şirket de shgm de bu duruma göz yumduğu için pisman olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYOLU ~ 6 yıl önce
Sizlerle mucadele etmek icin birakmadik biz okulu.Sonuna kadar mucadele edicez.Kalitenizi sirket sinavlarinda goruyoruz.Bu meydani sizlere birakmiycaz beyler.cayci bile ,takimhanedeki adam bile 'ne var aga 3000 yuroymus modulleri vermek,bizde modulleri versek bizi de teknisyen yaparlar 'diyo.teknisyenlik meslegini siz bu hale getirdiniz.Yerlere dusen saygisini toparlamak bize duser.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ~ 6 yıl önce
Sadece HATA değil. Neredeyse hepsi usülsüz lisans veriyor. Hocalar sınavda soracağı sorularla ders işliyor. İşlemezse kurs iptal ediliyor. SHGM’de ciddi el atmalı konuya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmeze ~ 6 yıl önce
Cok yakinda buyuk bir liste gelicek tum sirketlere easa tarafindan.Bunlatin sikayetleri ilk grup gittikten sonra yapildi.Yok efendim referansla sinava adam aliyolarmis da yoo efendim easa denetliyormus da :)) cook yakinda ayni hata gibi olucak.adriadan alanlar erenden alanlar misirlidan alanlar.tek tek rezil olucaklar.su kriz durumunda ulkenin ne durumda oldugu belliyken euroyu yurt disina cikaran vatan hainidir.hadi bay
Isimsiz ~ 6 yıl önce
Çok değil son bir içinde yunanistan ve İtalya'ya gidenler arttı, çoğu kimse böyle alıyor maalesef, hakkıyla alınmayan ne olursa olsun Hayr gelmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Tahsin ~ 6 yıl önce
Zerre acımıyorum. Hatta şu an Yunanistana gidip parası ile sınav veren kişileri, kurumları ve özellikle bu işe ön ayak olan şirketleri şikayet edeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 6 yıl önce
İyi olmuş hakkıyla girip alsalarmış.
Onur air ~ 6 yıl önce
100 lerce teknisyen 3500 Eurodan lisansı ve tipleri satın aldı. Shgm de seyretti.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000