16 Mart 2010, Salı 07:16:48

"23 uçuşluk kota konulsun" isteği

Ermeni tasarısının ‘’23 oyla kabul edilmesi’’ nedeniyle, İncirlik üssüne ABD için ‘’23 uçaklık kota konulması’’ istendi.
  • Mevcut Dışişleri Bakanımız, herhangi bir partinin milletvekili veya mensubu değildir. Bilginize...
  • Ermenistan Anayasasına göre "Ermeni katliamını tanımayan parti yasal değil". Anayasası bunun üzerine kurulmuştur. Önce anayasalarını düzeltmeleri lazım. Bu da kısa vadede olmaz. Konjektür gerektirir. Ama asıl hedef Ermenistan değil. Asıl hedef bu iddaları parlementolarında kabul eden ülkelere karşı yapılmalı. Mesela ABD, Fransa, İsveç .... 22 ülke ile ilişkiler her ortamda soğuklaştırılmalı. Mesela filo mübadelesi yapılmamalı, liman ziyaretlerine müsaade edilmemeli, fındık satılmamalı, büyükelçi yerine elçilik hatta konsolosluk seviyesine inilmeli vb. Her ortamda suikasta uğrayan Türk diplomatları gözlerine sokulmalı. Ermeni iddalarına kabul oyu verenlerin "şahsen" yanına kar bırakılmamalı. Gelecek seçimlerde diğer adaylar desteklen
  • 36 YASINDAYIM GORDUGUM EN IYI DISISLERI BAKANI NE KADAR PARTISI YANLISTA OLSA SONUCTA ULKEMIN BOYLE DEVLET ADAMLARINA IHTIYACI VAR
  • ARMAVIA HER HAFTA GELIYOR BENCE HAVACILIK OLARAK ONU DURDURDUKMU ZARAR OLACAK CUNKU ARMAVIA IL 96 UCAK SIPARIS ETMIS BIR HAVAYOLU VE BASKA DESTNSAYONLARDAN BASTA AMERIKA VE FRANSAYA UCACAK BUNUN KIMSEYE FAYDASI OLMAZ,AMA AMERIKAYA 23 UCAK FENA DEGIL BISKEK VEYA DUBAI MALIYETI ARTIRCAK DOMUSDA BIR TUG BIR TUGDUR MESELESI...
  • Haberin en dibini okumak yeterli. Bakan ne demiş? Özetle: hiç bir şey yapamam hiç bir şeyi göze alamam demiş. Sanki kanımızla anlaşma imzaladık. Ayıp ya. En basit bir tepkiyi bile gösteremeyecek ve sonucuna katlanamayacak olanların yönetimde ne işleri var? Tabi ABD ye göbekten bağlı olmanın sonucu bunlar.

Ermeni tasarısının ABD’nin ardından İsveç’te de kabul edilmesi üzerine, Türkiye’den yaptırım önerileri geldi. Önerilerden en ilginci, tasarının ‘’23 oyla kabul edilmesi’’ nedeniyle, İncirlik üssüne ABD için ‘’23 uçaklık kota konulması’’ oldu. ABD uçaklarından yılda toplam 23’üne İncirlik’e iniş izni verilmesi, kota dolduktan sonra alanın, ABD uçaklarının inişine kapatılması stendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son gelişmeler konusunda TBMM Dışişleri Komisyonu’na bilgi verdi. Basına kapalı yapılan görüşmeye Türkiye’ye geri çağrılan Washington Büyükelçisi Namık Tan ile Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk de katıldı.

DEMİRBAŞ ŞARL

Toplantıda CHP’li Canan Arıtman, “300 yıl önce Rus sopasından kaçarak Türkiye’ye sığınan İsveç Kralı Demirbaş Şarl, beş yıl üç ay ülkemizde kaldı. Borçlarını ödemedi.  Şarl’ın borçlarını tahsil edelim” diyerek espri yaptı. Toplantıda MHP ve CHP’li milletvekilleri şu önerilerde bulundu:

PROTOKOLÜ GERİ ÇEKİN: Ermenistan ile protokol imzalanarak, bu protokol aracılığıyla Amerika’nın soykırım iddiası konusunda yumuşatabileceği zannedildi. Protokolün imzalanması, ne Türkiye-ABD, Türkiye-Ermenistan ve Ermenistan- Azerbaycan ilişkisine yarar sağlamamıştır. Protokolün Meclis’ten çekilmesi gerekir. Ermenistan Anayasa Mahkemesi kararı da ortadadır.

23’Ü HİÇ UNUTMASINLAR: ABD’nin 23 “evet” oyu ile kabul edilen tasarısına karşılık, İncirlik Üssüne ABD’nin 23 Evet oyuna cevap olarak sadece 23 uçağının inmesine izin verilsin. Böylece ABD hiçbir şekilde 23’ü unutmayacaktır.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARIN: İsveç Parlamentosu’ndaki oylamada tasarıya kabul oyu veren Türk kökenli Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri İbrahim Baylan ile aynı partiden Yılmaz Kerimo ve Halk Parti’den Vanlı Gülan Avcı TC vatandaşlığından çıkarılmalıdır.

KAÇAK ERMENİLER SINIRDIŞI: 70 bin Ermenistan vatandaşı Türkiye’de kaçak olarak çalışıyor. Tümü sınır dışı edilmeli…Her ay yaklaşık 4 bin TIR kamyonu Gürcistan üzerinden Ermenistan’a Türkiye’den gıda götürüyor. Bu sayıda indirime gidilebilir. Ayrıca uçak seferlerinin sayısı da düşürülebilir.

‘’İSTİHBARATI ZAYIFLATIR’’

Bakan Davutoğlu ise bu öneriler için, “ Ermeni protokollerini geri çekmemiz doğru olmaz, Biz bunu diplomaside fren olarak kullanıyoruz” dedi. Türkiye’de kaçak olarak yaşayan Ermeni işçilerin sınır dışı edilmesine de karşı çıkarak, “Böyle bir şey  yapmak bize karşı olan ülkelere koz vermek anlamına gelir ki, bu da bizi zor duruma düşürür” dedi. Davutoğlu, İncirlik Üssü’nün kapatılması konusunda ise, ABD’nin PKK’ya karşı terör konularında istihbarat paylaşımı dahil yoğun işbirliği yaşandığını belirterek, “Böyle bir şey süreci kesintiye uğratabilir” açıklaması yaptı.

(Gazeteport)

"23 uçuşluk kota konulsun" isteği

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Mevcut Dışişleri Bakanımız, herhangi bir partinin milletvekili veya mensubu değildir. Bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ermenistan Anayasasına göre "Ermeni katliamını tanımayan parti yasal değil". Anayasası bunun üzerine kurulmuştur. Önce anayasalarını düzeltmeleri lazım. Bu da kısa vadede olmaz. Konjektür gerektirir. Ama asıl hedef Ermenistan değil. Asıl hedef bu iddaları parlementolarında kabul eden ülkelere karşı yapılmalı. Mesela ABD, Fransa, İsveç .... 22 ülke ile ilişkiler her ortamda soğuklaştırılmalı. Mesela filo mübadelesi yapılmamalı, liman ziyaretlerine müsaade edilmemeli, fındık satılmamalı, büyükelçi yerine elçilik hatta konsolosluk seviyesine inilmeli vb. Her ortamda suikasta uğrayan Türk diplomatları gözlerine sokulmalı. Ermeni iddalarına kabul oyu verenlerin "şahsen" yanına kar bırakılmamalı. Gelecek seçimlerde diğer adaylar desteklen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
36 YASINDAYIM GORDUGUM EN IYI DISISLERI BAKANI NE KADAR PARTISI YANLISTA OLSA SONUCTA ULKEMIN BOYLE DEVLET ADAMLARINA IHTIYACI VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARMAVIA HER HAFTA GELIYOR BENCE HAVACILIK OLARAK ONU DURDURDUKMU ZARAR OLACAK CUNKU ARMAVIA IL 96 UCAK SIPARIS ETMIS BIR HAVAYOLU VE BASKA DESTNSAYONLARDAN BASTA AMERIKA VE FRANSAYA UCACAK BUNUN KIMSEYE FAYDASI OLMAZ,AMA AMERIKAYA 23 UCAK FENA DEGIL BISKEK VEYA DUBAI MALIYETI ARTIRCAK DOMUSDA BIR TUG BIR TUGDUR MESELESI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin en dibini okumak yeterli. Bakan ne demiş? Özetle: hiç bir şey yapamam hiç bir şeyi göze alamam demiş. Sanki kanımızla anlaşma imzaladık. Ayıp ya. En basit bir tepkiyi bile gösteremeyecek ve sonucuna katlanamayacak olanların yönetimde ne işleri var? Tabi ABD ye göbekten bağlı olmanın sonucu bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000