17 Ocak 2020, Cuma 09:30:20

15 yıllık baroya kayıtlı avukatlar yeşil pasaport alabilecek

Baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek.
  • bize de verilmesi gerekir.
  • Bu uluslar arası anlaşmaya uyulma(ma)sı yüzünden artık yeşil pasapaortun da anlamı kalmadı. Bu devletin verdiği bir hak değil Muhatap ülkenin kabul ettiği bir haktı. Sadece devlet memurları içindi. Artık bir anlamı kalmadı çünkü bu kural tanımaz uygulamalar yüzünden artık karşı taraf vize istiyor. Derhal bu başabuyruk uygulamadan vazgeçilmelidir. Yıllarca devlete görev yapan memurları ayrıcalığından ettiniz.
  • Turizmci ve havacı hariç herkişte yeşil pasaport olacak sanırım..haklılar tabi,biz hariç herkese lazım yeşil pass...lakin ab de boş durmuyor,senin burada peynir ekmek gb dağıttığını bildiği için yakında başlar kota!!!
  • Pilota vermiyorsunuz , avukat ne yapsın yeşil pasaportu anlamsız
  • Havacılara yok öyle mi?
  • Vakıf üniversitelerindeki akademisyenlere hala vermediler ama avukatlara verdiler ya...
  • Neden acaba? Avukat acilen Paris'teki bir velayet davasına mı gidecek yoksa hakim Nairobi'deki bir yolsuzluk davasına mı gidecek?
  • Yakında yeşil pasaportun anlamı kalmayacak. Önüne gelene verildiği için AB'nin yeşil pasaporta da vize koyması an meselesi.
  • Ihracatciya Yesil Pasaport, Avukata Yesil Pasaport! Goreceksiniz, TR'ye vize uygulayan ulkeler bu durumu goruyorlar ve yakinda Yesil Pasaportlu'lara da vize koyacaklar. Bizimkilerde bunu asmak icin Pembe Pasaport uyduracaklar
  • Mimarların, Mühendislerin, doktorların, veterinerlerin, vs,vs ne eksiği var avukatlardan...Böyle saçma yasa mı olur...Bir meslek gurubuna neden ayrıcalık tanınıyor.? Sorarsan herkes eşitlik peşinde ama herkes kendine ayrıcalık peşinde koşuyor...Sevsinler sizin eşitlik anlayışınızı..

Avukatlara hususi damgalı pasaport düzenlenmesine dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen "yeşil pasaport" verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Bu kapsamda, barolar düzenleyecekleri talep formlarını onaylayacak kişilere ait imza sirküleri ve mühür örneklerini bulundukları yerin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek talep formlarını onaylayacak kişilerin bilgileri ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bildirilecek.

Barolarda veya Türkiye Barolar Birliğinde yetkilendirilen kişi veya kişiler tarafından imzalanmamış talep formları işleme alınmayacak.

Başvuru sahibi avukatlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun Millete ve Devlete Karşı Suçlar, Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Milli Savunmaya Karşı Suçlar, Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma veya kovuşturma bulunup bulunmadığı bilgisi talep üzerine, Adalet Bakanlığı tarafından elektronik ortamda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilecek. 

EN AZ 15 YILLIK AVUKATLAR ALABİLECEK

Yönetmeliğe göre, baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar yeşil pasaport için başvuruda bulunabilecek.

Başvuru sahibinin baro levhasına yazılı ve avukatlık mesleğindeki kıdeminin 15 yıl ve üzeri olduğu baro başkanlığı veya Türkiye Barolar Birliği tarafından tespit edilerek talep formu düzenlenecek.

Avukatlık kıdeminin hesabında baro levhasında yazılı olarak geçirilen süre esas alınacak. Kıdem hesabında kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüslerinde asli ve sürekli olarak avukatlık görevinde geçirilen süre de dikkate alınacak.

Başvuru sahibi avukat, pasaport talep formu ve diğer belgelerle birlikte ilgili pasaport birimine başvuracak.

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesi, iletilmesi veya doğrulanmasına ilişkin hususları belirlemeye İçişleri Bakanlığı yetkili olacak.

Hususi damgalı pasaport düzenlenmesine yönelik kanunda belirtilen şartlardan herhangi birinin kaybedilmesi halinde pasaport hamili pasaportunu iade etmekle yükümlü bulunacak.

Söz konusu durumun baro başkanlığı veya Türkiye Barolar Birliği tarafından tespit edilmesi halinde ise derhal pasaport birimine bildirilecek.

Talep formunda eksik, yanlış veya yanıltıcı beyana yer verilmesi halinde doğabilecek sorumluluk başvuru sahibi ile talep formunu imzalayan kişilere ait olacak.

Yayımı tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin ortaya çıkan tereddütler bakanlık tarafından giderilecek.

15 yıllık baroya kayıtlı avukatlar yeşil pasaport alabilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

arff ~ 4 yıl önce
bize de verilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Bu uluslar arası anlaşmaya uyulma(ma)sı yüzünden artık yeşil pasapaortun da anlamı kalmadı. Bu devletin verdiği bir hak değil Muhatap ülkenin kabul ettiği bir haktı. Sadece devlet memurları içindi. Artık bir anlamı kalmadı çünkü bu kural tanımaz uygulamalar yüzünden artık karşı taraf vize istiyor. Derhal bu başabuyruk uygulamadan vazgeçilmelidir. Yıllarca devlete görev yapan memurları ayrıcalığından ettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 4 yıl önce
Akepe partisi bir alanda daha ülke itibarını yok etti.
Gurbetci ~ 4 yıl önce
Dogrusunuz,SHGM tarafindan verilen ucus lisanslarinizda avrupada gecmiyor,bence haklilar cunku burda egitimdede is basvurusundada turkiye gibi torpil yok,yani real pilots.
Plt ~ 4 yıl önce
Turizmci ve havacı hariç herkişte yeşil pasaport olacak sanırım..haklılar tabi,biz hariç herkese lazım yeşil pass...lakin ab de boş durmuyor,senin burada peynir ekmek gb dağıttığını bildiği için yakında başlar kota!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avukat napsın yeşili ~ 4 yıl önce
Pilota vermiyorsunuz , avukat ne yapsın yeşil pasaportu anlamsız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Entresan! ~ 4 yıl önce
Havacılara yok öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademisyen ~ 4 yıl önce
Vakıf üniversitelerindeki akademisyenlere hala vermediler ama avukatlara verdiler ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 4 yıl önce
Neden acaba? Avukat acilen Paris'teki bir velayet davasına mı gidecek yoksa hakim Nairobi'deki bir yolsuzluk davasına mı gidecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 4 yıl önce
Yakında yeşil pasaportun anlamı kalmayacak. Önüne gelene verildiği için AB'nin yeşil pasaporta da vize koyması an meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ranger ~ 4 yıl önce
Ihracatciya Yesil Pasaport, Avukata Yesil Pasaport! Goreceksiniz, TR'ye vize uygulayan ulkeler bu durumu goruyorlar ve yakinda Yesil Pasaportlu'lara da vize koyacaklar. Bizimkilerde bunu asmak icin Pembe Pasaport uyduracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harun ~ 4 yıl önce
Mimarların, Mühendislerin, doktorların, veterinerlerin, vs,vs ne eksiği var avukatlardan...Böyle saçma yasa mı olur...Bir meslek gurubuna neden ayrıcalık tanınıyor.? Sorarsan herkes eşitlik peşinde ama herkes kendine ayrıcalık peşinde koşuyor...Sevsinler sizin eşitlik anlayışınızı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000