31 Mart 2011, Perşembe 08:48:26

ICF HAVAALANI DÖRT DÖRTLÜK

Antalya Havalimanı'nı işleten ICF Airports, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgesini aldı.
  • Belgeyi internetten verdiler herhalde. Denetmenin gidip incelediğini hiç tahmin etmiyorum. AYT bunu aldıysa o zaman Batman havalimanı da alır.
  • Skytrax 2011 havaalanı ödülleri de verildi. En iyi havaalanı Hong Kong seçildi. Geçen senenin Güney Avrupa birincisi AHL listeye giremedi.
  • Gelde Antalya Havalimanınan ICF işletme kalitesini bi görde yorum yap !! Öyle boşa sallmakla olmuyor .!! Denildigi gibide 'ICF de İŞLETDİGİ ALANLARDA DÖRT DÖRTLÜK '' Kıskanmamak lazım ama demi !!
  • ülkemizde bu belgeler o kadar kolay alınıyor ki, Antalya Havalimanını işletmesinin bana göre bu belgelerden bir tanesini alması biraz zor ama belge sahibi....
ICF Airports aldığı bu belgeyle havacılık sektöründe dört TSE standardına sahip tek firma oldu. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, belgeyi düzenlenen törenle ICF Genel Müdürü Alexander Laukenmann ve ICF Airports Kalite Müdürü Musa Güngören'e teslim etti.

Törende konuşan ICF Airports Kalite Müdürü Musa Güngören, Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi belgesini almaya hak kazanmalarının en önemli nedenin yolculardan gelen talep ve şikâyetleri göz önüne alarak strateji oluşturmalarının olduğunu söyledi. ICF Airports'un ulusal ve uluslararası standartlara uygun terminal hizmetleri sunduğunu belirten Güngören, "Bu doğrultuda toplam kalite anlayışının devamı olarak modern yönetim anlayışını ve müşteri memnuniyetini, iş sağlığı ve güvenliğine verdiğimiz önemi, doğal ve sosyal çevreye olan duyarlılığımızı da kararlılıkla hayata geçirdik." dedi.

Belgeyi almaktan gurur duyduklarını dile getiren ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann da "Müşterilerimize, çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza daha iyi hizmet verebilmek açısından bu standartlara sahip olmayı çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Stratejilerini bu standartlara paralel oluşturarak Türk sivil havacılık sektöründe diğer firmalara da örnek olacaklarını ifade eden Laukenmann, şunları kaydetti: "ICF, Antalya Havalimanı'nın işletmesini aldığı 2007'den beri kaliteye odaklandı. Müşteri ilişkisine önem vererek bu belgeyi almaya hak kazandı. Şu anda Türkiye'de dört ISO standardına sahip olan havacılık sektöründeki tek ve tüm sektörlerdeki 25 kuruluştan biriyiz." ifadelerini kullandı.

'ICF DÖRT DÖRTLÜK BİR ŞİRKET'
Belgeyi takdim eden TSE Başkanı Hulusi Şentürk de yaptığı konuşmada, ICF'in kalite konusunda duyarlılığını sergileyerek ilgili standardın şartlarını yerine getirmek ve bu yönetim sistemini kurabilmek için birçok alt yapı iyileştirmesi yaptığını bildirdi.

Çalışanlarına yoğun eğitim aldırarak büyük bir emek harcadığını ifade eden Şentürk, "ICF yönetimini vizyonu ve kararlılığı nedeniyle bir kaliteci olarak tebrik ediyorum. Bugün aldıkları Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi ile dördüncü kalite belgelerine kavuştu. Böylece dört dörtlük bir şirket ortaya çıkmış oldu. Havacılık sektöründe bu belgeyi alan ilk kuruluş olmaları nedeniyle ayrıca kendilerini kutluyorum." şeklinde konuştu.

Kalitenin tüm sektörler ve hizmet kollarında çok önemli bir kavram olduğuna dikkat çeken Şentürk, havacılıkta kalitenin öneminin daha da arttığını vurguladı. Havacılıkta hata yapılmasının tolere edilemeyeceğinin altını çizen TSE Başkanı, şöyle devam etti: "Bu yüzden 'sıfır hata'nın mutlaka yakalanması gereken bir sektör. Çok yoğun bir rekabetin yaşandığı havacılık sektöründe, hizmet kalitesini müşterilerin beklentileri doğrultusunda artıramayan kuruluşlar zor durumda kalabiliyor. Ancak müşteri memnuniyeti gibi hatasız hizmet ve sürekli gelişmeyi hedefleyen bir sistemi benimseyen işletmeler ise sürdürülebilir başarıyı elde edebiliyor. ICF, yenilikçi yaklaşımıyla yerel ekonomilerin büyümesine önemli katkıda bulunuyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası ölçekteki girişimleriyle Antalya'nın bağlantı merkezi olması yolundaki çabalarını da sürdürüyor."

ICF Airports, geçen yılın şubat ayında iş sağlığına ve güvenliğine verdiği önem, doğal ve sosyal çevreye olan duyarlılığı nedeniyle 'Entegre Yönetim Sistemleri' belgesini almıştı. Sahip olduğu TS ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS TS 18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO EN 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemleri ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgeleriyle ICF Airports havacılık sektöründe dört TSE belgesine sahip tek firma oldu.

ICF HAVAALANI DÖRT DÖRTLÜK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Belgeyi internetten verdiler herhalde. Denetmenin gidip incelediğini hiç tahmin etmiyorum. AYT bunu aldıysa o zaman Batman havalimanı da alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Skytrax 2011 havaalanı ödülleri de verildi. En iyi havaalanı Hong Kong seçildi. Geçen senenin Güney Avrupa birincisi AHL listeye giremedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gelde Antalya Havalimanınan ICF işletme kalitesini bi görde yorum yap !! Öyle boşa sallmakla olmuyor .!! Denildigi gibide 'ICF de İŞLETDİGİ ALANLARDA DÖRT DÖRTLÜK '' Kıskanmamak lazım ama demi !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülkemizde bu belgeler o kadar kolay alınıyor ki, Antalya Havalimanını işletmesinin bana göre bu belgelerden bir tanesini alması biraz zor ama belge sahibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000