15 Temmuz 2009, Çarşamba 14:44:02

"Uçaklarımızda sorun yok!"

Geçtiğimiz gün dikey stabilizenin tam önünde, kabin tavanında delik açılan Southwest Airlines’a ait Boeing 737-300 uçağından dolayı filosundaki 737-300’ler üzerinde inceleme yapan şirket uçaklarında herhangi bir sorun olmadığını açıkladı.
  • Aralik'ta Southwestle Oakland - Seattle uctum, ucak resmen dokuluyordu. Gordugum en kotu havayolu sirketi bugune kadar. Koltuk numarasi bile vermiyorlar, buldugunuz yere oturuyorsunuz. Hostesler 80 yasinda, ucaklar da hemen hemen onlarla yasit.

Kazaları araştıran kurum olan Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (The National Transportation Safety Board, NTSB) , kabin basıncının düşmesine ve oksijen maskelerinin açılmasına sebep olan bu delikle ilgili ayrı bir araştırma dosyası açtı.

Güvenlik kurulu, FAA ve Boeing yapısal raporların ellerinde olduğunu ve en kısa sürede bu deliğin açılmasına neden olan şeyin bulunacağını belirtti.

FAA yetkilisi, Southwest’a ait bu uçağa uygulanan tüm FAA güvenlik direktiflerini ve uçağın bakım geçmişini dikkatlice inceleyeceklerini söyledi.

Southwest Airlines, bu yılın başında 2006-07 yılında yapılması gereken gövde çatlakları incelemesini yapmadığı için Amerikan Hükümeti’ne 7.5 milyon dolar ödemişti. Southwest ayrıca uçakla ilgili federal gereklilikleri yerine getirdiklerini belirtirken, yetkililer de henüz uçakta açılan delikle bakım uygulamaları arasında bir ilişki kurmadı.

Ayrıca FAA, Boeing 737’lerde bazı yapısal incelemeler tavsiyelerinde bulunmuştu ancak özel olarak deliğin açıldığı bölgeyle ilgili herhangi bir tavsiyesi bulunmamakta.

"Uçaklarımızda sorun yok!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aralik'ta Southwestle Oakland - Seattle uctum, ucak resmen dokuluyordu. Gordugum en kotu havayolu sirketi bugune kadar. Koltuk numarasi bile vermiyorlar, buldugunuz yere oturuyorsunuz. Hostesler 80 yasinda, ucaklar da hemen hemen onlarla yasit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000