13 Mart 2012, Salı 08:20:48

İSTATİSTİKLER KORKUTTU

Elektronik cihazlar uçakları ne kadar etkiliyor? New York Times gazetesi hazırladığı dosyada çarpıcı sonuçlara ulaştı...
  • Cep telefonlari herhangi bir baz istasyonundan sinyal alamadiginda normalde yolladigindan cok daha fazla guclu sinyal gondererek iletisim kurmaya cabalar. Normal sartlarda tehlike arz etmeyecek olan telefonun sinyal gucu, ucak yukseldikce ve baz istasyonlarindan uzaklastikca artmakta (100-200 kat civari idi yanilmiyorsam), ayni ucak icerisinde 150 adet telefonun da acik oldugu ve sinyal almaya calistigi bir ortamda tehlike arz etmeye baslamaktadir. Bazi 777'lerde telefon kullanilabilmesinin sebebi, ucaga baz istasyonu yerlestirilmesi ve dusuk sinyal gucu ile iletisim kurulabilmesidir.
  • birgün çantamı hazırlarken telefonum elektrikli traş makinemin yanında duruyordu. telefon çaldı ve traş makinesi çalışmaya başladı. inanamadım. sonra tekrar denedim. telefon çalınca traş makinesi de çalışmaya başlıyordu. Şimdi telefonun uçağa etkisi yoktur diyenler bir düşünsün bakalım elektronik ve etkilenebilecek birşeyler var mı uçakta. Uçakta telefonunu açan geri.ekalıları da ayrıca tebrik ediyorum
  • cep telefonunundan uçak bozulur arkadas bilmeden yorumlama
  • Cep telefonlari bu esnada yuzlerce operatorun baz istasyonunu gereksiz mesgul ediyorlar o yuzden kapatiliyor. Ucus guvenligiyle bir alakasi yok. Cep telefonundan ucak bozulmaz. Nesi bozulacak?
ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi manyetik dalgaların uçakları kötü yönde etkilemesi konusunu masaya yatırdı.

Kalkış ve inişler sırasında cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların kapatılmasını araştıran gazete bunun neden gerekli olduğunun kesin olarak bilinmediğini öne sürdü. Gazete iddialarını ABD Ulusal Havacılık Dairesi'ne (FAA) dayandırdı. Dairenin istatistiklerine göre 2010 yılında ülkede 712 milyon kişi uçakla seyahat etti. Bu kişilerin yüzde 1'inin yani Boeing 737 başına iki kişinin cep telefonu veya dizüstü bilgisayarını kapatmadığı veya kapatmayı unuttuğu iddiası baz alındı. Sonuç olarak 11 milyon uçuşta 7 milyon kişinin, diğer yolcuları tehlikeye attığı öne sürüldü.

Yasak devam edecek
Ancak 2010 yılında uçakta teknolojik alet kullanmaktan ileri gelen bir kaza yaşanmadı. 2009, 2008 ve 2007 yıllarına bakıldığında da böyle bir kazanın kayıtlara geçmediği görüldü. FAA sözcüsü Les Dorr, 2006'da yapılan bir araştırmada elektronik cihazların uçakları kötü yönde etkilediğine ilişkin kesin bir kanıt bulunmadığını söyledi. Bu nedenle de uçaklardaki yasağın kesin bir kanıt bulunana kadar devam edeceğini açıkladı.

Milliyet
İSTATİSTİKLER KORKUTTU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Cep telefonlari herhangi bir baz istasyonundan sinyal alamadiginda normalde yolladigindan cok daha fazla guclu sinyal gondererek iletisim kurmaya cabalar. Normal sartlarda tehlike arz etmeyecek olan telefonun sinyal gucu, ucak yukseldikce ve baz istasyonlarindan uzaklastikca artmakta (100-200 kat civari idi yanilmiyorsam), ayni ucak icerisinde 150 adet telefonun da acik oldugu ve sinyal almaya calistigi bir ortamda tehlike arz etmeye baslamaktadir. Bazi 777'lerde telefon kullanilabilmesinin sebebi, ucaga baz istasyonu yerlestirilmesi ve dusuk sinyal gucu ile iletisim kurulabilmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birgün çantamı hazırlarken telefonum elektrikli traş makinemin yanında duruyordu. telefon çaldı ve traş makinesi çalışmaya başladı. inanamadım. sonra tekrar denedim. telefon çalınca traş makinesi de çalışmaya başlıyordu. Şimdi telefonun uçağa etkisi yoktur diyenler bir düşünsün bakalım elektronik ve etkilenebilecek birşeyler var mı uçakta. Uçakta telefonunu açan geri.ekalıları da ayrıca tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cep telefonunundan uçak bozulur arkadas bilmeden yorumlama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cep telefonlari bu esnada yuzlerce operatorun baz istasyonunu gereksiz mesgul ediyorlar o yuzden kapatiliyor. Ucus guvenligiyle bir alakasi yok. Cep telefonundan ucak bozulmaz. Nesi bozulacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000