03 Temmuz 2013, Çarşamba 16:12:31

ESENBOĞA'DA 210 BİN TL'LİK ESRAR YAKALANDI!

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yapılan kontrollerde piyasa değeri 210 bin lira olan 8 bin 640 gram esrar ele geçirildi.
  • bir gariplik var.8 kilosu nasıl 210bin tl oluyor ?
  • 8kilo esrar 210 bin lira :) oldu gözlerim doldu. En fazla 40-50 bin liralık bir miktar ama polisimizi dostlar iş başında görsün 500 milyon dolarlık esrar diyelim bari.
  • Örneğin Antalya ve ya Dalaman,İzmir gümrüğü..Ya milyonlarca turistin geldiği ve eğlence sektörünün merkezlerinden olan bu şehirlere günde yüzlerce uçak geliyor Avrupa'dan. Söyler misiniz hap yakalama oranları nedir? Bırakın onu hiç köpekli denetim yapılıyor mu? Söylenecek çok laf var da,kusura bakmayın tek şunu der şunu söylerim,Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır..
  • Ya bu yakalanan miktar Türkiye'nin her hangi bir yerinde bırakın projeli çalışmayı,normal rutin kontrollerde yakalanan çok az bir miktar.Sırf Diyarbakır Adana ve ya Ankara'da bir kerede tonlarcasının yakalandığı düşünülürse,bu 8kilo devede kulak kalır.Ama bu maalesef İstanbul haricindeki şehirlerimizin havalimanı gümrükleri pek işini yapmadıklarından,böyle bir şey şansına da denk gelince yaldızlı bir reklam malzemesi olmaktan öteye gidilemiyor..

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatları doğrultusunda kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini en üst düzeyde sürdürüyor. Avrupa ülkelerine kıyasla uyuşturucu ticaretinde transit ülke olarak kullanılan Türkiye, son yıllarda yapılan araştırmalara göre artık sadece transit ülke değil hedef ülke konumunda. Türkiye'de yapılan çalışmalar sonrası ele geçirilen uyuşturucu maddelerin transit amaçlı değil iç pazara sürüldüğünün tespit edilmesi tehlikenin önemini gözler önüne seriyor.

Türkiye'de her yıl artan uyuşturucu operasyonlarında, geçen yıl olduğu gibi 2013'te de büyük başarılar elde edildi. Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri ve Esenboğa Gümrük Müdürlüğü personelinin ortak çalışmaları doğrultusunda uyuşturucudan, cep telefonuna, vitaminden, fotoğraf makinesine kadar birçok çeşit elektronik veya ticari mahiyette eşyalar ekiplerin engeline takıldı.

Esenboğa'da yapılan kontrollerde piyasa değeri yaklaşık 210 bin lira olan ve esrar olarak bilinen 8 bin 640 gram Marihuana'ya el konuldu. Hollanda'dan Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan yabancı uyruklu bir yolcu takibe alındı. Yolcunun eşyalarında, bagaj kontrolü sırasında x-ray cihazında yoğunluk görüldü. Bunun üzerine narkotik dedektör köpekleri Emelly ve Dolly valizleri tek tek inceledi ve uyuşturucu maddelere el konuldu.

Kontroller sırasında, piyasa değeri yaklaşık 35 bin lira olan aralarında pahalı markalarında olduğu 17 cep telefonu, 2 fotoğraf makinesi ve aksamları ele geçirildi.

Eşyalara el konulmasının ardından şüpheliler, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

ESENBOĞA'DA 210 BİN TL'LİK ESRAR YAKALANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

garip ~ 11 yıl önce
bir gariplik var.8 kilosu nasıl 210bin tl oluyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
8kilo esrar 210 bin lira :) oldu gözlerim doldu. En fazla 40-50 bin liralık bir miktar ama polisimizi dostlar iş başında görsün 500 milyon dolarlık esrar diyelim bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler'ım iyi oku ~ 11 yıl önce
Polis mi yakalamış? ayrıca bunun piyasa değeri taş çatlasın 20bin tl..
vatandaş ~ 11 yıl önce
Örneğin Antalya ve ya Dalaman,İzmir gümrüğü..Ya milyonlarca turistin geldiği ve eğlence sektörünün merkezlerinden olan bu şehirlere günde yüzlerce uçak geliyor Avrupa'dan. Söyler misiniz hap yakalama oranları nedir? Bırakın onu hiç köpekli denetim yapılıyor mu? Söylenecek çok laf var da,kusura bakmayın tek şunu der şunu söylerim,Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Ya bu yakalanan miktar Türkiye'nin her hangi bir yerinde bırakın projeli çalışmayı,normal rutin kontrollerde yakalanan çok az bir miktar.Sırf Diyarbakır Adana ve ya Ankara'da bir kerede tonlarcasının yakalandığı düşünülürse,bu 8kilo devede kulak kalır.Ama bu maalesef İstanbul haricindeki şehirlerimizin havalimanı gümrükleri pek işini yapmadıklarından,böyle bir şey şansına da denk gelince yaldızlı bir reklam malzemesi olmaktan öteye gidilemiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000