09 Eylül 2013, Pazartesi 08:20:37

ESENBOĞA İÇİN HAVAİ FİŞEK AYARI

Esenboğa Havalimanı yaklaşım hatları üzerinde, havalimanı civarı ve uçuş paterni bölgelerinde havai fişek atımı uçuş ve can güvenliği açısından tehlikeli olduğundan yasaklandı...
  • Uçakların vızır vızır Esenboğa'ya alçaldığı Keçiören'de çatır çatır havai fişek atılıyor gece saat 24:00'ten sonra bile.

Ankara Valiliği, havai fişek kullanımı ve atılmasındaki usul ve esaslarla ilgili düzenlemeler yaptı. Vali Alâaddin Yüksel, yayımladığı genelge ile izinsiz ve çevreyi rahatsız edecek şekilde havai fişek atılmasının önlenmesini istedi.

Buna göre;

Havai fişek atılması sonucunda meydana gelen yüksek ses ve gürültünün insanlarda işitme sağlığı ve bazı kritik sağlık etkilerine neden olabileceği ile gürültüye hassas yapı ve mekânlarda da olumsuzluklar yaratabileceği nedeniyle Ulusal bayramlar, milli günler, mahalli kurtuluş günlerinde ve ulusal ve uluslar arası toplantı ve kongreler gibi istisnai durumlar ve yasal olarak verilen izinler dışında havai fişek atılmasına izin verilmeyecektir.

Her türlü havai fişek atımında, ateşleyici belgesi sahibi kişilerin sorumluluğunda ve çevre güvenliği alınması suretiyle kullanıma izin verilecek olup, havai fişek atışı için belgesi olmayan ya da belgeleri eksik veya mevzuata uygun olmayan kişilere ateşleme yaptıramayacaktır.

Kamu genel sağlığı ile halkın huzur ve güvenliğinin temini bakımından havai fişek atılması uygulaması saat 22.00'den sonra kesinlikle yapılmayacaktır.

Esenboğa Havalimanı yaklaşım hatları üzerinde, havalimanı civarı ve uçuş paterni bölgelerinde havai fişek atımı uçuş güvenliği ve can emniyeti açısından tehlikeli olduğundan yasaktır." (Haber7)

ESENBOĞA İÇİN HAVAİ FİŞEK AYARI

Yorumlar

ESB ~ 11 yıl önce
Uçakların vızır vızır Esenboğa'ya alçaldığı Keçiören'de çatır çatır havai fişek atılıyor gece saat 24:00'ten sonra bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000