27 Nisan 2008, Pazar 08:54:42

Gazipaşa için seferber oldular

Uzun yıllardır atıl duran Alanya Gazipaşa Havaalanı ihalesi yapılıp sözleşmesinin imzalanmasına rağmen bürokratik engel yüzünden sürekli gecikiyor.

Mevcut pistin uzunluğu 1825, genişliği de 30 metre. Gece iniş-kalkış sağlayacak ışıklandırma sistemi yok. Emniyetli bir operasyon için pistin uzunluğunun 2200, genişliğin de 45 metreye mutlaka çıkarılması gerekirken DHMİ’nin kararsız davranması, havaalanına umut bağlayan esnafı ve bölgenin turizm potansiyelini çıkmaza sokuyor. Atatürk, Esenboğa ve Adnan Menderes Havalimanları’nın taahhüt sürelerinden önce tamamlayıp işletmeye alan TAV’ın kazandığı Gazipaşa Havalimanı için gecikmenin bürokrasi kanalındaki tıkanma, Cumhurbaşkanlığı seviyesine kadar taşındı.

Antalya-Alanya arasındaki uzaklık ve her yıl karayollarında yaşanan kazalar Alanya turizminin hak ettiği seviyeye çıkmasını engelliyor. Gerçek bir turizm cenneti olan mavi bayraklı sahili ile ünlü Alanya, havaalanının devreye girmemesi nedeniyle kalkınamıyor. Gelen turist sayısı kısıtlı kalırken, yapılan mükemmel yatırımlar da havaalanının gecikmesi nedeniyle istenen doluluğu yakalayamıyor.

Gazipaşa Havaalanı hemen pistinin genişletilmesi ve uzatılması, yeni bir terminal binasının yapılması ile bölgeye inanılmaz bir canlılık getirecek. İkinci aşamada farklı yönde ikinci bir pist yapılması ile Alanya çevresindeki geniş bir bölgenin yaşamını değiştirecek. Ayrıca stratejik olarak Gazipaşa’nın büyütülmesi ile başta Kıbrıs olmak üzere geniş bir alanda ekonomik hareketlilik yaratacak. Havaalanı ile ilgili yatırımların şeklinin her nedense DHMİ tarafından geciktirilmesi, bölgede neredeyse esnaf isyanına yol açacak hale geldi. Başta belediye başkanı olmak üzere tüm parti başkanlarına kadar herkes Gazipaşa için ayaklanmış durumda.

Gazipaşa için seferber oldular

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000