04 Eylül 2018, Salı 15:50:40

Çukurova Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Adana Havalimanı ve Çukurova Havalimanı'nı ziyaret etti.
  • Sayın Genel Müdürün arkasındaki sn başkanın duruşuna bakın, sanki genel müdür kendisi.
  • tek soru..mevcut adana şakirpaşa havalimani etrafinda gerek pist gerekse terminal ve diğer ihtiyaçlar için genişleme alani var miydi vardi peki neden bu şekilde yapilmadi da havalimani adana ili sinirlarindan alinip mersin il sinirlari içerisine dahil edildi acaba..mevcut adana şakirpaşa havalimani alt yapisi hazir faal merkezikonumda her yere hemen ulaşilabilir bir konumdadir sadece genişleyeceksin o kadar..anteppiler gibi olamadik bakin antepliler havalimanlarini birakmadilar maraşa ortak kullanim havalimani yapilacakti..antepliler ayağa kalktilar proje iptal oldu..ya..antebe mevcut havlimanina yeni terminal yapildi maraşa da
  • adana havalimanı bunu haketmiyor yöneten kötü olunca herşey kötü oluyor.
  • Bu havalimanı artık ne işe yarayacaksa ?
  • Öncelikle Ülkenin en güzel havalimanı olamayacak maalesef, çünkü yapımı devam eden IGA şu an olduğu gibi bittiğinde de Ülkemin starı olacak. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki pisti olan çukurova bölgesel havalimanının bir pisti geçen sene iptal edildi. Diger yandan Dsı tarafından ilk verilen zemin etüd raporunda olumsuz sonuç olduğu için Ülkemin kaynakları maalesef altı su olan pist alanının kurutulmasina çok büyük maddi kaynak aktarıldı, şimdiye kadar bitmemesinin en büyük nedeni budur, oysaki mevcut havalimanının genişlemesi için jandarmayı kendi sınırına çekmiş, piste ek paralel pist için tüm altyapı oluşturulmuş istimlak işlemleri yapılarak başlama noktasına gelmişti yani yine Ulkmein en problemsiz pistine sahip olan ve genişlemesi için Ulkmein kaynakları kullanılan adana havalimanı bir çok projeyi çöpe atmıştır. Funda Ocak Dhmi genel müdürleri arasında gelmiş geçmiş en iyi vizyona sahip bir bürokrat gerek enerjisiyle gerek caliskanligiyla gerekse personelle olan sıcak ilişkisiyle, ancak adana havalimanının çukurova bölgesel havalimanının açılmasıyla birlikte kapanma noktasına getiren başmüdür için ise aynı şeyleri söylemek mümkün olmayacak, üst yönetim olarak gerek kendi personeli gerekse diğer kurum kuruluş personeli ile hicbir şekilde arası iyi olmayan bir kişi, kendi olumsuz duruşunun eseri olan mutsuz personeli ile olumsuz bir tablo cizdiginden, gittiği heryerde sıcak görüntüler veren ve kendisinin de en üstü pozisyonunda olan sevdiğim değer verdiğim Funda Ocak Adana ya inmeden önce personelin kendisini karşılamasını istememiş, yazık bir insan nelere sebep oluyor
  • Ne kadar gereksiz bir yatirim. 20-25 km yakininda her turlu buyumeye acik bir havaalani var..buraya harcanan paranin 3/1 ile Adana havaalani dunya standartlarina ulasirdi.
  • Dhmi'nin kıymetli ve değerli çalışanları emeklilik güzel birşeydir. Genç ve eğitimli insanların önünü açın artık.
  • Bu çalışmalar çok güzel ancak DHMİ yönetimi biraz da ülkemizin hava sahasının kulanım bedeli olarak Eurocontrol teşkilatının bize tahsis ettiği ancak bizim ilgisizlik yüzünden geri gönderdiğimiz yüz milyonlara Euro nun ülke ekonomisinde kalması için çaba göstermeli.
  • Kaç yıldır yüzde 40? Çivi çaksalar yüzde 41 olacak inşallah
  • Çukurova bitince Adana Havalimanı ne olacak ?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Adana Havalimanı ve Çukurova Havalimanı'nı ziyaret etti.

Çukurova Havalimanı'nın alt yapı işlerinin yüzde 40'ının tamamlandığını belirten Ocak, tamamlandığında ülkenin en güzel havalimanı olacağını ifade etti.

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak sözlerine şöyle devam etti;

"Bugün Adana Havalimanı’mızda görev yapan kıymetli mesai arkadaşlarımızla bir araya gelip, kendileriyle sohbet ettik, faaliyetler hakkında bilgi aldık.

Daha sonra Çukurova Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapımı ile Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesisleri Yapımı inşaatında incelemelerde bulunduk, hızlı bir şekilde devam eden çalışmaları denetledik.

Tamamlandığında ülkemizin en güzel havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanı’nın altyapı işi yüzde  %40 seviyesine ulaşmış durumda.

İş kapsamında 3500 x 60 m ebatlarında pist, 3500 x 45 paralel taksiyolu, 1000 x 240 ebadında 40 uçak kapasiteli apron, Ayrıca kargo ve özel uçaklar apronunun yapımı süratli bir şekilde devam ediyor.

Üstyapı tesisleri işi kapsamında ise 200.000 m2, 10 milyon kapasiteli terminal binası, 120.000 m2 yarı açık otopark, 11 adet yolcu köprüsü,  Garaj, itfaiye, güç merkezi vb. destek binaları bulunuyor.  07.05.2018 tarihinde yer teslimi yapılmış olan inşaatta çalışmalar devam ediyor."









Çukurova Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Davut ~ 6 yıl önce
Sayın Genel Müdürün arkasındaki sn başkanın duruşuna bakın, sanki genel müdür kendisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
tek soru..mevcut adana şakirpaşa havalimani etrafinda gerek pist gerekse terminal ve diğer ihtiyaçlar için genişleme alani var miydi vardi peki neden bu şekilde yapilmadi da havalimani adana ili sinirlarindan alinip mersin il sinirlari içerisine dahil edildi acaba..mevcut adana şakirpaşa havalimani alt yapisi hazir faal merkezikonumda her yere hemen ulaşilabilir bir konumdadir sadece genişleyeceksin o kadar..anteppiler gibi olamadik bakin antepliler havalimanlarini birakmadilar maraşa ortak kullanim havalimani yapilacakti..antepliler ayağa kalktilar proje iptal oldu..ya..antebe mevcut havlimanina yeni terminal yapildi maraşa da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli ~ 6 yıl önce
adana havalimanı bunu haketmiyor yöneten kötü olunca herşey kötü oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çukur ~ 6 yıl önce
Bu havalimanı artık ne işe yarayacaksa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Öncelikle Ülkenin en güzel havalimanı olamayacak maalesef, çünkü yapımı devam eden IGA şu an olduğu gibi bittiğinde de Ülkemin starı olacak. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki pisti olan çukurova bölgesel havalimanının bir pisti geçen sene iptal edildi. Diger yandan Dsı tarafından ilk verilen zemin etüd raporunda olumsuz sonuç olduğu için Ülkemin kaynakları maalesef altı su olan pist alanının kurutulmasina çok büyük maddi kaynak aktarıldı, şimdiye kadar bitmemesinin en büyük nedeni budur, oysaki mevcut havalimanının genişlemesi için jandarmayı kendi sınırına çekmiş, piste ek paralel pist için tüm altyapı oluşturulmuş istimlak işlemleri yapılarak başlama noktasına gelmişti yani yine Ulkmein en problemsiz pistine sahip olan ve genişlemesi için Ulkmein kaynakları kullanılan adana havalimanı bir çok projeyi çöpe atmıştır. Funda Ocak Dhmi genel müdürleri arasında gelmiş geçmiş en iyi vizyona sahip bir bürokrat gerek enerjisiyle gerek caliskanligiyla gerekse personelle olan sıcak ilişkisiyle, ancak adana havalimanının çukurova bölgesel havalimanının açılmasıyla birlikte kapanma noktasına getiren başmüdür için ise aynı şeyleri söylemek mümkün olmayacak, üst yönetim olarak gerek kendi personeli gerekse diğer kurum kuruluş personeli ile hicbir şekilde arası iyi olmayan bir kişi, kendi olumsuz duruşunun eseri olan mutsuz personeli ile olumsuz bir tablo cizdiginden, gittiği heryerde sıcak görüntüler veren ve kendisinin de en üstü pozisyonunda olan sevdiğim değer verdiğim Funda Ocak Adana ya inmeden önce personelin kendisini karşılamasını istememiş, yazık bir insan nelere sebep oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hocam ~ 6 yıl önce
yorumunuzda haklı olduğunuz bir çok nokta var fakat adana havalimanına daha da yatırım yapılmasını doğru bulmuyorum. şehrin göbeğinde kalmış kentsel dönüşümün tam ortasında. yer itibariyle faydası kalmamış bir yapı.
~ 6 yıl önce
Şehir merkezine yakın olması güzel bir özellik hocam, birçok şehrimizde havaalanları şehir merkezlerine çok uzak, toplu taşıma araçları hatta yürüyerek ulaşım yapabiliyorsunuz oturduğunuz semte göre. Istanbul yeni havalimanına izin mesafe bindiğiniz zaman 30 tl ödeyeceksiniz kısa mesafe 12 tl, diğer sehirlermizide havas ve belko gibi araçlara 30 dakikalık seyahat yapmak için 15 tl ödüyoruz bu yüzden adana bu konuda gayet yolcu taraftarı bir havalimanına sahip. Mersin yönüne doğru pistin solunda kalan arazi havaalanı arazisi idi, jandarma orada herhangi bir yapılaşma olmasın diye konuşlanmıştı, adana havalimanına ikinci pisti yaparak terminalleri bahsettiğim araziye taşımak için bir çok istimlak işlemi yapıldı, hatta orada yapılacak yeni terminal binalari için büyük bir arazı daha alınmıştı, jandarma sınırına çekildi terminal binalari yapılacakken ikinci pist için çalışmalara start verilip pistin mersin istikametinde kalan bölgede istimlak çalışmaları ik özel idarei ile yapılmışken zamanın bakanı Kürşat Tüzmen mersine havalimanı yapacağız dediği için hepsi çöpe atıldı, tüm işlemler durduruldu, pistin her iki tarafında kacak binalar aldı başını gitti ve hicbir kuvvet yapılan bu binalaradur diyemiyor, sadece yaklaşma hattına yapılan emniyet binasi traslandi, her geçen gün artan yolcu trafiğine karşı 1938 yılında yapılan ve 1990 li yıllarda tadilat gören terminal binalari yetersiz kalıyor, şu an Tükiye nin en sorunsuz pistine yaklaşma hattına ve hava şartlarına sahip adana havalimanı siyasi hamleler sebebiyle kapanıyor.
Gereksiz... ~ 6 yıl önce
Ne kadar gereksiz bir yatirim. 20-25 km yakininda her turlu buyumeye acik bir havaalani var..buraya harcanan paranin 3/1 ile Adana havaalani dunya standartlarina ulasirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emeklilik ~ 6 yıl önce
Dhmi'nin kıymetli ve değerli çalışanları emeklilik güzel birşeydir. Genç ve eğitimli insanların önünü açın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri verilen Eurolar ~ 6 yıl önce
Bu çalışmalar çok güzel ancak DHMİ yönetimi biraz da ülkemizin hava sahasının kulanım bedeli olarak Eurocontrol teşkilatının bize tahsis ettiği ancak bizim ilgisizlik yüzünden geri gönderdiğimiz yüz milyonlara Euro nun ülke ekonomisinde kalması için çaba göstermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılan hikayesi ~ 6 yıl önce
Kaç yıldır yüzde 40? Çivi çaksalar yüzde 41 olacak inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ada ~ 6 yıl önce
Çukurova bitince Adana Havalimanı ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000