17 Nisan 2020, Cuma 16:15:38

Cemil Acar'a şok! DHMİ'deki görevinden alındı

Tartışmalı bir şekilde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İşletme Dairesi Başkanı görevine atanan Cemil Acar, görevden alındı.
  • Malum cemil bey kurumu çok tanıyan biri değildi ama yanındaki kıymetli dostu Kürşat bey bu atamaların bir kısmında direkt etkide bulundu. Yani ARFF cenahından atananların referansı Kürşat beyin ta kendisidir. Yani Kürşat beyle dost olan' arası iyi olan bir çok kişi makamlarla taltif edildi. Ne diyelim elbet bu devran da biter.
  • Cemil beyin etrafında dolananlar ne yapıyor acaba müdür vekili olduğu halde başkanına kafa tutup koltuğundan eden, müdür olduktan sonrada önce başkan yardımcısı olup sonra feragat eden (?) bilmiş adamımız var
  • ne körüm ne menfaatkarım hiçbir kadro almışlığım ve beklentim de yok. Tek derdim kurumumun hakettiği yere gelmesi. İnsanlar sına girerek müdür ve şef olmamalılar çünkü mesleki tecrübe o sınadaki 50 sorudan ve o sorulara verilen doğru cevaplardan ibaret değil. Otur rapor al, izin al 1 ay sınava çalış sonra yıllarca o işe emek vermiş adamdan 1 soru fazla yap şef ol. Bu mu adalet?
  • Olsun be aldırma, Yaradan yardır. Sanma ki zalimin ettiği kardır. Mazlumun ahı indirir şahı. Herşeyin bir vakti vardır. Yunus Emre
  • Cemil beyin ataması olduktan sonra facebook da birisi, "Cemil'in İşletme Daire Başkanı olduğunu duydum, aklıma Bekri Mustafa’nın “imam” olma hikayesi geldi" diye yazdığını okumuştum. Bekri Mustafa hikayesini bilmiyordum. İnternet ten okuduktan sonra uzun süre güldüğümü, sonrasında DHMİ adına üzüldüğümü hatırlıyorum.
  • böyle adamları nereden arayıp tarayıp bulup da DHMİ teşkilatına sokarlar hiç anlamış değilim back raundu belli bir kişi, olmaz!olmaz!olmaz!rüyasında bile olmaz.
  • Değer mi? Aslan gibi adamsın, kalıbına yazık!
  • Pardon dik duranlar derken her devrin adamı eski personel daire başkanını mı kastediyorsunuz, ya da işletmedeki müdürlükleri vasıfsızlaştıran müdürleri mi? yani muhtemelen meydanda çalışıp dedikodularla kandırılmışsınız. Genel Müdürlükte İşletmede çalışan insanlara bir sorun siz proje tabanlı çalışmak neymiş ne atılımlar yapılmış son 6 ayda size bir anlatsınlar. Cemil bey bürokrasinin yavaşlığını kırmak için gayet kurum için bazı adımları hızlandırmaktan başka birşey yapmamıştır. işletmenin Fazlı Şal'dan sonra düştüğü vasıfsızlıktan kurtaran, tekrar kurum içinde hakettiği itibarı kazanmasını sağlayan insandır Cemil Acar.
  • Sivas ta ordinalyüs müdür var her bilgi üst seviyede bir bilen.Sayın Genel Müdürüm kurtar bizi bir bilenden kurumun itibarı Sivas ta sıfır.
  • ramazanda başlıyor hepsi oruç tutacak

Tartışmalı bir şekilde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İşletme Dairesi Başkanı görevine atanan Cemil Acar, görevden alındı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki görev süresince tartışmalara neden olan ve buradaki Havaalanları Daire Başkanlığı görevinden alınan Cemil Acar, bir süre önce DHMİ İşletme Daire Başkanlığı görevine getirilmişti.

Hakkında rüşvet dahil olmak üzere bir çok iddia bulunan Cemil Acar'ın DHMİ'deki yeni görevi sürpriz olarak değerlendirilmişti. Görevde olduğu süre boyunca bir çok atamaya doğrudan müdahale eden ve tartışmalı görevlendirmeleriyle kurum içerisinde tepkilerin odağı haline gelen Acar, Ulaştırma Bakanlığı'nda rahatsızlığa neden oldu.

Cemil Acar, bir süre önce Ulaştırma Bakanlığı'na getirilen Adil Karaismailoğlu'nun talimatıyla bugün itibariyle görevinden alındı.

©AirportHaber.com

CEMİL ACAR KİMDİR?

1974’te Batman’da doğdu. 1990’da İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, 1991’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, 1996’da Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden, daha sonra Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’ndan Yüksek Mimar Ünvanı alarak mezun oldu.

1998-2005 yılları arasında DHMİ Genel Müdürlüğü İnşaat Daire Başkanlığı’nda havaalanları için çeşitli projelerin hazırlanması ve yapım kontrollükleri yaptı. İstanbul Atatürk Dış Hatlar Terminali Büyütülme Projesi, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali ve Mütemmimleri İşi, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminal İşinde Proje Kontrollüğü, Yapım Kontrollüğü, Kontrol Şefliği görevlerinde bulundu.

2006 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanı olarak atandı.

Son olarak DHMİ'de İşletme Dairesi Başkanlığı'nı yürüttü, bugün itibariyle görevden alındı.

Cemil Acar'a şok! DHMİ'deki görevinden alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Kürşat Beyi unutmayalım ~ 4 yıl önce
Malum cemil bey kurumu çok tanıyan biri değildi ama yanındaki kıymetli dostu Kürşat bey bu atamaların bir kısmında direkt etkide bulundu. Yani ARFF cenahından atananların referansı Kürşat beyin ta kendisidir. Yani Kürşat beyle dost olan' arası iyi olan bir çok kişi makamlarla taltif edildi. Ne diyelim elbet bu devran da biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey yolunda ~ 4 yıl önce
Sıkıntı yok, herşey yolunda dhmi' de
Saklanbaç ~ 4 yıl önce
Cemil beyin etrafında dolananlar ne yapıyor acaba müdür vekili olduğu halde başkanına kafa tutup koltuğundan eden, müdür olduktan sonrada önce başkan yardımcısı olup sonra feragat eden (?) bilmiş adamımız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 4 yıl önce
ne körüm ne menfaatkarım hiçbir kadro almışlığım ve beklentim de yok. Tek derdim kurumumun hakettiği yere gelmesi. İnsanlar sına girerek müdür ve şef olmamalılar çünkü mesleki tecrübe o sınadaki 50 sorudan ve o sorulara verilen doğru cevaplardan ibaret değil. Otur rapor al, izin al 1 ay sınava çalış sonra yıllarca o işe emek vermiş adamdan 1 soru fazla yap şef ol. Bu mu adalet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU YAZDIĞIN ŞAKA OLMALI ~ 4 yıl önce
Can bey bu yazdığınızı lütfen şaka yaptım deyin. Hayatınızda sınava girmemiş biri gibi yazmışsınız. Takdir edersiniz ki sınavlar öyle oluyor. Biri sizden bir soru fazla cevaplar ve o kazanır. Siz sınavı kafanızda nasıl kurguladıysanız ben onu anlamadım. Şunu bekleyebilirsiniz sınavlar sınav ciddiyetine uygun ve adil olsun. Soru ve cevap önceden verilmesin. Haksızlıklar olmasın. Bu hepimizin isteği. Ama sınav olmasın isteği bir çok kimsenin isteği değildir.
Doğru ~ 4 yıl önce
Kesinlikle sizin savunduğunuz gibi yalakalık yaparak, belirli sendikalardan tarikatlardan olanlara mertebelerine göre ünvanlar verilmeli
Bak bak ~ 4 yıl önce
O adam senin yıllarca yapmadığını bir ayda yapmış seni mi yapacaklar
OLSUN BE ~ 4 yıl önce
Olsun be aldırma, Yaradan yardır. Sanma ki zalimin ettiği kardır. Mazlumun ahı indirir şahı. Herşeyin bir vakti vardır. Yunus Emre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatırladım. ~ 4 yıl önce
Cemil beyin ataması olduktan sonra facebook da birisi, "Cemil'in İşletme Daire Başkanı olduğunu duydum, aklıma Bekri Mustafa’nın “imam” olma hikayesi geldi" diye yazdığını okumuştum. Bekri Mustafa hikayesini bilmiyordum. İnternet ten okuduktan sonra uzun süre güldüğümü, sonrasında DHMİ adına üzüldüğümü hatırlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihbar ~ 4 yıl önce
Ali Beyin yazdiklari ve burda yazilan yorumlar ayri ayri birer ihbar niteliginde, kim araştiracak. Acaba araştiran çikacak mi! Sanmam, İnşallah yanılırım!!!???...
Gam Star ~ 4 yıl önce
Bakın şunu açık ve net söylüyorum, bu sektörde veya sektör dışında, buradan açık açık söylüyorum, ve diyorum ki, o face to face diyorum ya geçtim onu, kimse 80 milyon insanın önünde "kimse cemil böyle cemil şöyle" diyemez! Eğer cv'lerinizi ortaya koyacaksak, sizin cv'niz cemil bey cv'si ortaya gelecekse, Allahımın üstüne yemin ederim ki sizin topunuzun cv'leri cemil cv'si önünde diz çöker, tövbe ister:)
Yesün ~ 4 yıl önce
Cv den önce karakter yarıştır bence. Canın karakteri talancılığı herkesin önünde diz çöker
lagari Hasan ~ 4 yıl önce
böyle adamları nereden arayıp tarayıp bulup da DHMİ teşkilatına sokarlar hiç anlamış değilim back raundu belli bir kişi, olmaz!olmaz!olmaz!rüyasında bile olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 4 yıl önce
Değer mi? Aslan gibi adamsın, kalıbına yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 4 yıl önce
Pardon dik duranlar derken her devrin adamı eski personel daire başkanını mı kastediyorsunuz, ya da işletmedeki müdürlükleri vasıfsızlaştıran müdürleri mi? yani muhtemelen meydanda çalışıp dedikodularla kandırılmışsınız. Genel Müdürlükte İşletmede çalışan insanlara bir sorun siz proje tabanlı çalışmak neymiş ne atılımlar yapılmış son 6 ayda size bir anlatsınlar. Cemil bey bürokrasinin yavaşlığını kırmak için gayet kurum için bazı adımları hızlandırmaktan başka birşey yapmamıştır. işletmenin Fazlı Şal'dan sonra düştüğü vasıfsızlıktan kurtaran, tekrar kurum içinde hakettiği itibarı kazanmasını sağlayan insandır Cemil Acar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanalım mı ~ 4 yıl önce
Biz ona İHALE bazlı diyelim. Birileri ihalelerin kac kat fazlasına yenilendiğini sorgular elbet bir gün.
SİVAS ~ 4 yıl önce
Sivas ta ordinalyüs müdür var her bilgi üst seviyede bir bilen.Sayın Genel Müdürüm kurtar bizi bir bilenden kurumun itibarı Sivas ta sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskitufek ~ 4 yıl önce
Tosbağa sen önce Ordinaryus yazmayı öğren. Müdürüm Müdürlerin de Şahidir.
öyle deme ~ 4 yıl önce
ramazanda başlıyor hepsi oruç tutacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000