13 Haziran 2009, Cumartesi 08:10:07

Antalya'da ARFF'ler eğitim aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü, 10-12 Haziran tarihleri arasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Hava Limanı itfaiye birimine yönelik eğitim düzenledi.
  • böyle taleplerin ve dayanışmaların fikir alış verişinde bulunmanın çok çok önemini ve devamını dilerim. Eğitimsiz bir şey olmaz .bizi bizden başka düşünen olmaz. itfaiyeciler can ve mal korur ya bizleri kim korur ?

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü Personeli Eğitmen Şaban Kibar ve İtfaiye Teknikeri Nilüfer Yılmaz katıldığı eğitim çalışmasında Antalya Hava Limanı İtfaiye biriminin 3 ayrı grubuna 3 gün süreyle teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalar da aktarıldı. Yaklaşık 45 kişinin katıldığı ve toplam 18 saat süren eğitimlerde, yangın türleri, bina, elektrik, baca, LPG-LNG tanklarında oluşabilecek yangınlar, araç yangınları ve dumanlı ortamda hareket şekilleri konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

UÇAK YANGINLARINDA BAŞARILI BİR EKİP

DHMİ itfaiye birimine verilen eğitimlerin son derece başarılı geçtiğine değinen Eğitmen Şaban Kibar, "Eğitime katılan arkadaşlarımızın tamamı uçak yangınlarına karşı başarılı bir ekip. Bina, araç, LPG-LNG tanklarında oluşabilecek yangınlar ve elektrik kaynaklı yangınlar konusunda ise biz daha çok örnekle karşılaşıyoruz" dedi. Her yangın türünün farklı önlemi ve müdahale şekli olduğunu belirten Kibar, şunları söyledi:

"Küçük birkaç önlemle büyük bir yangını önleyebiliriz. Yanlış müdahale ile küçük bir yangın önlenemez hale de gelebilir. Bu eğitimlerde nerede, nasıl önlem alınacağı ve nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler aktardık. Antalya Hava Limanı Türkiye'nin en ön önemli hava limanlarından biri.Burada gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışması sonrasında katılımcıların bilgi ve performanslarında gözle görülür bir artış olduğuna inanıyoruz. Eğitim çalışmalarımız resmi ve özel kurumlardan gelen talep doğrultusunda devam edecektir."

Antalya'da ARFF'ler eğitim aldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
böyle taleplerin ve dayanışmaların fikir alış verişinde bulunmanın çok çok önemini ve devamını dilerim. Eğitimsiz bir şey olmaz .bizi bizden başka düşünen olmaz. itfaiyeciler can ve mal korur ya bizleri kim korur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000