17 Nisan 2010, Cumartesi 10:24:01

Antalya Havalimanı'nda açılış heyecanı

Antalya Havalimanı yeni iç hatlar terminali bugün açılıyor. 6 milyon yolcu kapasiteli terminalin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak...

ICF Airports’un 100 milyon avro yatırımla inşa ettiği Antalya Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılıyor. Eski iç hatlar terminalini yenilemek yerine, yenisini inşa eden ICF Airport, yolcuların dış hatlardan iç hatlara tüp geçişle geçmesini sağlayacak.

ICF Airport eski iç hatlar terminali ise yıkıkarak apron sahasına dahil edecek. Yeni iç hatlar terminalini yaptığı için ICF Airports’a, DHMİ tarafından ücret ödenmeyecek, ek süre verilmeyecek. İç hatlar terminali, kira sözleşmesi hükümlerine tabi olarak, uluslararası norm ve standartlarda işletilecek, kira sözleşmesinin konusunu teşkil eden yolcu terminalleri ve mütemmimleri ile birlikte kira dönemi sonunda bakımlı, kullanılabilir, her türlü borç ve taahhütten ari ve bedelsiz olarak DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilecek.

6 milyon yolcuya hizmet verecek olan terminalde 4 körük bulunacak.

Yeni iç hatlar terminalinin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda havacılık yöneticisi katılacak.

Antalya Havalimanı'nda açılış heyecanı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000