23 Nisan 2024, Salı 12:12:12

British Airways Abu Dabi seferlerine başladı

Zayed Uluslararası Havalimanı, British Airways'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye Pazar günü sabah saat 09.14'te iniş yapan ilk uçuşunu karşıladı.

Zayed Uluslararası Havalimanı, British Airways'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye Pazar günü sabah saat 09.14'te iniş yapan ilk uçuşunu karşıladı.

Yolcular ve uçuş ekibi, Zayed Uluslararası Havalimanı'na vardıklarında, 4 yıldır ara verilen bu uçuşta bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Londra ve Abu Dabi şehirlerini birbirine bağlayan bu yeni rota, uluslararası havayollarının bugün uçuşlarını Zayed Uluslararası Havalimanı'ndaki en yeni olanaklarla donatılmış yolcu terminalinden gerçekleştirdiği büyüyen destinasyon listesine eklendi. 

Bu yeni rota, BAE ile Birleşik Krallık arasındaki ticari ve turizm bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir adım olarak, Londra ve Abu Dabi'deki küresel turizm ve iş destinasyonlarını birbirine bağlayan artan uçuş talebine yanıt olarak oluşturuldu.  

Londra Heathrow Havaalanı, Zayed Uluslararası Havaalanı'ndan seyahat eden yolcu sayısı açısından ilk beş destinasyondan biri olup, 2024 yılının ilk çeyreğinde 290.000 yolcu bu rota üzerinden seyahat etti.

Abu Dhabi Havalimanları Genel Müdürü ve CEO'su Elena Sorlini şunları söyledi: 

"Bugün, BAE ile Birleşik Krallık arasındaki seyahati kolaylaştırmak ve iki ülkedeki turizm ve iş sektörlerini geliştirmek amacıyla Zayed Uluslararası Havaalanı'na günlük uçuşlar düzenlemeye başlayan British Airways'i ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz."  

Zayed Uluslararası Havalimanı'nın en yeni olanaklarla donatılmış ve prestijli uluslararası ödüller kazanan yeni yolcu terminali, yolculara sıcak misafirperverliği ve sıcak karşılamasıyla ünlü BAE'nin başkentini tanımak için olağanüstü bir fırsat sunuyor.

British Airways Müşteri Sorumlusu Calum Leeming şunları belirtti: 

"Abu Dabi rotamızın açılışını kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yeni günlük uçuşlarımızla başkent Abu Dabi'yi Londra Heathrow Havaalanı'na ve diğer şehirlere bağlıyoruz. Bu sayede müşterilerimize geniş küresel ağımız içerisinde yeni bir destinasyon daha sunarak Birleşik Arap Emirlikleri ile bağlantı seçeneklerini artırıyoruz."

Leeming, BAE ile Birleşik Krallık arasındaki on yıllardır süregelen yakın ilişkilere atıfta bulunarak, British Airways'in Zayed Uluslararası Havaalanı ile Londra Heathrow Havaalanı arasında günlük uçuşlarını başlatmasının, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeye katkı sağlayacağını vurguladı. (al-ain)

British Airways Abu Dabi seferlerine başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000