05 Nisan 2023, Çarşamba 12:03:30

Anadolujet uçağında hem korku hem tepki

İstanbul-Ordu Giresun seferini yapan Anadolujet’e ait TK7334 sefer sayılı uçak, Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pisti pas geçti.
  • Uçağa her bindiğimde bu kadar yarım akıllı nasıl bir araya gelmiş acaba diye düşünmeden edemiyorum.. Kabin ekibinin işini zorlaştıran mı dersin,laf söz dinlemeyen mi dersin,uçak teker koyar koymaz ayaklanan mı dersin ne ararsan var. Şu ülkede hala havacılık kanunu yok.insanından ne beklersin. Bilet alınca uçak onun oldu sanıyor.
  • Bence uçak bileti alabilmek için küçük bir test uygulanmalı basit matematik, Türkçe ve ağır bir kütle yere vurduğunda ne olduğunu soran gorseller icermeli. Bunları anlamayan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen kişilere bilet satılmamalı ki uçaklar varış meydanından başka yere indiklerinde bunun maliyet olarak şirketlere zarar verdiğini, hiç bir uçağın zorunlu olmadıkça gecikmeyeceģini ve varış meydanına inmeyi hedeflediğini anlayabilsinler. Herkes doktorun yerine doktorluk, muhendisin yerine mühendislik, pilotun yerine pilotluk yapabileceğini sanıyor. Bu tip insanlar çok tuhaf gerçekten. Adam göremediği piste ısrarcı olup yere vursun mu istiyorsunuz, ne istiyorsunuz kardeşim?
  • Paraşüt takmadan da bu yolcuları havalimanına atabilseydik keşke, hedefe hemen varırlardı!
  • Milletin kalite ve kapasitesini gösterir bir örnek.
  • Bizim OCC nin tepkisi de aynı böyle oluyor divert edince.
  • Allah o uçakta olup da tepki gösterenlere akıl fikir versin... Arabaya ilk defa binen ve asfaltta keyif ile giderken bozuk satıhlı tali yola girdiğinde hoplayıp zıplayan araçta tedirgin olan yolcu misali olmuş... Rüzgar o saatlerde 16018G30KT 130V190. kaptan emniyetli görmediği için pas geçti diye teşekkür edeceklerine "o kadar para verdim nasıl inmez beni Samsun'dan Ordu'ya otobüs yolculuğu yapmak zorunda bırakırsın" mantığındaki insanlar maalesef... Yalnız ILS CATI olmasına rağmen miniması 686 feet olduğu için düşük görüş şartları nedeniyle bölgede en fazla pas geçilen veya divert edilen havalimanı olduğunu da, yaşanan her divert olayında haber yaparsanız belki yapılacak iyileştirme çalışmaları için bir katkıda bulunmuş olursunuz.
  • İnsanlar Samsun'a divert edildi diye değil uçak içinde 20dk bekledikleri için isyan ediyorlar.
  • ne beklersin ki mantık yok,
  • Yolcuların uçak içerisinde 20 dakika beklemesi OCC’nin uçak divert edip inene kadar yolcuları ne yapacağıyla ilgili karar alamamış olmasıdır diye tahmin ediyorum. Eskiden OCC uçuş ekibinin operasyonu başarıyla ve emniyetle yürütmesine yardımcı bir birimken bugün geldiğimiz noktada uçuş ekibini daha da sıkıntıya sokan, inişe zorlayan, baskıyla hatalı kararlara sürükleyen bir yapıdadır. Sayın yöneticilere ulaşmak mümkün değil ama buradan okurlarsa diye yazıyorum. OCC acil el atılması gereken bir durumdadır. Dilerseniz pilotlar arasında bir araştırma yağın ve sonuçları kendimiz görün.
  • Merhaba, Bu meydan için DHMİ'nin gerekli teknik eksiklikleri tamamlaması gerekiyor. Bilinen teknik eksiklikker giderildiginde pas geçme yada divert sayısında ciddi azalma olacaktır. İyi günler

İstanbul-Ordu-Giresun seferini yapan Anadolujet’e ait TK7334 sefer sayılı uçak, Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pisti pas geçti. Aniden havalanan uçakta bulunan yolcular kısa süreli korku yaşadı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 23.05’te kalkması planlanan Anadolujet’e ait TK7334 sefer sayılı uçak, 23.30’da kalkış yaptı. Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş için alçalan uçak, kötü hava şartları sebebiyle pisti pas geçti. Aniden havalanan uçağın yolcuları kısa süreli panik yaşadı.

Bazı yolcular çığlık atarken bazıları dua etti. 

Tekrar havalanan uçağın pilotu yolculara, “Kötü hava koşulları sebebiyle Ordu Havalimanı’na inemedik. Rotamızı Samsun’a çevirdik. 15 dakika içinde inmeyi planlıyoruz” anonsu yaptı. 

01.20 sıralarında Samsun-Çarşamba Havalimanı’na inen uçaktaki yolcular, yaklaşık 20 dakika uçakta bekledi. Yolcular bu duruma tepki gösterdi.

Ardından bir saat havalimanında bekleyen yolcular, otobüsler ile Ordu ve Giresun’a sevk edildi.

Anadolujet uçağında hem korku hem tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Teknik Saw ~ 1 yıl önce
Uçağa her bindiğimde bu kadar yarım akıllı nasıl bir araya gelmiş acaba diye düşünmeden edemiyorum.. Kabin ekibinin işini zorlaştıran mı dersin,laf söz dinlemeyen mi dersin,uçak teker koyar koymaz ayaklanan mı dersin ne ararsan var. Şu ülkede hala havacılık kanunu yok.insanından ne beklersin. Bilet alınca uçak onun oldu sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZEKA TESTİ ~ 1 yıl önce
Bence uçak bileti alabilmek için küçük bir test uygulanmalı basit matematik, Türkçe ve ağır bir kütle yere vurduğunda ne olduğunu soran gorseller icermeli. Bunları anlamayan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen kişilere bilet satılmamalı ki uçaklar varış meydanından başka yere indiklerinde bunun maliyet olarak şirketlere zarar verdiğini, hiç bir uçağın zorunlu olmadıkça gecikmeyeceģini ve varış meydanına inmeyi hedeflediğini anlayabilsinler. Herkes doktorun yerine doktorluk, muhendisin yerine mühendislik, pilotun yerine pilotluk yapabileceğini sanıyor. Bu tip insanlar çok tuhaf gerçekten. Adam göremediği piste ısrarcı olup yere vursun mu istiyorsunuz, ne istiyorsunuz kardeşim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ama evet ~ 8 ay önce
bence bu eğitimlere ihtiyacı olan havayolları yöneticileri de var.
Paraşüt lazım bunlara ~ 1 yıl önce
Paraşüt takmadan da bu yolcuları havalimanına atabilseydik keşke, hedefe hemen varırlardı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuuri Ertan ~ 1 yıl önce
Eskiden orduda jump master lık yaptım. Haber verseydiniz hepsini aşağı atardım, hem de tam hedefi tutturarak. İnce ayar Şuuri derlerdi bana, attığım adamlar +- 10 cm şaşmayla yere inerlerdi
Sabır. ~ 1 yıl önce
Milletin kalite ve kapasitesini gösterir bir örnek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 1 yıl önce
Bizim OCC nin tepkisi de aynı böyle oluyor divert edince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRU SÖZ ~ 1 yıl önce
Çok doğru bir yorum olmuş. Yolcuyla aynı tepkiyi veriyorlar, yokcuya hiç kızmamak lazım
oci ~ 8 ay önce
Yolcu zaten onlar
OGU ~ 1 yıl önce
Allah o uçakta olup da tepki gösterenlere akıl fikir versin... Arabaya ilk defa binen ve asfaltta keyif ile giderken bozuk satıhlı tali yola girdiğinde hoplayıp zıplayan araçta tedirgin olan yolcu misali olmuş... Rüzgar o saatlerde 16018G30KT 130V190. kaptan emniyetli görmediği için pas geçti diye teşekkür edeceklerine "o kadar para verdim nasıl inmez beni Samsun'dan Ordu'ya otobüs yolculuğu yapmak zorunda bırakırsın" mantığındaki insanlar maalesef... Yalnız ILS CATI olmasına rağmen miniması 686 feet olduğu için düşük görüş şartları nedeniyle bölgede en fazla pas geçilen veya divert edilen havalimanı olduğunu da, yaşanan her divert olayında haber yaparsanız belki yapılacak iyileştirme çalışmaları için bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güçlü ~ 1 yıl önce
İnsanlar Samsun'a divert edildi diye değil uçak içinde 20dk bekledikleri için isyan ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 1 yıl önce
Hava şartları düzelse ve tekrar OGU için havalansa kimse gık çıkarmaz ama değil mi? Gülü seven dikenine katlanacak... Uçakta beklediği süre "Demek ki OGU'ya dönme ihtimalimiz var" diye sevinmesi gerekenler tantana yapıyor... Ama otobüslerin yolcuları OGU dışında bırakmalarının bir yaptırımı olmalı ve o otobüsler hesap vermeli!...
karadenizli ~ 1 yıl önce
ne beklersin ki mantık yok,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 1 yıl önce
Yolcuların uçak içerisinde 20 dakika beklemesi OCC’nin uçak divert edip inene kadar yolcuları ne yapacağıyla ilgili karar alamamış olmasıdır diye tahmin ediyorum. Eskiden OCC uçuş ekibinin operasyonu başarıyla ve emniyetle yürütmesine yardımcı bir birimken bugün geldiğimiz noktada uçuş ekibini daha da sıkıntıya sokan, inişe zorlayan, baskıyla hatalı kararlara sürükleyen bir yapıdadır. Sayın yöneticilere ulaşmak mümkün değil ama buradan okurlarsa diye yazıyorum. OCC acil el atılması gereken bir durumdadır. Dilerseniz pilotlar arasında bir araştırma yağın ve sonuçları kendimiz görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK HAKLISINIZ ~ 1 yıl önce
Böyle bir araştırma yapmazlar, çünkü gerçeği duymak iatemezler. Yazıklarınıza tamamen katılıyorum, ekip uçuşla meşgul, occ sürekli acars üzerinden taciz ediyor. Yaptıkları seyin emmiyetsizlik yarattığının farkındalar mı bilmiyorum. Muhtemelen değiller.
Çotanak ~ 1 yıl önce
Merhaba, Bu meydan için DHMİ'nin gerekli teknik eksiklikleri tamamlaması gerekiyor. Bilinen teknik eksiklikker giderildiginde pas geçme yada divert sayısında ciddi azalma olacaktır. İyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000