24 Mart 2019, Pazar 11:44:35

İstanbul Havalimanı'nda 3 bin taksi görev yapacak

Türk havacılık tarihinin en büyük taşınması taksileri de etkileyecek. Atatürk Havalimanı'nda görev yapan 660 taksi, 6 Nisan'da İstanbul Havalimanı'na taşınacak.
  • KISA MESAFE DERDI KALMADI ELLERINI OVUSTURUYORLARDIR SIMDI SIMSARLAR UCKAGITCILAR
  • Hayatta karşına çıkan engellere hızlı ve etkili tepki verme ürünüdür, emeksiz yemek olmaz
  • Taksiciler gelmesin.
  • Kısa mesafe taksiye bineceğine, taksiciye küfür et daha hoşuna gider
  • ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm. ben senin için havalimanı taksiye binmişim...
  • Bi Allah’ın kulu da cikip sormamis ki ucucu personel oraya nasil gidecek ? Ev aldim sirinevlerden onun borcu icin calisiyoruz arabam yok ben ne yapacagim ?
  • Mağdurları kazıklayıp, Türk turizmini imajımızı yerle bir edip, ülkenin bayrak taşıyıcı havayolları personelinin bir tanesinin bile kullanmadığı rezil, varoş, cahil kımıl zararlısı bir kuruluşu hangi yetkili nasıl yeni havalimanına kabul eder? Bu rezilliğin altına nasıl imza atar? Biri bana anlatsın lütfen!
  • Gereksiz bir uygulama , havalimanına yolcu bırakan taksiler ücret karşılığı yolcu alım sırasına girer. Singapurda böyle bir uygulama vardı çok hoşumuza giti. Görevli gideceğiniz yeri soruyor ve şu kadar tutacak taksiniz şu peronda diyor ve size bir kağıt veriyor. Taksi ile en ufak sorun yaşarsanız o kağıttaki bilgileri verip şikayet ediyorsunuz. Çok kaliteli hizmeti çok güvenli bir şekilde alıyorsunuz. Çok iyi denetleniyor ve çok organizelerdi
  • Bir tane olumlu yorum olmazmı ya
  • Uber gibi bir sistemi devlet neden desteklemez anlamis degilim. Butun hersey kayit altinda. alacagi vergi belli. Arabanin kazanci belli. Musteri dolandirilma korkusu olmadan rahatca seyahat edecek.

Türk havacılık tarihinin en büyük taşınması taksileri de etkileyecek. Atatürk Havalimanı'nda görev yapan 660 taksi, 6 Nisan'da İstanbul Havalimanı'na taşınacak. Söz konusu proje vardiyalarla birlikte hesaplandığında 3 bin taksici için de ekmek kapısı olacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'nda nefesler tutuldu.

Son hazırlıkları yapılan Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci, 5 Nisan'da saat 03.00'te başlayıp 7 Nisan'da saat 00.00'da bitecek. Başta Türkiye'nin bayrak taşıyıcı şirketi THY olmak üzere çok sayıda şirket yeni havalimanına geçecek.

Sadece THY'nin 45 saat sürecek taşınma süreci, 5 Nisan'da saat 03.00'te başlayacak ve 6 Nisan'da 23.59'da sona erecek.

İstanbul Havalimanı'na taşınma sadece havacılıkta sınırlı kalmayacak. Atatürk Havalimanı'nda görev yapan 660 taksi de 6 Nisan'da İstanbul Havalimanı'na taşınacak. Bunun yanında projede görev alacak yeni araçlarla birlikte İstanbul Havalimanı'na kayıtlı taksi sayısı bine ulaşacak. Bu araçların 800'ü sarı taksi, 100'ü turkuaz renkli üst segment taksi, 100'ü de vito tarzı lüks taksi şeklinde planlandı.

Havalimanı taksicileri 6 Nisan itibarıyla yeni evlerinde yerlerini alacak. Taşınmaya İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'na üye İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önderlik yapacak. Söz konusu taşınmaya İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne kayıtlı araçla birlikte iştirak edecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, taşınmaya bir yıl önceden İstanbul Havalimanı'nda 15 milyon lira bütçe ile inşa ettirdikleri yeni genel merkezi ile önceden başladı. İnşaatı bir yılda tamamlanan İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nin yeni merkezinde yakıt istasyonu, çay ocağı, berber, lokanta gibi yerler planlandı. Taksicilerin havalimanındaki merkezinde de ayrıca 100 kişi istihdam edildi.

Vardiyalarla birlikte 3 bin taksiciye ulaşacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olduğunu belirterek, taksiciler olarak bu projenin bir paydaşı olmaktan büyük gurur duyduklarının söyledi.

İstanbul Havalimanı'nda bin taksinin görev yapacağını dile getiren Aksu, şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu proje vardiyalarla birlikte hesaplandığında 3 bin taksici için ekmek kapısı olacak. Bu şoför kardeşlerimizin ailelerini de düşündüğümüzde 12 bin kişilik bir topluluğu etkileyecek bir süreç bu. Bugüne kadar her zaman ülkemizin, milletimizin yanında yer aldık. Bundan sonra da ülkemizin menfaatleri ne gerektiriyorsa bunu sorgusuz sualsiz kabul etmeye hazırız. 6 Nisan'dan sonra yeni evimiz İstanbul Havalimanı olacak. Burada vereceğimiz kaliteli hizmetle; Türk turizminin gelişmesi için de elimizden geleni yapacağız."

Aksu, öte yandan, taksilerde yaşanan sorunlara ilişkin yetkililerle birlikte taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını belirterek, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin ve ülke turizminin yeni yüzü olacağını vurguladı.

Burada ortaya çıkacak olumsuz bir tablonun sadece taksicilerin değil aynı zamanda ülkenin itibarına da zarar vereceğini dile getiren Aksu, "Bunun için her zaman yaptığımız çağrıyı bir kez daha tekrarlıyoruz: Taksilerde yaşanan tüm sorunlarla ilgili bize yetkiyi verin. Biz oda olarak, yargısız infaz olmamak şartıyla, gerekirse yanlış yapan araçları bağlayalım. Bizim esnaf odamıza bu yetkiyi versinler; 3 ay sonra İstanbul’da bir kişi taksiden şikayetçi olamaz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı'nda 3 bin taksi görev yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

HAKKI ~ 5 yıl önce
KISA MESAFE DERDI KALMADI ELLERINI OVUSTURUYORLARDIR SIMDI SIMSARLAR UCKAGITCILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 5 yıl önce
Hayatta karşına çıkan engellere hızlı ve etkili tepki verme ürünüdür, emeksiz yemek olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No father no ~ 5 yıl önce
Taksiciler gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 5 yıl önce
Kısa mesafe taksiye bineceğine, taksiciye küfür et daha hoşuna gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uber ~ 5 yıl önce
ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm. ben senin için havalimanı taksiye binmişim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 5 yıl önce
Bi Allah’ın kulu da cikip sormamis ki ucucu personel oraya nasil gidecek ? Ev aldim sirinevlerden onun borcu icin calisiyoruz arabam yok ben ne yapacagim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 5 yıl önce
Şirinevlerdeki evi kiraya verim yakin biyere tasinicaksin yada bas istifani git
Biri bana anlatsın ~ 5 yıl önce
Mağdurları kazıklayıp, Türk turizmini imajımızı yerle bir edip, ülkenin bayrak taşıyıcı havayolları personelinin bir tanesinin bile kullanmadığı rezil, varoş, cahil kımıl zararlısı bir kuruluşu hangi yetkili nasıl yeni havalimanına kabul eder? Bu rezilliğin altına nasıl imza atar? Biri bana anlatsın lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 5 yıl önce
para para
havalimani taksi ~ 5 yıl önce
Gereksiz bir uygulama , havalimanına yolcu bırakan taksiler ücret karşılığı yolcu alım sırasına girer. Singapurda böyle bir uygulama vardı çok hoşumuza giti. Görevli gideceğiniz yeri soruyor ve şu kadar tutacak taksiniz şu peronda diyor ve size bir kağıt veriyor. Taksi ile en ufak sorun yaşarsanız o kağıttaki bilgileri verip şikayet ediyorsunuz. Çok kaliteli hizmeti çok güvenli bir şekilde alıyorsunuz. Çok iyi denetleniyor ve çok organizelerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UBER ~ 5 yıl önce
Bir tane olumlu yorum olmazmı ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksicilere guvenmiyorum. ~ 5 yıl önce
Uber gibi bir sistemi devlet neden desteklemez anlamis degilim. Butun hersey kayit altinda. alacagi vergi belli. Arabanin kazanci belli. Musteri dolandirilma korkusu olmadan rahatca seyahat edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oy ~ 5 yıl önce
oy oy
Devlet iyi olan neyi destekliyot? ~ 5 yıl önce
Kendi çıkarına olmayan desteklediği 1 şey yok bu devletin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000