17 Mayıs 2022, Salı 10:41:24

Bakan Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tartışmalara neden olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • maalesef bakanın hic karar verme yetkisi yok.
  • Bakan Murat , siz o havaalanını tahrip edip millet bahçesi yapacağınızı Türk Milletine sordunuz mu ? Hangi kafa ve yetkiyle Atatürk Hava Limanını tahrip ediyorsunuz ?
  • Biz istemedik Sayın Bakan. Kime sordunuz. Biz bu ülkenin gerçek TC Ferdiyiz. Kime sordunuz. Devşirme Suriyelilere mi sordunuz? Referandum yapın bakalım görelim.
  • Biz istemedik. Suriyeliler mi istedi?. Devşirme yapılanlar. Bizden kime acaba söylenmiş. İspatlasınlar. Referandum yapılsın hadi bakalım Cesaretleri varsa.
  • Muhasır medeniyetler seviyesine millet bahçesi yapılarak ulaşılamıyor sn bakan
  • zamanı gelince göreceğiz sizi
  • Askeri arazilerde muhafaza edilecekti ama konut oluyor adam o araziler için neler yaptırmadı temmuzda!çoktan satılmıştır,iktidar değişeceğini engelleyeyemeyecegini anladığı gün devreder millet aç karnına mi yuvarlanacak çimende koyun gibi?
  • memlekette faydalı bır yerı mahvedıyorsunuz baska yermı kjalmadı mılletbahcesıne
  • En büyük bayram sizi gönderdiğimiz gün olacak ve en büyük Üniversite kovulduğunuz saraya yapılacak
  • İtiraz eden paşaların evleri site ve bahçeli olduğu için apartmanda oturan insan belki yeşil bahçede vakit geçirir diye endişe duyuyorlar galiba.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tartışmalara neden olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Koro halinde aynı türküyü maalesef söylüyorlar. Biz onlara rağmen millet bahçemizi, tehdit, söylemlerine rağmen, milletimizin talepleri, istekleri doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz.

8.5 milyon metrekare bir alan. 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmış, İstanbul'umuza hizmet vermiş bir havalimanımız. Yaşanan Trafik problemi, hava kirliliği, gürültü kirliliğinden sebep ki yakın bölgede milyonlarca vatandaşımız burada yaşıyorlar. Bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden dolayı, ses, egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Büyük Türkiye, Büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanı yapıldı.

Çevre ve şehircilik açısından baktığımızda 16 milyon İstanbullu kardeşimize hizmet edecek çok önemli proje olduğunu görüyoruz. Dünyadaki örneklerine baktığımızda gelişmiş tüm ülkelerde şehrin içinde kalmış havalimanlarıyla karşılaşmıyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığınızda şehrin içinde havalimanı yok. 2018 yılında Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla birlikte buradaki trafik yoğunluğunun azaldığı görülüyor. Karbondioksit emisyonu 75 bin tona düşmüş. Mesele çevre, doğa meselesi değil. İftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca eleştirilere maruz kalıyoruz.

Bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor, bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, koroyla muhalefet yapmak üzere eleştiri yapıyorlar. Aslında kendi içinde projemizi israf ve rezalet olarak değerlendirerek sözde çevreci, doğaseverleri yanlarına alarak mesnetsizce bizim projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. 3 maymunu oynuyorlar.

Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. Kılıçdaroğlu, buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Kendi genel başkanları bile açıklamalarında ters düşüyorlar.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da en güzel şekilde aktaracağız. Halk burada, çocuklarımız, dedelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz burada. Türkiye'nin en değerli yerlerini milletimize armağan ettik. Stadyumları taşıdık, buraları milletimizin hizmetine açtık. Şehrin en kıymetli yerlerindeki alanları milletimizin hizmetine açtık. Devrimcilikse en önemli devrimcilik budur.

Biz 16 milyon İstanbullu kardeşlerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz. Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi olacak. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın geleceği merkez haline gelecek. Burada müzelerimiz, spor salonlarımız olacak.

İstanbul bir deprem merkezi, olası bir afette burası toplanma merkezi olacak.

Bakan Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

taner ~ 2 yıl önce
maalesef bakanın hic karar verme yetkisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Bakan Murat , siz o havaalanını tahrip edip millet bahçesi yapacağınızı Türk Milletine sordunuz mu ? Hangi kafa ve yetkiyle Atatürk Hava Limanını tahrip ediyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 2 yıl önce
Tellal
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Biz istemedik Sayın Bakan. Kime sordunuz. Biz bu ülkenin gerçek TC Ferdiyiz. Kime sordunuz. Devşirme Suriyelilere mi sordunuz? Referandum yapın bakalım görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Biz istemedik. Suriyeliler mi istedi?. Devşirme yapılanlar. Bizden kime acaba söylenmiş. İspatlasınlar. Referandum yapılsın hadi bakalım Cesaretleri varsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Muhasır medeniyetler seviyesine millet bahçesi yapılarak ulaşılamıyor sn bakan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faf ~ 2 yıl önce
zamanı gelince göreceğiz sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam ~ 2 yıl önce
Askeri arazilerde muhafaza edilecekti ama konut oluyor adam o araziler için neler yaptırmadı temmuzda!çoktan satılmıştır,iktidar değişeceğini engelleyeyemeyecegini anladığı gün devreder millet aç karnına mi yuvarlanacak çimende koyun gibi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekın ~ 2 yıl önce
memlekette faydalı bır yerı mahvedıyorsunuz baska yermı kjalmadı mılletbahcesıne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en büyük ~ 2 yıl önce
En büyük bayram sizi gönderdiğimiz gün olacak ve en büyük Üniversite kovulduğunuz saraya yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 2 yıl önce
İtiraz eden paşaların evleri site ve bahçeli olduğu için apartmanda oturan insan belki yeşil bahçede vakit geçirir diye endişe duyuyorlar galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000