28 Mayıs 2022, Cumartesi 16:44:53

Atatürk Havalimanı yarın yapılacak törene hazırlanıyor

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nde fidan dikim töreni ve İstanbul'un Fethinin 569. Yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor.
  • Ülkenin akciğeri 1000 lerce yıllık ormanları altın arama ruhsatı ver. Kabak gibi trasla toprağı. 100binlerce ağacı yok et. Sonra da 2 ağaç dik ağaç sever ol. Kendi kitleniz yerse bilemem de bu yemeyiz
  • Sosyal faaliyet ve yeme içme yerleri ile mükemmel yer olur. Bitmiş halini görmek nasip olur inşallah.
  • Uçakları karadan yürüteceğiz anlaşılan
  • Istanbul Park, Ataturk Park gibi isim olmali.
  • Şaka mı?
  • Bunların hiçbir işinin akılla,mantıkla ve bu ülkeyle ilgisi yok. Madem bahçeye,yeşile çok önem veriyorsunuz daha önce neredeydiniz,neden şehri betona boğdunuz,az olan yeşili daha da azalttınız,nüfusa oranla İstanbul dünyada en az yeşilin olduğu şehir de şimdi yandaşlar daha da zengin olsun diye Ahl'deki milyar dolarlık pistleri yıkıp,güya bahçe yaparak göz boyamak,rant kapısı oluşturmak hainlik değilse nedir?
  • Atatürk Havalimanını yıkarak Fetih kutlamak

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nde fidan dikim töreni ve İstanbul'un Fethinin 569. Yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda yarın yapılacak İstanbul'un Fetih kutlamaları için dev bir sahne hazırlanıyor. Kutlamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşma yapacak.

Etkinliğin yapılacağı alana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, ses sistemi ve teknik çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Esat Kabaklı ve Yücel Arzen'in de konser vereceği kutlamalarda, çevre ve doğa bilinci sağlanması için etkinliklerin yapılacağı çadırlar yerleştiriliyor.

Mehter takımı ve Yeniçerilerin olacağı kutlamalarda, Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu da gerçekleştirecek. Kutlamaları takip edecek gazeteciler için de ayrı bir platform oluşturuldu.

Fetih kutlamalarının ardından fidan dikimi töreninin yapılacağı Millet Bahçesi'nde de örnek bir bahçe oluşturuldu. Fethin yıl dönümünü simgelemek amacıyla alana 569 tane fidan dikildi. Bahçede temsili bisiklet ve yürüyüş alanları ve çardak bulunuyor. Bahçede 350 yıllık zeytin ağacı ve 40-50 yılllık ağaçlar da yer alıyor. İşçiler fidan dikim töreni için alanı temizlemeye, çiçekleri ve toprağı düzenlemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı'na yapılacak ve 5 milyon 61 bin metrekarelik alana kurulacak olan Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilmesi planlanıyor.

Millet Bahçesi'nde tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak. İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik Çayırı, 28 bin kişi kapasitesiyle büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak. 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte çocuk oyun alanları yapılacak. Buradaki tüm peronlar, hangarlar ve binalar kalacak, restore edilecek ve bu binalarda ulusal ve uluslararası fuarlar ve sergiler düzenlenecek. Gençler için yazılım üretecekleri bilim merkezi oluşturulacak. Olası bir afet durumunda İstanbul’un afet toplanma alanı, deprem toplanma alanı da yine burası olacak. İlk etabın 2023 Mayıs'ında açılması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı yarın yapılacak törene hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Dalga geçiyorlar ~ 2 yıl önce
Ülkenin akciğeri 1000 lerce yıllık ormanları altın arama ruhsatı ver. Kabak gibi trasla toprağı. 100binlerce ağacı yok et. Sonra da 2 ağaç dik ağaç sever ol. Kendi kitleniz yerse bilemem de bu yemeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 2 yıl önce
Sosyal faaliyet ve yeme içme yerleri ile mükemmel yer olur. Bitmiş halini görmek nasip olur inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nur ~ 2 yıl önce
Tabi çok ihtiyacimiz var sosyalleşmeye!!
Kuru kuru ~ 2 yıl önce
Uçakları karadan yürüteceğiz anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millet bahcesi ~ 2 yıl önce
Istanbul Park, Ataturk Park gibi isim olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor bir durum ~ 2 yıl önce
Şaka mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ~ 2 yıl önce
Bunların hiçbir işinin akılla,mantıkla ve bu ülkeyle ilgisi yok. Madem bahçeye,yeşile çok önem veriyorsunuz daha önce neredeydiniz,neden şehri betona boğdunuz,az olan yeşili daha da azalttınız,nüfusa oranla İstanbul dünyada en az yeşilin olduğu şehir de şimdi yandaşlar daha da zengin olsun diye Ahl'deki milyar dolarlık pistleri yıkıp,güya bahçe yaparak göz boyamak,rant kapısı oluşturmak hainlik değilse nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajıkomia ~ 2 yıl önce
oraya ne yapılsa beğenmeyecektin zaten senin için ne yapıldığı değil kimin yaptığı önemli. sen ve senin gibilerin trajı hiç bitmez bu memlekette traj yapar durursunuz
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Tabi tabi bu ülkenin tek akilli adami sensin ,onun için onlar iktidar sende akilli telefon sahibi, ama sadece telefon akilli
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Bir tarafinizida yirtsaniz bir sey yapamadiniz ezikler
korsanpilot'a ~ 2 yıl önce
Yalakalık yaptığın iktidarın ve senin gibi kula kul yandaşlarının akıllarını da yedikleri haltları da ülkenin durumunu da gayet iyi görüyoruz sahibinin sesi...
Yıkım ~ 2 yıl önce
Atatürk Havalimanını yıkarak Fetih kutlamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000