05 Şubat 2009, Perşembe 07:49:15

Pilotun şarhoş olması sorun değilmiş!

Aeroflot’un alkollü pilotuna yolcular tepki gösterince, yetkililer açıklama yaptı: "Pilotun içkili olması büyük bir sorun değil, uçak otomatik pilotla uçuyor."
  • votka düşkünü rusların elbette pilotlarıda sarhoş olacak.yolcular allaha emanet.cockpitte sanırım mobil meyhanedir.

Rusya’nın Aeroflot havayollarına ait Boeing 767 tipi uçakta geçen aralık ayı sonunda yolcular ayaklandı. 300 yolcunun isyanı sonunda sarhoş olduğu ileri sürülen kaptan pilot Aleksander Çeplevskiy (54) ile 3 yardımcısı uçaktan indirilerek yerine başka bir ekip görevlendirildi.

İngiliz “The Times” gazetesinde yer alan habere göre; Moskova-New York seferini yapan uçağın pilotu Çeplevskiy kalkış hazırlıkları sırasında yaptığı anonsla yolcuları paniğe sevk etti. Yolcular, dili dolaşan ve ne dediği anlaşılmayan pilotun sarhoş olduğunu anladı. Ardından İngilizce konuşmaya çalışan pilotun ağzından çıkanlar tamamen anlaşılmaz seslere dönüştü. Mürettebat yolcuları bir süre yatıştırmaya çalıştı, başaramayınca uçaktan indirmekle tehdit etti.

‘Alkol sorun değil’

Bu sırada Aeroflot’un temsilcileri uçağa geldi. Ancak temsilciler “Pilotun içkili olması büyük bir sorun değil, uçak otomatik pilotla uçuyor” şeklinde açıklama yaptı. Yolcular pilotun kokpitten çıkıp sarhoş olmadığını kanıtlamasını istedi. Çeplevskiy yolcuların karşısına kıpkırmızı gözler ve ayakta zor duran bir halde çıktı.
Pilot, bir kenarda duracağını ve uçağın yönetimini öteki pilotlara devredeceğine dair söz verdi. Yolcular arasında bulunan ünlü televizyoncu Ksenia Sobçhak, bütün pilotların değiştirilmesini istedi. 100 yolcu da pilotun sarhoş olduğunu beyan eden bir şikâyet dilekçesi yazdı. Sonunda yolcuların dediği oldu ve pilotları değiştirilen uçak 3 saatlik bir gecikmeden sonra New York’a doğru havalandı.

 

Pilotun şarhoş olması sorun değilmiş!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
votka düşkünü rusların elbette pilotlarıda sarhoş olacak.yolcular allaha emanet.cockpitte sanırım mobil meyhanedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000