03 Haziran 2009, Çarşamba 12:55:06

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU KÖRKÜTÜK SARHOŞMUŞ!

Geçen yıl eylül ayında Moskova-Perm seferi sırasında Perm kenti yakınlarında yere çakılan ve 88 kişinin öldüğü Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait Boeing 737-500 tipi uçağın pilotunun körkütük sarhoş olduğu ortaya çıktı.
  • O kadar eski ve bakimsiz ki olmali,bunlari ancak sarhos pilot ve ekipler ucuruyor.Yazinin anlami budur.Bu dogru ise,bu sirketin yöneticileride alkolik olmalidirlar.Böyle ucaklari halen seferde tutmaktalar.Insan degeri Rusya'da bu kadar düsükmüdür.Ben bunu anlamiyorum.
  • Biz de "nereye gitti bu ahtapot" diye düşünüp duruyorduk? Meğerse bozuk uçağın kokpitindeymiş... :) Bir de "sarhoş pilotlar"ı "bozuk altimetre"ye tercih edenler var. Sanki pilot sarhoş olunca dopsu altimetreyi okuyup anlayabilecekmiş gibi. :) Neyse, "gundi"lik zor iş, hayranı oldukların ne kadar bo.un içine batmış olursa olsun, "pussycat"lere hep alkışlamak düşüyor...
  • uçaklar okadr eski adam ya deli olacak yada ceserat verici bişey normaldir :) ya traji komik ve gülebiliyoruz yazık o kaza IST de de olabilir faciayı düşünsenize...
  • 2001 yılında ukraynanın simferopol kentine uçmuştum hem gidişte hemde gelişte ki özellikle gelişte kaptan pilot körkütük sarhoştu o yakolaev 42 yi çok düzgün bir şekilde uçurmayı başarmışlardı bende bunu nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum .... gidiş esnasında votka kadehlerini tokuşturduklarınada şahit olmuştum kokpit açıktı ( ikiz kulelerden önce )
  • Rus pilotların ayık olanı azınlıkta. Konuşmalarını dinleyin imkanınız varsa. Adamlar yerdeyken bile uçuyor. Nasıl bu kadar az kaza yapıyorlar anlamıyorum. Rus firmalarını tercih etmemenizi öneririm.
  • İçki içmeden sarhoş olmadan da neler yapanlar vardır aman onlarıda unutmayın. Tek nedene takılmayın.
  • Moscow Lions sen nasıl bir insansın yaa pilotların çoğu sarhoş olan bir havayoluna nasıl 1 numara dersin sen ne ayaksın yaaa
  • SARHOSAHTAPOT nerdesin birader? Seni ozledik yahu?
  • İyi ve emniyetli bir uçuş için gerekli olanlar : İyi pilot + İyi uçak + İyi hava Bunlardan biri kötü olursa Elbette problem çıkacaktır. Birden fazlası kötü olursa Allah yardım etsin.
  • Hangi rus pilotu alkollü olmadan uçuşa gidiyorki. Ayık kafa ile kimse o bakımsız uçakları uçurmaz zaten.

14 Eylül'de gerçekleşen kazayla ilgili yapılan soruşturma sonucu ortaya konulan raporda, kaptan Rodion Medvedev'in sarhoş olduğu belirlendi.

Kazaya bir aydır kontrolder geçirilmemiş uçaktaki teknik sorunların da neden olduğu, ancak esas sorunun pilotun sarhoşluğu ve mürettebattakiyetersizlikler olduğu belirlendi.

Raporda yolcuların da pilotun sarhoş olduğunu farkettikleri ve hatta kalkıştan önce bir yolcunun eşine cep telefounundoan mesaj atarak "Pilotun sesi tamamen sarhoş bir adamın sesine benziyordu" dediği kaydedildi.

Resmi kaza raporunda, uçakta bulunan pilotların yeterli eğitimden yoksun olduğu, yardımcı pilot Rustam Allaberdin'in İngilizce konuşamadığı ve uçak el kitabını okuyamadığı belirtildi.

Rus gazetesi Komsomolskaya Rravda da "Bu rapordan şu sonuç çıkıyor: Birileri iki sarhoş ve uykulu traktör şoförünü uçak kabinine koymuş, onlar da nasıl olduysa uçağı uçurmuş" diye yazdı.

Kazanın hemen ardından yetkililer, motor arızasının uçağın düşmesine yol açtığını söylemişti.

Uçak, Perm havaalanına indirilmek üzereyken pilotlardan birinin uçağı sola diğerinin ise sağa döndürmeye çalıştığı ortaya çıktı. İkili bu arada uçağın alçalmak yerine yükseldiğini farketmiyor.

Raporu hazırlayan yetkililer, pilotların ufuk göstergesini nasıl kullanacaklarını bilmediğini kaydetti.

Kara kutu kayıtlarında, tamamen kendini kaybettiği anlaşılan yardımcı pilot, "Lütfen yap bunu benim için yap!" diye bağırıyor.
Kaptan pilot da "Hiçbirini yapamıyorum" diye bağırıyor ve daha sonra küfür ediyor. Son olarak da "Ne yapıyoruz?" diye soruyor. Adli tıp raporu da kaptanın içkili olduğunu doğruladı.

Kazada bir Türk vatandaşı da hayatını kaybetmişti. (Gazeteport)

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU KÖRKÜTÜK SARHOŞMUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
O kadar eski ve bakimsiz ki olmali,bunlari ancak sarhos pilot ve ekipler ucuruyor.Yazinin anlami budur.Bu dogru ise,bu sirketin yöneticileride alkolik olmalidirlar.Böyle ucaklari halen seferde tutmaktalar.Insan degeri Rusya'da bu kadar düsükmüdür.Ben bunu anlamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biz de "nereye gitti bu ahtapot" diye düşünüp duruyorduk? Meğerse bozuk uçağın kokpitindeymiş... :) Bir de "sarhoş pilotlar"ı "bozuk altimetre"ye tercih edenler var. Sanki pilot sarhoş olunca dopsu altimetreyi okuyup anlayabilecekmiş gibi. :) Neyse, "gundi"lik zor iş, hayranı oldukların ne kadar bo.un içine batmış olursa olsun, "pussycat"lere hep alkışlamak düşüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçaklar okadr eski adam ya deli olacak yada ceserat verici bişey normaldir :) ya traji komik ve gülebiliyoruz yazık o kaza IST de de olabilir faciayı düşünsenize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2001 yılında ukraynanın simferopol kentine uçmuştum hem gidişte hemde gelişte ki özellikle gelişte kaptan pilot körkütük sarhoştu o yakolaev 42 yi çok düzgün bir şekilde uçurmayı başarmışlardı bende bunu nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum .... gidiş esnasında votka kadehlerini tokuşturduklarınada şahit olmuştum kokpit açıktı ( ikiz kulelerden önce )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rus pilotların ayık olanı azınlıkta. Konuşmalarını dinleyin imkanınız varsa. Adamlar yerdeyken bile uçuyor. Nasıl bu kadar az kaza yapıyorlar anlamıyorum. Rus firmalarını tercih etmemenizi öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İçki içmeden sarhoş olmadan da neler yapanlar vardır aman onlarıda unutmayın. Tek nedene takılmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Moscow Lions sen nasıl bir insansın yaa pilotların çoğu sarhoş olan bir havayoluna nasıl 1 numara dersin sen ne ayaksın yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SARHOSAHTAPOT nerdesin birader? Seni ozledik yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi ve emniyetli bir uçuş için gerekli olanlar : İyi pilot + İyi uçak + İyi hava Bunlardan biri kötü olursa Elbette problem çıkacaktır. Birden fazlası kötü olursa Allah yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi rus pilotu alkollü olmadan uçuşa gidiyorki. Ayık kafa ile kimse o bakımsız uçakları uçurmaz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000