30 Mart 2010, Salı 07:27:09

THY TURİZM SEZONUNDA UÇAK SAYISINI AZALTTI

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Şanlıurfa, Şanlıurfa-İstanbul seferlerini düşürdü. Şanlıurfalı işadamları ve turizmcilerin uçak seferlerinin yeniden artırılması için firmaya yoğun bir şekilde mail atıp faks çektiği öğrenildi.
  • Ne uğraşıyorsunuz kardeşim? Kursanza kendi havayolu şirketinizi. Hangi uçağı istersen seç, beğen al, onunla istediğin şehirlere uç. Urfa - Ist - Urfa seferleri sizin şirketi zengin eder. Şikayet edeceğine iş yap. Uçak pahalıdır, filan diye de korkma. Satın almayacaksın, Lease edeceksin. Sorsana THY'nin kaç uçağı var, kaç tanesi Lease diye. Orası senin kendi çöplüğün, istediğin gibi uçarsın. Ne diye %51 başkalarına ait THY'ye ye faks çekiyorsun. Yarın Lufthansa'ya satsalar yine THY'ye faks mı çekeceksin. Ama üç uçak kiralayacak parayı bir araya getiremiyorsanız, o zaman hiç konuşma. Sizde iş yok demektir. Mehmet.
  • Onur , Atlas neden gelmiyor acaba?
  • ne olacak yani uçak dolmuyorsa uçağın bedelini türk milleti mi ödeyecek yani bence doğrusunu yapıyorlar
  • tel cek fax cekle olmaz, ucak doluyorsa fazla sefer var dolmuyorsa yok, basit bir isletmecilik kurali...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin de sorunun çözülmesi için THY ile yazışmalar yaparak girişimde bulunduklarını bildirdi. THY'nin haftada 14 olan Şanlıurfa-İstanbul karşılıklı uçak sefer sayısını turizm sezonunda 9'a indirmesinin Şanlıurfa turizmine zarar vereceğini söyleyen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa'nın en yoğun turist çektiği mevsimin ilkbahar olduğunu hatırlattı. THY'nin bu yanlıştan dönmesini bekledikleri vurgulayan Ertekin, THY'nin her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan 1 milyon 600 bin nüfuslu Şanlıurfa'ya tam da turizmin canlandığı bir dönemde bunu yapmasına bir anlam veremediklerini aktardı.

Ertekin, "Geçtiğimiz yıl THY'nin Şanlıurfa'da günlük gidiş ve geliş olmak üzere haftada 14'e çıkartılan uçak sefer sayısının tekrardan azaltılması bizleri üzdü. Son dönemlerde odamız, valilik ve belediye olarak Şanlıurfa turizmini canlandırmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. THY'nin ilimize yapılan uçak sefer sayısını düşürmesini doğru bulmuyoruz. İşadamlarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da THY'nin telefonlarını araması gerekiyor. Faks çekmesi gerekiyor. Mail atması gerekiyor. THY'nin de almış olduğu bu kararı yeniden gözden geçirmesini istiyoruz." dedi

THY TURİZM SEZONUNDA UÇAK SAYISINI AZALTTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne uğraşıyorsunuz kardeşim? Kursanza kendi havayolu şirketinizi. Hangi uçağı istersen seç, beğen al, onunla istediğin şehirlere uç. Urfa - Ist - Urfa seferleri sizin şirketi zengin eder. Şikayet edeceğine iş yap. Uçak pahalıdır, filan diye de korkma. Satın almayacaksın, Lease edeceksin. Sorsana THY'nin kaç uçağı var, kaç tanesi Lease diye. Orası senin kendi çöplüğün, istediğin gibi uçarsın. Ne diye %51 başkalarına ait THY'ye ye faks çekiyorsun. Yarın Lufthansa'ya satsalar yine THY'ye faks mı çekeceksin. Ama üç uçak kiralayacak parayı bir araya getiremiyorsanız, o zaman hiç konuşma. Sizde iş yok demektir. Mehmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onur , Atlas neden gelmiyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne olacak yani uçak dolmuyorsa uçağın bedelini türk milleti mi ödeyecek yani bence doğrusunu yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tel cek fax cekle olmaz, ucak doluyorsa fazla sefer var dolmuyorsa yok, basit bir isletmecilik kurali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000