26 Ekim 2009, Pazartesi 07:37:40

THY, business yolcu için yeni hamleler peşinde...

Azalan business yolcu sayısını artırmak için harekete geçen THY, 500'e yakın Alman yöneticiyi İstanbul'a getirerek tanıtım yaptı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, benzer tanıtımların İngiltere ve Fransa ile de yapılacağını söyledi.
  • THY ucuza business koltuk satiyor ama musteri hizmetleri acisindan THY cok bas agritiyor.Ozellikle (irregular operations) diye adlandirilan durumlarda THY yer gorevlilierinin Ingilizce yetersizligi, sirket olarak calisana insiyatif kullanma ozgurlugu vermemesi ve musteri hizmetlerine gelen sikayetleri degerlendirmemesi acisinda THY sinifta kalmis durumda. Bunu butun ucuslarla ilgili internet sitelerinde gormek mumkun. Yillik 100 bin mil ucan biri olarak bu konuda ne yazik ki THY nin bir caba gostermemesini icim aciyarak goruyorum.
  • Yazdığınızı 3 kere okudum ama gene de anlamadım. Yemekleri beğenmiyorsunuz anladım. Thy % 50 ucuza uçuyor onu da anladım. Peki ne numara dönüyor onu anlamadım...
  • Sayin Kotil acaba kisa ucuslarda hangi koltuk kalitesinden veya araliktan dem vuruyor? Business class menusu diyorsa lutfen zahmet edip Bruksel-Istanbul ucuslarinda iki alternatif olarak sunulan sade omelet domatesli ve sade omlet patatesli bir baksin, fiyatla rekabet etmem diyor, yine isteyen herkes gelsin bruksel cikisli her destinasyona thy diger firmalardan 50% ucuza ucuyor. Maliyetlerimiz mi daha dusuk yoksa baska bilmedigimiz seyler mi var
  • dunyadaki ve staralliance daki butun hava yollari bu islemi yapiyor, Aslinda yolcularin o rahatliklarini gostererek bir turlude reklam yapilmis oluyor.
  • O AYAGINI UZATMIS OLARAK GORUKLERINIZ BC YOLCU VE BC YOLCULARIN BOARDING SIRASINDA ONCELIKLERI OLDUGUNU BUNUNLA BIRLIKTE BOARDING SONUCLANANA DEK ISTEDIKLERI ZAMAN UCAGA KABUL EDILEBILDIKLERI BILINEN BIR GERCEK. KORUKTEN YOLCU ALAN DIGER TIPTEKI UCAKLARDA DA YOLCULAR ON KAPIDAN UCAGA GIRIS YAPAR VE BC YOLCULARI GORUR.
  • senden 4 kat fazla ucret verip sadece ayaklarini uzatabiliyorsa bence sklmadan,gulerek gecmen lazim ;))
  • Bu first class ve business class uçuşlarında birşeyler yapılması gerekiyor ama ne? Bankog dan geliyoruz ve uçağımız 777. First class yolcular uçağa alınmışlar, yerleşmişler ve ekonomi sınıf önlerinden geçiyor. Daha adam uçağa bineli 5 dk. olmuş ve ayakkabılarını çıkarmış, ayaklarını uzatmış ve 250 yolcu adamın ayaklarını görerek önünden geçiyor ve istifini bozmuyor. Doğrudur adam farkını verdiyse eğer rahat gidecektir fakat kimseye karşı ayağını uzatmamalı, çoraplarını göstermemeli ve de yukarıdan bakmamalıdır. Bene bu sınıf yolcular uçağa en son alınmalı ve diğer yolcularla ilişkisli olmamalıdır. Lütfen bu konuda fikirlerinizi yazın...

Türk Hava Yolları (THY) yaşanan finansal krizde sayıları giderek azalan business yolcu sayısını artırmak için harekete geçti. Almanya'nın ilk 500 şirketinin yöneticilerini Türkiye'ye getiren THY, tüm hafta sonu Türkiye ve THY tanıtımı yaptı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, gelenlerin büyük kısmının daha önce hiç THY ile uçmamış orta ve üst düzey yöneticiler olduğunu belirterek, "Amacımız Almanya'nın büyük firmalarının bizi tanımalarını sağlamak. Kurumsal kontratlar alanında gidecek çok yolumuz var. Bu pastadan daha fazla pay kapmak istiyoruz" dedi. Kotil, Almanya ile bu projeyi tamamlandıktan sonra aynı tanıtımları İngiltere ve Fransa ile de yapmayı planladıklarını söyledi.

THY tarafından hafta sonu düzenlenen "Next in Corporate Travel 2009" toplantısı kapsamında 500'e yakın Alman yönetici İstanbul'a geldi. Bu tür programların THY'nin şirketlere yaklaşmasını ve kurumsal anlaşmalar imzalamasına imkan sağladığına dikkat çeken Kotil, "Hedefimiz Türkiye'den sonra Almanya ve diğer pazarlarda da ilk 500 şirketi bağlamak" dedi. Avrupa'da THY'nin marka değerini artırmanın peşinde olduklarını da belirten Kotil, şunları söyledi: "AB dünya pazarının yüzde 26'sı. Almanya'ya haftada 220 uçuşumuz var, 9 şehirdeyiz. Toplam gelirimizin yüzde 60'ını da Almanya'dan elde ediyoruz. Bunun için Almanya çok önemli bir pazar."

Pazarlama ve tanıtım bütçesinin bu yıl 40 milyon dolar olduğunun da altını çizen Kotil, bu rakamın 2006'da 5 milyon dolar olduğunu söyledi. Hedeflerinin dünyada daha iyi tanınmak olduğunu belirten Kotil, "Bu uğurda gerekirse kapı kapı dolaşmaya da razıyız" dedi.
 
Balık avlamaya komşuya gidiyoruz

Bütün şirketlerin geri vitese taktığı bir dönemde THY'nin atılıma devam ettiğini kaydeden Kotil, "Biz en büyük krizi 2006'da yaşadık.

Özelleştirildikten sonra kapasiteyi yüzde 24 artırdık. Bu yıl ise sadece Türkiye pazarıyla değil dünyayla çalışıyoruz. Biz balık avlamaya başka yerlere gidiyoruz. Bu süreçte Şam pazarını ikiye katladık. Bütün yakın pazarlara giriyoruz. Mısır'ı ikiye katladık. Stratejimizi yakın pazarlarımız üzerinden kurduk" dedi.

THY'nin bu yıl çok şanslı olduğunu da anlatan Kotil, "Havayolları kapasiteyi azalttılar ancak biz artırdık ve bizim için bir patlama yılı oldu. Birinci ve ikinci çeyreği kazandık. Üçüncü çeyrek sonuçlarımız 3 hafta içinde açıklanacak. Ancak yolcu sayısından çok memnunuz" dedi. Kotil bütçeyi revize ettiklerini de sözlerine ekledi.
 
Fiyatla rekabetin peşindeyiz

THY'nin business class segmenti satışlarında yüzde 2 ila 3 düşüş olmasına rağmen koltuk satışını yüzde 6 artırdıklarını kaydeden Kotil, "Bunu da geniş koltuk aralıkları ve kaliteyle yaptık ama bu da yetmez. Fiyatla da rekabet etmeyi becereceğiz" dedi.

Maliyetlerini düşürmede düşük maliyetli havayollarına yakın olduklarını da belirten Kotil, uluslararası toplam yolcu uçuş milinin yüzde 12 gerilediği bir ortamda kapasiteyi yüzde 25'e yakın artırdıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Bu bizim başarımız. Bunu da kaliteyle yapıyoruz. Geçen yıl yemeğe 250 milyon dolar harcadık. Giderlerimizin 5'te birine tekabül eden bir rakam bu. Ama kriz zamanında kaybedenler ve kazananlar olur. Şimdi sınav zorlaştı ve kazanmak daha zor ve önemli hale geldi."

Geçen yıl AirBosna'nın yüzde 49'unu aldıklarını ve şirketi yeniden yapılandırma konusunda çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kotil, yeni satın almalara sıcak baksalar da asıl hedeflerinin THY'nin organik büyümesi olduğunu söyledi.

(Referans)

THY, business yolcu için yeni hamleler peşinde...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY ucuza business koltuk satiyor ama musteri hizmetleri acisindan THY cok bas agritiyor.Ozellikle (irregular operations) diye adlandirilan durumlarda THY yer gorevlilierinin Ingilizce yetersizligi, sirket olarak calisana insiyatif kullanma ozgurlugu vermemesi ve musteri hizmetlerine gelen sikayetleri degerlendirmemesi acisinda THY sinifta kalmis durumda. Bunu butun ucuslarla ilgili internet sitelerinde gormek mumkun. Yillik 100 bin mil ucan biri olarak bu konuda ne yazik ki THY nin bir caba gostermemesini icim aciyarak goruyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazdığınızı 3 kere okudum ama gene de anlamadım. Yemekleri beğenmiyorsunuz anladım. Thy % 50 ucuza uçuyor onu da anladım. Peki ne numara dönüyor onu anlamadım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayin Kotil acaba kisa ucuslarda hangi koltuk kalitesinden veya araliktan dem vuruyor? Business class menusu diyorsa lutfen zahmet edip Bruksel-Istanbul ucuslarinda iki alternatif olarak sunulan sade omelet domatesli ve sade omlet patatesli bir baksin, fiyatla rekabet etmem diyor, yine isteyen herkes gelsin bruksel cikisli her destinasyona thy diger firmalardan 50% ucuza ucuyor. Maliyetlerimiz mi daha dusuk yoksa baska bilmedigimiz seyler mi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dunyadaki ve staralliance daki butun hava yollari bu islemi yapiyor, Aslinda yolcularin o rahatliklarini gostererek bir turlude reklam yapilmis oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O AYAGINI UZATMIS OLARAK GORUKLERINIZ BC YOLCU VE BC YOLCULARIN BOARDING SIRASINDA ONCELIKLERI OLDUGUNU BUNUNLA BIRLIKTE BOARDING SONUCLANANA DEK ISTEDIKLERI ZAMAN UCAGA KABUL EDILEBILDIKLERI BILINEN BIR GERCEK. KORUKTEN YOLCU ALAN DIGER TIPTEKI UCAKLARDA DA YOLCULAR ON KAPIDAN UCAGA GIRIS YAPAR VE BC YOLCULARI GORUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senden 4 kat fazla ucret verip sadece ayaklarini uzatabiliyorsa bence sklmadan,gulerek gecmen lazim ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu first class ve business class uçuşlarında birşeyler yapılması gerekiyor ama ne? Bankog dan geliyoruz ve uçağımız 777. First class yolcular uçağa alınmışlar, yerleşmişler ve ekonomi sınıf önlerinden geçiyor. Daha adam uçağa bineli 5 dk. olmuş ve ayakkabılarını çıkarmış, ayaklarını uzatmış ve 250 yolcu adamın ayaklarını görerek önünden geçiyor ve istifini bozmuyor. Doğrudur adam farkını verdiyse eğer rahat gidecektir fakat kimseye karşı ayağını uzatmamalı, çoraplarını göstermemeli ve de yukarıdan bakmamalıdır. Bene bu sınıf yolcular uçağa en son alınmalı ve diğer yolcularla ilişkisli olmamalıdır. Lütfen bu konuda fikirlerinizi yazın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000