16 Ekim 2008, Perşembe 08:39:30

Hava-İş: "THY mantıksız kararlar alıyor"

Hava-İş Sendikası, Vatan Gazetesi yazarlarından Aydın Ayaydın'ın dünkü köşe yazısına tepki gösterdi. Türk Hava Yolları Yönetimi'ni denetimsiz ve mantıksız kararlar almakla suçladı.
  • Ben AYÇİN in eleştirilmesine karşı değilim.Sende anlayamamışsın demek ki.Ben seçim zananı herkesi eleştirelim 20 sene bu insanı beğenmiyorsak başımızda tutmayalım ama yine de (yanlış anlama ben seçenlerin için de değilim)seçiyorsak o insanı yıpratmadan sendikamızın yanında duralım diyorum.Eleştiri de yapacaksak sendikamızın içinde yapıcı olarak yapalım diyorum.Beğenmeyebiliriz(bende beğenmiyorum)o zaman seçim zamanı gereğini yapalım.Ben ATİLAY AĞA nın adamı değilim ve onun icraatlarından da enaz sizin kadar rahatsızım.Fakat ben insanları birbirine düşürmekten yana değil herşeyin demokratik ortamda çözümlenmesinden yanayım.Benim sorunum olayları demokratik ortamlarda insanca konuşup anlaşabilmekten yana.Bunları söylerkende yanlış anlama kimseden de korkum yok.Ama ben bir insanım.İnsanlar konuşa kouşa anlaşırmış. Sevgiler.
  • arkadaş:saçmalıyan bizzat sensin.sendikamın başındakileri eleştiriyorum.doğru işler yapsınlar öğelim.unutma SRDR: AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER DİYE MEŞHUR BİR ATA SÖZÜMÜZ VAR.SENDİKAMIZIN ATİLAY AĞA VE ADAMLARI İLE 20 YILDA GELDİĞİ NOKTA ORTADA.
  • arkadaş sen bu dağobelin tırnağı olamazsın.bildiriyi yazan imzasınıda atar.dağobel bayramda yapılan toplantı için ne dedi:bayramda toplantımı olur.thy yönetimi yok ,birçok iş yeri kapalı.bizim atilay ağa günü kurtarmak ve yasak savmak için 150 kişi ile polantı yapıyor dedi.adam ne söyledi ise doğru çıktı.atilay ayçinden 20 gündür ses seda yok .yalan mı?...
  • ARKADAŞ DAĞOBELİ SENDE ANLAMAMIŞSIN..ADAM SENDİKASINA SAHİP ÇIKIYOR..AMA KENDİ SENDİKASINDA YÖNETİCİLERİN SENDİKACILIK DEYİL DE AĞALIK YAPMASINI SERTCE ELEŞTIRIYOR.HER KESİN BUNU YAPMA HAKKI VAR.SEN VE SENİN GİBİ BİR KAÇ KİŞİNİN BUNDAN RAHATSIZ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ....
  • Yine kendi üslubunca birşeyler saçmalamışsın.Dikkat et bildirinin altında ATİLAY imzası yok .HAVA İŞ var.Sen ATİLAY sendromundan kurtulamadığın için kendi sendikanı karalamaktasın.Bu gün karaladığınb sendikanın başına sen veya senin desteklediğin bir arkadaşın geldiğinde sendikanı nasıl aklayacaksın.Senin de ATİLAY SULTAN gibi dizlerinde derman kalmamış sende tükeniyorsun senin için de az kaldı.
  • atilay sultan:böyle açıklama yapman yetmez.sen gazete patronlarını zengin etmekle ünlü bir sendika başkanısın.bizim paralarla vatanada bir ilan ver olsun bitsin.send bitmişin,sen tükenmişin,senin dizinde mücadeleyi seçecek derman kalmamış.sen bitmişleri oynuyorsun.az kaldı....
  • BRAVO HAVA-İŞ

İşte Hava-İş tarafından yapılan o açıklama...

Sayın Ayaydın;

İdeolojik anlamda özelleştirme, esnekleştirme, küreselleşme yanında tavır alabilirsiniz ancak, dün Vatan gazetesindeki köşe yazınızda bahsettiğiniz çağrı merkezinin kapatılması ile ilgili yazınız hiçbir sosyal çözüm önerisi içermeyen THY yönetiminin duyarsızlığına denk düşen bir nitelikte olup, doğru olmayan bilgilerle doludur.

Öncelikle yasalara göre işin yürütümü işverene aittir. İşverenin kendi uhdesindeki bir bölümde yürüttüğü işlerle ilgili sendikanın üyelerine işin yürütümü konusunda işlem yaptırmasına işverenlerin “yönetimime müdahale” diye baktığını sizlerde biliyorsunuz. Ülkemizde işleri sendikaların şeffaf katılımını kabullenerek yürütecek çağdaş bir işveren mantığını siz nerde gördünüz acaba?

En basiti THY işvereni bırakın sendikanın otokontrol ile ilgili işlem yapmasını, aldığı böylesine önemli sosyal sorun olacağı açık konuda bile ne sendikanın ne de çalışanların görüşlerini almış, kapalı kapılar ardında işlemi gizlice gerçekleştirmiştir.

THY açık, yazılı bir şekilde çalışanların tümünü bir başka departmanda çalıştıracağını açıklamamış, sendikamızın bu konuda yazdığı resmi yazıya da henüz yanıt bile vermemiştir. Siz hangi otokontrolden bahsediyorsunuz.

THY’nin statüsü konusundaki bilginizde yanlıştır. THY 24 Mayıs 2006 tarihinde 3. Halka arz sonrası kamu niteliğini yitirmiştir. Bir özelleştirmeci olarak gündemi epeyce kaçırdığınızı size üzülerek söylemek zorundayız. THY artık, ne TBMM ne de denetleme kurullarının denetimine tabi değildir. THY şu anda 3 kişilik icra kurulunca istediği her kararı alan bir özel sektör kuruluşundan farklı değildir. En önemli kararlarda aslında sivil havacılık konusunda akrediteleri şüpheli bu 3 kişilik icra komitesi tarafından alınmaktadır. THY bırakın sendikanın otokontrolüne sıcak bakmayı, kendi yönetim kurulunun pek çok yetkisini bu 3 kişilik icra kurulunda toplamıştır.

Ayrıca kurum olarak personelin verimliliği konusunda da yanlış bilgiye sahipsiniz. Bizzat THY’nin büyümesi ve mali performansı ile emek maliyetinin diğer havayolları ile kıyaslamasını bir inceleme zahmetine katlanırsanız THY’nin anlı şanlı özel sektör kuruluşlarından bile verimli olduğunu göreceksiniz.

Verimlilik ve kalite ile ilgili size sendikamızın çağrı merkezi ile ilgili ekteki bir raporunu gönderiyoruz. Raporu incelediğinizde yapılan işlere baktığınızda, bu çalışanların sadece telefona bakan kişiler olmadığını anlayacaksınız. Aynı zamanda verimlilikleri ile ilgili THY Çağrı Merkezi Müdürlüğünün (yani bizzat işverence) hazırladığı faaliyet raporlarını da bulacaksınız. Bu raporları incelemeden yazınızı yazdığınız için, yazınızın içeriği konusunda bir kez daha düşüneceğinizi ve yarın düzeltme yapacağınızı umuyoruz.

Çağrı merkezi havayolu bileti satmaktadır ve 1618 sayılı kanuna göre havayolları ve yetkili seyahat acente belgesi olmayanlar bu işlemi yapamazlar. THY anlaştığı iki şirketin seyahat acente belgelerinin olup olmadığını hiç araştırdınız mı acaba. Yani hukuksuz bir işlem yapıldığının farkında mısınız?

Siz ihalenin şartlarını biliyorsanız ve size THY yönetimince verildi ise lütfen bize de bir kopya gönderin biz size satır aralarında o firmalara ne gibi kolaylıklar sağladığını söyleyelim. Örneğim THY’nin milyonlarca dolar ödeyerek aldığı yazılım lisanslarını bu firmalara ücretsiz devretme konusunda sözleşmede bir madde var mı acaba? Bize bildirebilirimsiniz.

Çağrı merkezi özelleştirilmemektedir, bu bilginizde yanlıştır. THY bu bölümü kapatmakta işleri dışarıdan bir başka firmaya yaptırmaktadır. THY havayolu bilet satışları ile ilgili yolcu kişisel bilgilerini de artık bu üçüncü kişilere verecek ve veritabanını bu üçüncü kişilere açmak zorunda kalacaktır. Almanya'da Alman Telekomu’nun bir bölümünün taşeronlara devredilmesi sonucu milyonlarca kişisel bilginin çalındığı konusunda bir bilginiz var mı?

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası şirketin yararına olan her kararı desteklerken aynı zamanda kamu yararını da gözeterek tüketici haklarını da desteklemektedir. Havacılık sektöründe uçuş emniyeti ve güvenliği konusunda uyarıcı görüşlerini sürekli gündemde tutmaktadır. Çağrı merkezinin kapatılması sizin dediğiniz gibi verimsizlikten değil, THY yönetiminin aldığı denetimsiz ve mantıksız kararlar nedeniyle gündeme gelmiştir.

Son olarak hiçbir ayrıntılı inceleme yapmadan yazdığınız doğru olmayan bilgilerle dolu bu yazınız ile ilgili yukarıdaki görüşlerimizi ve ekteki raporumuzdaki doğru bilgileri köşenizde, işsiz bırakılmak istenen 550 THY çalışanına “insan” olarak biraz saygınız varsa yayınlarsınız.

Saygılarımızla.
Hava-İş

Hava-İş: "THY mantıksız kararlar alıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

SRDR ~ 16 yıl önce
Ben AYÇİN in eleştirilmesine karşı değilim.Sende anlayamamışsın demek ki.Ben seçim zananı herkesi eleştirelim 20 sene bu insanı beğenmiyorsak başımızda tutmayalım ama yine de (yanlış anlama ben seçenlerin için de değilim)seçiyorsak o insanı yıpratmadan sendikamızın yanında duralım diyorum.Eleştiri de yapacaksak sendikamızın içinde yapıcı olarak yapalım diyorum.Beğenmeyebiliriz(bende beğenmiyorum)o zaman seçim zamanı gereğini yapalım.Ben ATİLAY AĞA nın adamı değilim ve onun icraatlarından da enaz sizin kadar rahatsızım.Fakat ben insanları birbirine düşürmekten yana değil herşeyin demokratik ortamda çözümlenmesinden yanayım.Benim sorunum olayları demokratik ortamlarda insanca konuşup anlaşabilmekten yana.Bunları söylerkende yanlış anlama kimseden de korkum yok.Ama ben bir insanım.İnsanlar konuşa kouşa anlaşırmış. Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
arkadaş:saçmalıyan bizzat sensin.sendikamın başındakileri eleştiriyorum.doğru işler yapsınlar öğelim.unutma SRDR: AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER DİYE MEŞHUR BİR ATA SÖZÜMÜZ VAR.SENDİKAMIZIN ATİLAY AĞA VE ADAMLARI İLE 20 YILDA GELDİĞİ NOKTA ORTADA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arzu ~ 16 yıl önce
arkadaş sen bu dağobelin tırnağı olamazsın.bildiriyi yazan imzasınıda atar.dağobel bayramda yapılan toplantı için ne dedi:bayramda toplantımı olur.thy yönetimi yok ,birçok iş yeri kapalı.bizim atilay ağa günü kurtarmak ve yasak savmak için 150 kişi ile polantı yapıyor dedi.adam ne söyledi ise doğru çıktı.atilay ayçinden 20 gündür ses seda yok .yalan mı?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terlli hüseyin ~ 16 yıl önce
ARKADAŞ DAĞOBELİ SENDE ANLAMAMIŞSIN..ADAM SENDİKASINA SAHİP ÇIKIYOR..AMA KENDİ SENDİKASINDA YÖNETİCİLERİN SENDİKACILIK DEYİL DE AĞALIK YAPMASINI SERTCE ELEŞTIRIYOR.HER KESİN BUNU YAPMA HAKKI VAR.SEN VE SENİN GİBİ BİR KAÇ KİŞİNİN BUNDAN RAHATSIZ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SRDR ~ 16 yıl önce
Yine kendi üslubunca birşeyler saçmalamışsın.Dikkat et bildirinin altında ATİLAY imzası yok .HAVA İŞ var.Sen ATİLAY sendromundan kurtulamadığın için kendi sendikanı karalamaktasın.Bu gün karaladığınb sendikanın başına sen veya senin desteklediğin bir arkadaşın geldiğinde sendikanı nasıl aklayacaksın.Senin de ATİLAY SULTAN gibi dizlerinde derman kalmamış sende tükeniyorsun senin için de az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel; ~ 16 yıl önce
atilay sultan:böyle açıklama yapman yetmez.sen gazete patronlarını zengin etmekle ünlü bir sendika başkanısın.bizim paralarla vatanada bir ilan ver olsun bitsin.send bitmişin,sen tükenmişin,senin dizinde mücadeleyi seçecek derman kalmamış.sen bitmişleri oynuyorsun.az kaldı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
BRAVO HAVA-İŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000