22 Haziran 2014, Pazar 10:17:16

HAVADA RAMAZAN HEYECANI BAŞLADI

Havayolu şirketleri, Ramazan’da azalan yolcu sayısını artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Kampanyalarla Ramazan’da seyahat alışkanlığını devam ettirmeye çalışan şirketler, oruçlu yolcular için özel mönü de hazırlıyor.
  • Rezervasyon değişikliği ve iptale izin verilmeyen biletler yolcuları mağdur etmişmiş.. Oldu, 52 liraya bilet satacaksın bir de değişiklik iptal hakkı olacak! Böyle bir dünya yok... O paraya bilet b alırken değişikliği iptali yok deniyor yolcu da bunu kabul ediyor, mağduriyet nereden çıkıyor anlamadım?!
  • Dini kapitalizme entegre etmenin tipik bir örneği.
  • Bence uçakta davul çalsalar süper olur.Düşünsenize erkek kabin görevlilerinden birisi üzerini değiştirip davulcu kıyafetlerini giymiş kafaya fesi takmış ön kabinden arkaya doğru davulu allah ne verdiyse vura vura ilerliyor.Yöresel kıyafetleri giymiş hostesler önden çorba servisi hurma falan sonrasında osmanlı menüsü ve finali ince belli bardakta çay ile sonlandırıyorlar.HARİKA YA ÖYLE DEĞİLMİ??
  • Utanma kanka ne gerek var,2 tane 5 tane daha isteseydin,hatta boeingin o büyük kanadı varya,giderken onu da götürseydin. Başka yolcular yok zaten o uçakta.tek aç sensin ya. Rahat ol,kasma bir dahaki bodrum uçuşunda.
  • Geçen sene ist bodrum arası giderken iftar Paketleri vermişlerdi, üç tane yemistim, son isterken artık utanmistim , açlık böyle birşey.. Güzeldi
  • Insanlari dusunmek mi, yoksa para derdinde olmak mi?! kahrolsun kapitalizm!

Havayolu şirketleri, Ramazan’da azalan yolcu sayısını artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Kampanyalarla Ramazan’da seyahat alışkanlığını devam ettirmeye çalışan şirketler, oruçlu yolcular için özel mönü de hazırlıyor.

Havalimanı işletmecileri, Ramazan’da yolcu sayısında azalma yaşanmaması için düzenledikleri kampanya haricinde yolcuların daha eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla da gerekli tedbirler alıyor. Bu yüzden havalimanları, yolcu ve çalışanlar için gerçekleştirilecek Ramazan’a özel etkinliklerle geçen yıllardaki gibi daha renkli hale gelecek.

Ramazan’a özel iç hat kampanyalı uçuşların bilet satışları geçen ay başladı. Ancak sınırlı sayıda koltuklar için düzenlenen kampanyalı biletler, belirli hatlarda kısa sürede tükendi. Yeterli sayıda olmayan kampanya biletleri, rezervasyon değişikliği ve iade yapılmasına izin verilmemesi nedeniyle yolcuları mağdur etti. ‘İftarda birlikte olmaya mesafeler bahane olmasın’ sloganıyla kampanya düzenleyen THY, 24 Temmuz’a kadar bilet alınması şartıyla 28 Haziran-24 Temmuz arasında vergiler dahil 99 TL’ye uçuruyor. Aktarmasız ve tek yön biletler için geçerli kampanya, Anadolujet ile ortak uçuş anlaşmalı diğer havayolu seferlerinde geçerli sayılmıyor. THY ayrıca ikram şirketi ortağı Turkish Do&Co’nun hazırladığı özel mönülerle iftar ve sahur saatinde oruçlu yolcuları da ihmal etmeyecek.

ÖZEL HAVAYOLLARI DA UCUZA UÇURACAK

Atlasjet Havayolları, 24 Temmuz’a kadar bilet alan yolcuları, 28 Haziran-24 Temmuz arasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarda her şey dahil 52 TL’den, İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarda her şey dahil 72 TL’den başlayan fiyatlarla uçuracak. Onur Air, düzenlediği kampanyayla 10 bin koltuğu, her şey dahil 62 TL’ye satışa çıkardı. 21-30 Mayıs arasında bilet alanlar, 30 Haziran-24 Temmuz arasında 62 TL’ye seyahat edecek. SunExpress Havayolları, 10 Haziran-15 Haziran arasında iç hat bileti alan yolcularını, 30 Haziran-24 Temmuz arasında 40,99 TL, 47,99 TL, 67,99 ve 97,99 TL’ye uçuracak. Bu arada özel havayolu şirketleri, THY kadar olmasa da, iftar saatindeki uçuşlarda, yolculara özel mönü ikram edecek.

YOLCULAR SEMA GÖSTERİSİYLE UĞURLANACAK

Bu arada havalimanı işletmecileri, yolcuların daha keyifli şekilde seyahat etmeleri amacıyla bu yıl da, Ramazan’a özel etkinlikler düzenleyecek. Başta İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Havalimanı olmak üzere birçok havalimanında ud, tambur ve ney’den oluşan Türk musikisi enstrümanları eşliğinde gerçekleşen sema gösterileriyle ebru ve hat sergileri yer alacak. Karagöz ve Hacivat, Aşuk ile Maşuk, kukla ve gölge oyunlarının sergilendiği Meddah gösterilerinin de büyük ilgi gördüğü etkinlikler arasında fasıl dinletileri düzenlenecek.

Havalimanlarındaki restoranlarda Ramazan'a özel yöresel mönüler de hazırlanacak. Örneğin Türkiye’nin dört bir yanından yerel lezzetleri restoranlarında sunan Tadında Anadolu konsepti, Ramazan’a özgü özel tarifleri iftar sofralarına taşıyacak. İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı ile İDO iskelelerinde yer alan Tadında Anadolu restoranları, Türkiye çapında birçok ilden 650’ye yakın yerel lezzeti ürün yelpazesinde bulunduruyor. Burada, Anadolu’nun dört bir yanından seçilen menü ve iftariyelik seçenekler, Ramazan boyunca yolculara farklı seçeneklerle sunulacak. Tadında Anadolu’nun Ramazan ayına özel menüsüne kattığı seçenekler arasında zengin iftariye tabağından hünkar beğendi kebabına, ekmek kadayıfından Güllaç’a geleneksel lezzetler yer alıyor.

Mustafa Gün / Zaman

HAVADA RAMAZAN HEYECANI BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Ulysess ~ 10 yıl önce
Rezervasyon değişikliği ve iptale izin verilmeyen biletler yolcuları mağdur etmişmiş.. Oldu, 52 liraya bilet satacaksın bir de değişiklik iptal hakkı olacak! Böyle bir dünya yok... O paraya bilet b alırken değişikliği iptali yok deniyor yolcu da bunu kabul ediyor, mağduriyet nereden çıkıyor anlamadım?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Dini kapitalizme entegre etmenin tipik bir örneği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
Bence uçakta davul çalsalar süper olur.Düşünsenize erkek kabin görevlilerinden birisi üzerini değiştirip davulcu kıyafetlerini giymiş kafaya fesi takmış ön kabinden arkaya doğru davulu allah ne verdiyse vura vura ilerliyor.Yöresel kıyafetleri giymiş hostesler önden çorba servisi hurma falan sonrasında osmanlı menüsü ve finali ince belli bardakta çay ile sonlandırıyorlar.HARİKA YA ÖYLE DEĞİLMİ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Utanma kanka ne gerek var,2 tane 5 tane daha isteseydin,hatta boeingin o büyük kanadı varya,giderken onu da götürseydin. Başka yolcular yok zaten o uçakta.tek aç sensin ya. Rahat ol,kasma bir dahaki bodrum uçuşunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Geçen sene ist bodrum arası giderken iftar Paketleri vermişlerdi, üç tane yemistim, son isterken artık utanmistim , açlık böyle birşey.. Güzeldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Insanlari dusunmek mi, yoksa para derdinde olmak mi?! kahrolsun kapitalizm!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000